"Mijn weerstand is niet meer wat het is geweest, but why?"

Op één of andere duistere wijze, is mijn weerstand niet wat het geweest is. Wat begin dit jaar begon als een ordinaire verkoudheid, ontaarde zich in een bijholteontsteking van ongekende kracht! Zo zat ik nacht aan nacht, met migraine-achtige pijn aan de gehele linkerkant van mijn gezicht, beneden op de bank, de seconden weg te kijken. Voordeel was wel, dat ik er op deze manier achter kwam dat het niet de oude kater Sám, maar Sjaak was (alias bollino) die de hele boel onderbarfte! Wat een geluk! Gaf ik al 2 weken de verkeerde kater medicijnen…

Anyway, na ongeveer 3 weken ziek te zijn geweest, kreeg ik van moeder Natuur geheel gratis en voor niets, een abonnementje op onze porseleinen kameraad. Toen ik mij, een paar kilo lichter, slap en futloos, meldde bij de huisarts zonder stem, constateerde de man daarbij een bovenste luchtweginfectie…

Even serieus... Ik ben lief voor dieren, ik geef daklozen bij de supermarkt koekjes, ik kom in opstand tegen onrecht, en meer van dat soort karma-achtige pluspunten. What tha hell happend to my gezondheid?!

1.jpg

“Uit onderzoek is gebleken, dat veel jonge moeders een verminderde weerstand hebben.”

Mooi he, hoe ik hier het “uit onderzoek is gebleken”, gebruik? Geef toe; je geloofde het meteen? Ik heb gemerkt dat deze zin werkelijk te pas en te onpas wordt gebruikt, om onderwerpen geloofwaardiger te maken. Het stoort me. Ik vind artikelen die deze zin gebruiken, zonder bronvermelding, stom! Ik vind weer veel stom! Waar zou dat nou door komen…

Goed, even terug naar mijn andere weerstand (die verminderde…). Nadat ik van alles zo’n beetje was hersteld, bleef slechts een slechte nachtrust over. Door de gebroken nachten van alle griepvarianten, werd ik plotseling nacht na nacht steevast tussen 03:00 en 04:00 uur wakker, om daarna de slaap niet meer te kunnen vatten. Trouw meldde ik mij dagelijks op mijn werk, totdat mijn lichaam op een gegeven moment zei; ja daaaag! En een hardnekkige verkramping rond mijn middel vond plaats. Na mijn zorgen geuit te hebben bij Dokter Herman (we noemen elkaar inmiddels bij voornaam), en ik de ramen weer van prima doorkijkmogelijkheden had voorzien, luidde zijn prognose: Stress. 

Stress Vaness! Ordinaire stress… Dat krijg je van weinig slaap, van een niet uitdagende baan en een (onbewust zeer) groot verantwoordelijkheidsgevoel voor je eerste kind. Stress Vaness, Vaness heeft stress, la la la la la….

Ok! Beende ik bijna woedend naar de auto. Als het allemaal tussen mijn oren zit, ga ik daar onmiddellijk wat aan doen! Mijn menstruatie bleef al een paar dagen uit door de heftige verkramping, en ik besloot bij thuiskomst direct een zwangerschapstest te doen. Want als ik zou zien dat ik niet zwanger was, kon mijn brein dat loslaten, gevolgd door het loslaten van… nou ja, jeweetwel. Een paar maanden geleden had ik ook dit trucje uitgehaald dus hup, toilet in.

………………………………………………………………………………………………………………….Twee streepjes??

“Uit onderzoek is gebleken, dat twee streepjes op een zwangerschapstest betekent, dat er een bevruchting heeft plaatsgevonden en u zwanger bent.” (eigen onderzoek)

2.jpg

Surprise!!

boy or girl?

 

Liefs, VanStressa

BlogIsabel De vries