Mijn vriendinnen en ik..

Mijn vriendinnen en ik. Je kent ze wel die app groepjes, waar je met 14 dames in zit en waar bijna nou eigenlijk alles besproken wordt.

Van anale seks tot welk wasmiddel het lekkerste ruikt. We typen op hoog tempo tussen 19:30 en 22:00 uur en volgen helemaal niks meer op tv. Als we wel tv kijken dan typen we naar elkaar wat kansloos alles op tv is en waarom in GODSnaam die gast van Temptation Island eerst met een langwerpig kussen slaapt en vervolgens de sterren van de hemel sekst met zijn nieuwe verworven blonde liefde. Zijn inmiddels nog niet uitgesproken ex-vriendin jankt alles bij elkaar bij het zien van deze beelden.

v.l.n.r. ik, Jerney en Lisa

v.l.n.r. ik, Jerney en Lisa

We kijken ook Love Island, of tenminste een gedeelte van ons. Daarvan vinden we Jess echt bizar knap en we zouden haar wel ‘doen’, verder is het gênant…. Maar oh zo vermakelijk en dit soort tv is helemaal goed weg te werken met thee en koek. Dus ook dat doen we…allemaal…

We verwerken het verlies van geliefden samen, want ook daar krijgen we inmiddels mee te maken. We vieren huwelijken en verjaardagen. Die laatste zijn bij uitstek de momenten waarop we elkaar zien en deze ‘bijeenkomsten’ zijn bij ons inmiddels gebombardeerd als weekendactiviteit numero UNO!

Er is altijd wel iemand wakker op de meest bizarre momenten. Als je bijvoorbeeld midden in de nacht wakker wordt gemaakt door je kind en je de slaap niet meer kan vatten zie je ineens dat de buikspieroefeningen van de volgende dag worden doorgestuurd! YES! Me is not alone! Ok, reageren is nu best niet nodig maar het gevoel van saamhorigheid geeft genoeg warmte om de slaap weer te kunnen vatten.

Er komt binnenkort een baby, we denken de laatste van onze groep. Al merk ik ook dat een aantal last heeft van klotsende eierstokken en wanneer het onderwerp ter tafel komt schieten de reeds uitgebaarden onder ons de tuin in om even te roken of mee te roken, ook dat delen we dus. Een van ons ligt in scheiding en daar zijn we allemaal druk mee bezig. Want naast het verdriet en het verwerken van het feit dat onze straat straks 1 vriendin minder rijk is, klussen we samen. Niet zomaar even wat grietjes die een huis komen bewonderen in aangepaste kleding met haar in een staart. Neen, wij komen aan met ladders, kwasten, emmers en sponzen. We boenen en verven en rukken gordijnen van de wand om vervolgens het kozijn van een nieuwe laag verf te voorzien.

Iedereen pakt een kamer en wanneer de nieuwe douche wordt opgehangen door een van onze mannen die toch iets handiger blijkt met een betonboor dan wij zelf, zuchten we dankbaar dat ook zij hun steentje bijdragen. Zij hebben het tenslotte ook niet gemakkelijk…met ons… en ons appgroepje. We plannen vrijgezellenfeesten en 'geven' elkaar weg aan de man van onze dromen.

v.l.n.r. Renate, ik en Lisette

v.l.n.r. Renate, ik en Lisette

We drinken wijn. Daar zijn we altijd eerlijk in geweest. We drinken wijn en genieten. Behalve een van ons, zij heeft ineens een sulfiet intolerantie. Ons leven staat op de kop en de foto’s van een opgezet gezicht schieten de app in. Nee, nee! Laat dit een grap zijn, kan dit ons allemaal overkomen?

Want liefdesverdriet, een scheiding, een klote zwangerschap en verhuizing staan in schril contrast tot deze ellende.

De emoticons zijn niet aan te slepen. Vooral die keihard huilende, de het zichzelf afvragende en de verschrikt kijkende zijn favoriet. Hoe nu verder?

We denken -nee weten- dat wij ook dit samen gaan redden. Er moet ergens op de wereld een druif zijn waar onze vriendin tegen kan.

Waarom wijn zo belangrijk is, zonder te klinken als alcoholverslaafde: Wijn is onze gemene deler, we genieten ervan, lachen erbij, dansen ermee, huilen erop. Elke emotie vindt zijn weg door dit glas naar de mond en soms weer terug de pot in.

v.l.n.r. Els, Tassie, Janny, Lisette, Jerney en ik.

v.l.n.r. Els, Tassie, Janny, Lisette, Jerney en ik.

Zonder mijn vriendinnen smaakt de wijn zuur en blijven de emoties onberoerd, we hebben elkaar nodig zoals een witte wijn een slank glas en een rode een bol glas. Alleen dan haal je alles eruit wat erin zit.

X ISABEL

BlogIsabel De vries