Symptomen van de mannengriep

Of ik mijn eerste blog wilde schrijven voor Kids & Kurken? Tuuuuuurlijk wilde ik dat en ik had gepland dat zo snel mogelijk te gaan doen. Maar toen gebeurde het. Datgene wat eigenlijk niet mogelijk zou moeten zijn bij moeders, overkwam mij. Ik kreeg de Griep. En dan ook echt met de hoofdletter G. Al weken hoorde ik op het nieuws dat Nederland werd geteisterd door een flinke griep epidemie, maar tegelijk met de boodschap dat deze ook weer langzaamaan op zijn retour leek te zijn. Dus ik had de illusie dat ik die toch maar mooi even had weten te ontlopen. Want op een flinke verkoudheid na, die ik overigens toeschreef aan de lage weerstand vanwege mijn zwangerschap, had ik nergens last van gehad. Totdat ook ik dus de Griep kreeg. Dagenlang lag ik op bed en als ik er dan even uitkwam om mijn dochtertje Jackie Jolie op bed te leggen, had ik het gevoel alsof ik de Mount Everest had beklommen, drie keer!

En juist toen ik dacht dat het niet erger kon en het vanaf nu dus nog alleen maar kon gaan bergopwaarts (om maar even in het bergen thema te blijven…), voltrok zich een ramp van wereldformaat. Mijn man kreeg de Griep. En, jawel, hij had een nóg zwaardere variant, want hij had namelijk de Mannengriep. Hij kon he-le-maal niets behalve heel veel rotzooi maken (zakdoekjes, theeglazen en paracetamolstrips door het hele huis) en heel veel klagen hoe zielig hij was. Hij presteerde het zelfs om me één keer ‘s nachts wakker te maken om mij te vertellen hoe ziek hij zich wel niet voelde. Thanks for sharing, darling.

Je snapt dat ik mijn geluk niet op kon, toen manlief zich na ruim anderhalve week (!!) weer voorzichtig in het land der levenden begaf. En toen kreeg Jackie Jolie een flinke buikgriep. Nog nooit eerder heeft ze het gepresteerd zichzelf én haar moeder zo vaak op één dag volledig onder te poepen en te spugen. De ellende was compleet.

Of ik mijn eerste blog wilde schrijven voor Kids & Kurken? Tuuuuuurlijk wilde ik dat en het voordeel van dit alles is, dat ik meteen een onderwerp had!

 

BlogRedactie