Ik trek van land naar land, en ja, ik heb ook kinderen thuis!

Toen ik begon als stewardess, in mijn vorige leven, was ik vrijgezel en kindloos. Lang en ver weg, was toen mijn motto. Want, waarom ook niet? Ik ging dus 5 dagen naar Bonaire, 6 dagen naar San Fransisco of een dag of 4 naar Rio.7 Dagen naar Singapore? Ja leuk! Iedere week een nieuwe bestemming, overal een ander feestje. Daarna een paar dagen hangen op m’n bank om de jetlag te verslaan. En na wat dagen rust, etentjes met mijn vriendinnen, mijn uniform weer uit de kreukels, door naar een nieuwe bestemming. Moe? Welnee! Fantastische tijd! 

Toen kwamen er kinderen.... (Eerst een man ook, maar daar veranderde niet zo gek veel door) En alles werd anders. De reizen werden korter en minder ver, ik wilde echt niet meer 6 dagen van huis. Het verlof erna werd ook anders ingevuld, niks hangen op de bank en een beetje Gossip Girl kijken, maar om 6.30 op om papjes te geven en broodjes pindakaas te smeren. En in plaats van feesten en borrelen op Curacao, slaap ik nu mijn verloren uurtjes bij op mijn hotelkamer. Ik heb tijd om mijn nagels te lakken en mijn boek eindelijk eens uit te lezen. Ik geniet van ongestoord mijn (warme!) koffie drinken. En douchen! Ik kan dan een uur douchen! Andere moeders begrijpen dit moment van puur geluk.

Er wordt vaak gevraagd of ik niet moet stoppen nu ik kinderen heb. ‘Hoe kun je je kinderen nu alleen laten die nachten dat je weg bent?’ Ze zijn niet alleen, ze zijn in hun eigen huis, gewoon bij hun eigen vader. Zij weten niet beter. Als mama het blauwe pak aandoet, is ze even weg en is papa gewoon thuis. Ze zwaaien me uit met blije snoetjes. Dus ik maak me geen zorgen. En als ik thuis kom ben ik er weer helemaal voor iedereen.

Nou, helemaal... Ik vergeet gymtasjes, doe yoghurt door de Nutrilon, leg m’n autosleutels in de koelkast, kan niet op woorden komen (pak je ehhh, ehhhh... bodywarmer!) en stuur m’n kinderen op zaterdag naar school. (Jetlag maakt je krankzinnig soms). Maar hé, mama is bijgeslapen. Én ze heeft ook nog eens gelakte nagels! 

X

Marloes

IMG_2636.JPG
BlogRedactie