Sport: Fun of fucking noodzaak? of Ben ik dan toch een fitmom??

Ik kan met recht zeggen dat ik nog nooit in mijn leven zo fit ben geweest als nu. Alsof ik 2 kinderen moest baren om eindelijk over die drempel te stappen om regelmatig te sporten. Ik kan echt volmondig toegeven dat ik altijd een schurfthekel heb gehad aan hardlopen, echt waar! En moet je me nu zien, ik ben zelfs een van de oprichters van de Runnersclub op mijn werk. Vergis je niet hoor, ik loop geen records, maar ik kan vol trots zeggen dat ik de Dam tot Dam loop heb gelopen en die staat voor dit jaar ook weer op het programma.

Daarnaast doe ik ook Kettlebell. Voor de mensen die geen idee hebben wat dat precies inhoudt: Stel je een ijzeren bal voor met een hengsel eraan waar je non stop oefeningen mee doet, in combinatie met push ups, box jumps en burpees (=HELL). Thank god is deze les 45 minuten, je zou het geen minuut langer volhouden.

maria-fernanda-gonzalez-461521-unsplash.jpg

Maar wat ik eigenlijk fascinerend vind is de reden waarom ik sinds de geboorte van mijn kinderen ineens wel de motivatie heb gevonden om te sporten. Het is nou niet bepaald zo dat ik meer tijd over heb dan vroeger. Komt het omdat ik bang ben om ouder te worden? Of is de fitgirl-/fitmomhype de boosdoener? Of komt verstand echt met de jaren? Na wat onderzoek op Internet komen de volgende redenen naar boven waarom mensen gaan sporten:

1. Het maakt je blij

Ooit iemand horen zeggen: Ik heb echt spijt dat ik ben gaan sporten? Right. Je voelt je altijd meteen lekkerder na een workout. Klopt, daar sluit ik me volledig bij aan, alhoewel die drempel om te gaan op sommige dagen wel meters hoog is.

2. Doe het omdat het je leven makkelijker maakt.

Sterker, slanker, soepeler en vrolijker: Het maakt dat je de rest in je (drukke) leven gewoon beter aankunt. Even een bank verschuiven; no problem! Je kleine tillen omdat ie geen zin heeft in te lopen? Tuurlijk joh!

3. Doe het omdat het je een winnaar maakt.

Doelen stellen in de sportschool helpt je om doelen te behalen buiten de sportschool. Het hoeven maar kleine dingen te zijn, en de doelen moeten zeker niet te hoog zijn, anders raak je alleen maar teleurgesteld. Herkenbaar, ik had nooit durven dromen dat ik 16 km kon hardlopen.

4. Doe het voor je vrienden en familie.

Ze verdienen het allerbeste. Dus ook de allerbeste versie van jou. Als je zelf lekker in je vel zit, straal je dat ook uit naar de mensen in je omgeving.

5. Doe het omdat het kan.

Een gezond lichaam is een cadeautje. Yep!

Maar eigenlijk is de beste reden, dat je met een gezondere levensstijl langer kunt blijven genieten van alle leuke, lieve en lekkere dingen om je heen. Die er vervolgens weer voor zorgen dat je moet sporten…. En dan is de cirkel weer rond.

Proost! We nemen er nog eentje. Morgen gaan we wel weer sporten.....

Natasja

Running.jpg
BlogIsabel De vries