Maike Beunk verwacht elk moment haar meisje. Nu een open interview met een nog-nooit-getoonde-foto!

Wow, deze vrouw is echt bloedmooi! Prachtige outfits draagt ze met precies de juiste sieraden. Ze had haar eigen fashionstore on- en offline: AINZ. Hier heeft ze afstand van gedaan, want ze is in verwachting van een meisje. Ze is momenteel echt hoogzwanger en kan elk moment bevallen: Maike Beunk!

maike beunk.jpeg

Naam: Maike Beunk

Aantal volgers: 32K

 

1.Stel jezelf even voor.

Ik ben Maike en ben momenteel samen met mijn vriend in blije verwachting van onze dochter waarvan ik de naam natuurlijk nog niet verklap.

 

2. En dan zie je ineens twee streepjes op de test. Wat waren je gedachten?

Ik had al een week of twee het gevoel dat ik zwanger was en toen ik twee dagen over tijd was, deed ik dan ook een test. Op zondag, want die ochtend was mijn vriend bij me. Direct zo’n dure van Clearblue. Na twee minuten spanning gaf de test duidelijk NIET ZWANGER aan. ‘Dan zit ik er naast’, dacht ik. De week er na werd ik alleen nog steeds niet ongesteld, maar vreemd vond ik het niet. Ik had die maand een ingreep gehad aan mijn baarmoeder. Ik dacht dat het daardoor wat in de war was. Toch bleef ik me zo ‘anders’ voelen, dus ik besloot die zaterdag nog even twee goedkope testjes te halen bij de Kruitvat en die de volgende dag te doen. Ik werd die zondagochtend al om 7:00 wakker, omdat ik moest plassen.  Half slaperig dacht ik: “Dan moet ik natuurlijk nu ook direct die test doen”. Ik deed hem en verwachtte dat ik 1 streepje zou krijgen en dat ik weer terug mijn bed in kon. Toen ik er twee zag, was ik compleet in shock. Wow, die zag ik niet meer aankomen! Van slapen is uiteraard niks meer terecht gekomen.

3.Hoe bevalt de zwangerschap?

Als mensen mij dat nu vragen zeg ik: ‘Het is zo mooi en geweldig’, maar daar heb ik de eerste 7 maanden anders over gedacht hoor. Ik was tot een week of 14 echt kotsmisselijk. Daarbij kreeg ik enorme eczeem, knapte al mijn hoofdharen af en was ik heel erg moe. In niets was ik nog mezelf. Ik ben altijd erg energiek geweest. Veel werken, vroeg opstaan om te sporten en een druk sociaal leven. Dat raakte ik allemaal kwijt en daar heb ik me lang tegen verzet. Overduidelijk een control-freak. Vanaf week 32/33 leek het alsof er een knopje om ging tijdens onze vakantie. Ineens omarmde ik alles en genoot ik zo intens. Gek he, mijn laatste trimester lijkt dus juist wel het mooiste van de drie trimesters, Ik geniet van haar getrappel, van de voorbereidingen en van mijn geluk. Achteraf gezien ben ik ook blij om de struggles van de maanden daarvoor. Mijn dochter heeft me nu al mooie levenslessen bijgebracht.

 

4.Heb je al veel gekocht voor het lieve meisje?

Belachelijk veel. Ik heb mezelf echt een halt toegeroepen, al merk ik dat ik hem steeds overtreed. Echt elke euro die ik heb, geef ik uit aan haar. Van praktische zaken als verzorging en hydrofiele doeken tot aan kleren en schoenen.

Screenshot_12.png

5. Op welke aankopen ben je supertrots?

Oh jeetje, dan denk ik toch op de aankopen die mijn vriend heeft gedaan in plaats van die van mij. Toen hij op businesstrip met mannen was,  kwam hij thuis met lieve jurkjes. Daar ben ik wel echt trots op. Zo’n echte ‘man man’ die dan zoiets enorm liefdevols en schattigs doet.

 

6. Ben je bang voor de bevalling?

Nee. Ik vind het een eer dat ik dit als vrouw mag gaan meemaken. Dat mijn lijf dit kan en het mij gegund is. Spannend vind ik het wel. Maar heel eerlijk, ik vind de tijd die daarna komen gaat nog veel spannender. Wanneer ze er echt is, de verantwoordelijkheid die ik over zo’n klein mensje heb en het moederschap an sich. Iedereen zegt me dat ik het geweldig ga doen, en ergens weet ik dat ook wel. Maar spannend vind ik het wel.

Screenshot_3.png

8. Hoe denk je dat de rolverdeling is tussen jou en je partner?

Dat kan ik vooraf zo moeilijk inschatten. De tijd zal het leren. Ik ben wel de verzorgende thuis, qua huishoudelijke taken doe ik eigenlijk alles. Hij brengt nog geen vuilniszak weg. Haha. Daarentegen is mijn vent echt enorm handig. Zet alles voor me in elkaar, bouwt binnen een handomdraai een kast als ik er om vraag en verft de muren wit wanneer ik dat ineens in mijn hoofd haal. Wel heb ik natuurlijk afscheid genomen van mijn eigen onderneming (AINZ) en heeft hij wel zijn eigen bedrijf en de bijbehorende verantwoordelijkheden en drukte. Ik zal dus minder gaan werken dan dat ik vroeger deed en meer thuis zijn om voor haar te zorgen. Maar ik weet zeker dat hij een hele betrokken papa wordt die ook luiers verschoont.

Screenshot_7.png

Je wilt vast meer van Maike zien en lezen. Klik hier voor haar Instagram!