We need food!!!!

Met deze recepten likken ze de borden nog net niet af. De man van Natasja is kok! En verwend het gezin regelmatig met heerlijk eten. Natasja moet er soms zelf ook aan geloven want elke keer bestellen als manlief werkt is geen optie. Hier volgen haar keuken toppers! 

IMG_3220.JPG

Met een papa die chefkok is zou je denken dat eten bij ons thuis helemaal geen issue is. Mij hoor je ook niet hoor, ik eet altijd heerlijk. Zijn boerenkoolstamppot smaakt 1.000 keer lekkerder dan de mijne. Het heeft ook 1.000 keer meer calorieën, maar dat is een ander verhaal. Denk maar niet dat onze kinderen makkelijke eters zijn. Zeker niet!!! “Lust ik niet, gatver, bleeehh, bah!” Horen wij dagelijks. Maar gelukkig hebben we wel een paar succesnummers gevonden waarmee ze ongemerkt ook best wat groenten binnenkrijgen. Wie weet werkt het ook bij jou?

Spinazielasagne van de Chef (vegetarisch)

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R810330/hollandse-kaassaus

Dit is de absolute favoriet! Een lasagne gemaakt van (verse) spinazie, eieren en zelfgemaakte kaassaus. Voor 4 personen. Bak een zak van ongeveer 450 gram spinazie totdat het geslonken is. Gooi het in een zeef/vergiet en probeer met een lepel of iets dergelijks zoveel mogelijk vocht eruit te drukken. Breng op smaak met zout, peter en nootmuskaat. Kook 6 eieren hard en snij ze in plakjes. Maak zelf kaassaus (klik hier voor op het recept) en breng op smaak met bouillonblokje, een paar druppeltjes tabasco, beetje mosterd, worchesterhire saus, zout en peper. Maak laagjes van lasagnevellen, spinazie en ei en giet de kaassaus erover. Geraspte kaas erover en voor 70 min in de oven op 180 graden. Wel afdekken met aluminium folie!

Zelf gemaakte verborgen groenten saus

http://clubvanrelaxtemoeders.nl/verse-tomaten-en-verstopte-groenten-saus/

Dit is een toprecept van de Club van relaxte Moeders. Heerlijke tomatensaus die je voor van alles en nog wat kunt gebruiken. Koop een kilo tomaten. Snijd in tweeën en verdeel ze over een bakblik. Verdeel 5 teentjes knoflook erover, olijfolie, zout en peper. In de oven voor anderhalf uur op 150 graden. Ga op de bank zitten met de benen omhoog en doe even lekker helemaal niks!

Snijd de winterwortel in kleine stukjes en gooi dit samen met de zak groenten in een grote soeppan. Laat 10 minuten zacht sudderen en doe de zachte knoflooktenen erbij. Verkruimel een bouillonblokje erover en voeg de geroosterde tomaten en een blik tomaten erbij. Laat dit op zacht vuur voor 20 minuten pruttelen. Pureer de saus en breng op smaak met zout en peper. Voilá! Verborgen groentensaus met legio mogelijkheden. Spaghetti en kaas erbij. Niks meer aan doen.

IMG_3218.JPG

Wortelsoep met gember

https://chickslovefood.com/recept/wortelsoep-met-gember-skinny-six/

Dit is een probeersel geweest van een tijdje geleden. Ik probeer regelmatig iets nieuws te maken en ze lusten allebei wel wortels als hun pet goed staat. Dus ik nam een gokje en dat pakte goed uit! Dit is een recept van Chickslovefood, die ook allerlei lekkere recepten voor kinderen op de site hebben staan.

500 g geschrapte wortels

1 groentebouillonblokje

2 cm verse gember

1 ui

1 teen knoflook

2 el Griekse yoghurt

Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd de wortels in stukjes van ongeveer 2 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de wortels hierover. Rooster ze zo’n 15-20 minuten in de oven. Kook 800 ml water en voeg hier het groentebouillonblokje aan toe. Schil en rasp de gember.

Schil en snipper de ui en de knoflook.

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en de ui hierin.

Haal de wortels uit de oven en voeg deze samen met de geraspte gember toe aan de pan. Breng eventueel op smaak met peper.

Voeg tot slot de bouillon toe en pureer het geheel met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde soep.

Serveer de soep met de Griekse yoghurt.

Wil je meer inspiratie? Laat het ons weten!

Eet smakelijk!

Groet Natasja