Oh nee, een piemel tegen mijn baarmoeder aan die nu gevuld was met baby, daar moest ik echt niet aan denken

Vandaag bespreek ik seks, zowel tijdens hormoonbehandelingen als tijdens de zwangerschap. De hormonen gieren al gauw door je lijf heen en dat kan een hele hoop veranderen aan onder andere je humeur, maar ook je libido! Hier heb ik zelf ook het één en ander in ervaren en die deel ik vandaag graag met jullie. Want wat moet je eigenlijk doen als je libido verdwenen is?


Tijdens de behandelingen had ik, verbazingwekkend, een vrij hoog libido. We hadden meer wel seks, dan niet. Niks te klagen dus! Maar er kwamen momenten waarin het allemaal een beetje geforceerd voelde. Alsof we alleen maar seks hadden om een baby te maken. Die gedachte probeerde ik snel van mij af te zetten, maar dit lukt uiteraard niet altijd even best. Door alle hormonen hield ik veel vocht vast en kwam ik wat kilo's aan. Dit zorgde voor spontane striae op mijn billen en benen en ik kreeg een zwembandje. Oei, wat werd ik onzeker. De seks werd 'saai', ik wilde me verstoppen en het liefst op mijn buik liggen. Boven op? Nah, liever niet. Oh en de lampen, ja die moesten uit! Mijn man mocht niks zien.


Best wel maf hè, je kent elkaar door en door en dan nog kan je je zo schamen voor je man. Er flitsten beelden van slanke vrouwen door mijn hoofd, vrouwen die mijn man vast en zeker veel mooier vond. Het werd een beetje obsessief en ik maakte mezelf helemaal gek. Mijn man kon dan nog zo vaak zeggen dat hij mij prachtig vindt, ik bleef onzeker over die spekrollen, vocht ophopingen, opgeblazen gezicht en mijn onderkin. Hoe kon hij dat in hemelsnaam aantrekkelijk vinden? Toen ik uiteindelijk de Ovitrelle had gespoten, ja toen moesten we wel. Die avond en de avond erna. Dat zijn ook de enige twee keren geweest die weken. De eerste avond was echt moeilijk, puur omdat we móésten. Ik had in principe geen zin, dus werd melig uit ongemakkelijkheid en deed een beetje raar. Mijn man kwam dus ook niet in de mood en jeetje mina, ik geloof dat we 45 minuten met voorspel bezig zijn geweest alvorens we beiden klaar waren voor het echte werk, haha. Man wat een drama.


Toen ik eenmaal zwanger was, wilde ik geen seks, ik had heus wel eens zin maar oh nee, een piemel tegen mijn baarmoeder aan die nu gevuld was met baby, moest ik echt niet aan denken. De eerste weken was ik als de dood dat we iets verkeerd of te hard zouden doen en ik onze wonderbaby zou verliezen. Na de seks zat ik direct op de W.C., honderd keer mijn vagina afvegen en checken of ik écht niet bloed. Wat een stress om de seks zeg, terwijl ik verder helemaal niet bang was voor een miskraam. Op een avond zat ik onder de douche, en verloor ik ineens een bloederig 'propje' en je raad het al, ik was direct in paniek. De helft van dat bloederige propje verdween door het gootje en de andere helft kon ik nog snel pakken met mijn vingers. Paniekerig riep ik mijn man om te komen kijken, en ondanks dat ik het niet kon plaatsen was ik nog steeds niet bang dat dit een miskraam was. Het voelde zo goed daar binnen, dit was gewoon een gesprongen ader of zo. Op de eerste echo was alles met de baby helemaal goed, dus mijn gevoel werd meteen bevestigd.

upload.jpg

Uiteindelijk heb ik het 'niet willen seksen' langzaamaan van mij af kunnen zetten en zeg ik duidelijk wat ik wel en niet prettig vind. Ik ben gewoon eerlijk als ik mij onzeker voel en daarom ineens de lampen uit wil. Communicatie is zo belangrijk! Mannen snappen hints niet, dus kom direct tot het punt zodat het voor beiden duidelijk is. Hieronder zal ik wat tips geven die mij hebben geholpen om wat minder onzeker te worden.


 

Muziek

Klinkt gek, maar muziek hielp mij echt. Ik zocht op Spotify 'massage music' op en dan zette ik een afspeellijst aan. Heerlijk ontspannend, iets wat je nou net nodig hebt tijdens de seks.


 

Voorspel

Vijf minuten of een halfuur, lekker doorgaan tot jij er klaar voor bent. Mannen zijn over het algemeen al vrij snel opgewonden en klaar voor het echte werk, terwijl vrouwen daarentegen er meestal wat langer over doen. Geef als man zijnde je vrouw ook de tijd om opgewonden te raken. Naakt knuffelen en samen douchen wil ook nog wel eens helpen als je niet zo van de voorspel bent!


  

Masseren met olie

De meeste mannen raken opgewonden van de olie, die dan zo mooi glinstert op haar mooie lijf. De vrouw kan zo heerlijk ontspannen en als de man ook nog even tussendoor intieme zones bereikt dan lukt het vaak wel om in de mood te komen. Tip: als je enkel de vulva wilt masseren, geen massage olie maar de massage gel van Durex gebruiken. Deze is veilig voor dat gebied en je mond.


 

Tijd maken

Als ouder zijnde ben je vaak veel te moe voor seks. Toch is seks erg belangrijk, hoewel veel zullen zeggen van niet is uit onderzoek gebleken dat stellen die minstens eens in de week seks hebben, veel (langer) gelukkiger zijn! Om dus een gaatje te maken in de agenda, zodat jij en je partner even me-time hebben, is helemaal niet zo gek! Tijd vrij maken voor elkaar is heel normaal en daar hoort ook seks bij.


 

 

Communicatie

Jaja, hoe lastig het soms ook is. Praten, praten en nog eens praten. En niet tijdens de seks natuurlijk, houd dan vooral lekker je mond. Maar het is zo belangrijk om duidelijk aan te geven wat je wel en niet prettig vindt. Zo blijft het leuk voor beiden partijen.


 

Speeltjes

Ook ik heb ze en daar is niks mis mee. Een beetje hulp van een vibrator of handboeien maakt de boel weer een beetje spannend. Als je merkt dat de seks een beetje aan het inkakken is kan het dus goed doen om (samen) een speeltje te kopen. Dat krikt de seks weer op, en ik heb nog nooit een vrouw gehoord die niet genoot van een vibrator. 


 

Niet bang zijn

En als laatste, laat de angst los wat je baby betreft. Zolang de vliezen niet gebroken zijn kan je gerust seks hebben. In alle standjes, desnoods pak je de Kamasutra erbij als je daar gelukkig van wordt. Je mag gewoon dildo's, vibrators, trileitjes en dergelijke gebruiken. Die baby, die zit veilig en stevig in je baarmoeder, in een zak gevuld met water. Je zal 'm vast in slaap wiegen tijdens de seks. Moet zeggen dat ik de angst wel begrijp, maar nu ik zelf heb gezien dat er echt niks gebeurd na de seks denk ik er niet eens meer over na.

 

 

Zo, wat een gelul. Letterlijk. Nou hoop ik natuurlijk dat jullie er wat aan hebben en er vanaf nu elke donderdag ochtend een dikke vette kruis in jullie agenda's staat. Sex-time! Genieten is het belangrijkste, zo zijn je kinderen ook het gelukkigste. Succes ouders en tot volgende maand! Laten jullie in de reacties weten wat jou helpt om in de mood te komen?


 

Liefs,

 

 

KYRA (klik hier voor haar Instagram)