Voorwaarden

Op zoek naar de levervoorwaarden van de webwinkel? Deze kan je hier vinden.


Stuur je content naar Kids en Kurken om te laten plaatsen op onze website en socials, dan ben je akkoord gegaan met de voorwaarden van contentplaatsing en de uitgebreide algemene voorwaarden hieronder. Lees deze nauwkeurig door. Deze voorwaarden zijn voor het laatst aangepast op januari 2021.

VOORWAARDEN VOOR CONTENTPLAATSING

 1. Je kan via [email protected] of het inschrijfformulier op de website verhalen, video’s en afbeeldingen (verder te noemen content) insturen voor op de website. 

LET OP: er is geen plaatsingsgarantie. Wij behouden het recht om content af te wijzen. Het kan een aantal weken duren voordat er plaatsingsplek is.

 • De ingestuurde content is uniek. Dit betekent dat het enkel bestemd is voor onze website en alleen op Kids en Kurken staat en blijft staan in de toekomst. Enkele uitzonderingen zijn bespreekbaar.
 • De gebruiker verklaart dat hij of zij op het moment van contentversturing de auteursrechten heeft over de content of dat de content juist rechtenvrij is.
 • De ingestuurde content wordt ook geplaatst op de social media kanalen van Kids en Kurken. Wij kunnen jou hierin taggen. Als je geen tag wil, dien je dit duidelijk per email of bij het verzendformulier bekend te maken aan ons.
 • Indien je graag anoniem op de website wil komen, kan je dit ook vooraf duidelijk per email of bij het verzendformulier verzendformulier aangeven bij ons.
 • Als je content bij ons laat plaatsen, zal jij ook blogposts (re) posten op eigen social media kanalen en daarin Kids en Kurken taggen.

ALGEMENE VOORWAARDEN

AUTHENTICITEIT

 1. LET OP: de content dat ingestuurd wordt naar ons, dient uniek te zijn, dat betekent dat er niet op voorhand al kopieën of stukken op andere websites mogen staan, ook niet na enkele tekstuele aanpassingen of editwerk. Enkele uitzonderingen zijn bespreekbaar.
 2. De content mag na plaatsing op onze website niet, zonder toestemming per mail van Kids en Kuken, openbaar staan op andere media of kanalen.

AANPASSING

 1. Wij mogen ten allertijden de content aanpassen (niet inhoudelijk, het zal voornamelijk om spellingsfouten, niet goed opgebouwde zinnen, synoniemen, weglating en verbetering gaan.) en/of verwijderingen. Kids en Kurken is namelijk geen social, maar een blog- en vlogmagazine met een eigen stijl waar een eindredactie aan te pas komt.
 2. Kids en Kurken mag een passende (affiliatie)link plaatsen in de content. De opbrengsten zullen gaan naar de onderhoud en hosting van de website.
 3. Indien de ingestuurde afbeeldingen niet aan de voorwaarden van ons voldoen, heeft Kids en Kurken het recht om een passende foto erbij te zoeken op jouw Instagram of fotobanken. Indien je dit liever niet hebt, kan jij dit vooraf per email of bij het verzendformulier aangeven.

EXPLOITATIE

 1. De exploitatie- en auteursrechten op alle door jou ingestuurde content liggen na versturing bij ons
 2. Indien Kids en Kurken zelf content maakt, zijn de auteursrechten en daar bijhorende exploitatierechten ook van ons.
 3. Door het laten plaatsen van content geef je Kids en Kurken automatisch het recht om deze ook te plaatsen op al haar bijbehorende social media kanalen.

 AANSPRAKELIJKHEID

 1. Wij zijn niet aansprakelijk voor:
  1. Reacties op de website en socials
  1. Het onrechtmatig gebruik van content met auteursrecht. De gebruiker verklaart dat hij of zij daar zelf recht over heeft of dat het juist compleet rechtenvrij is op het moment van versturen naar Kids en Kurken.
  1. Het onrechtmatig gebruik van Kids en Kurken door derden
  1. Schade die voortvloeit uit het plaatsen van persoonlijke verhalen en/of reacties
  1. Onjuistheden en onvolledigheden in artikelen en/of berichten of op pagina’s waarnaar verwezen wordt
  1. Derden die tekst en/of afbeeldingen van de website of socials onrechtmatig gebruiken