Seksuoloog: ‘Veel ouders hebben een uitgeblust seksleven… Tijd voor wat hete tips!’

| , ,

Je kent het wel  het is druk op  het werk, het huishouden moet nog gedaan worden en de kinderen geëntertaind. Owja dan heb je ook nog een partner die aandacht wilt. Moeders hebben vaak genoeg aan hun hoofd en de spanning terug brengen in de slaapkamer is dan niet altijd prioriteit nummer 1.

Maar de relatie met je partner blijft natuurlijk belangrijk, misschien na het krijgen van kinderen wel belangrijker.  Ooit was er een moment dat jullie voor elkaar gekozen hebben en de vlammen ervan af sprongen. Seks was leuk, nieuw, spannend en in overvloed. Nu is het vuur geblust en heeft de slaapkamer zijn functie als sekskamer deels verloren…

Echter is en blijft seks belangrijk. Het zorgt er namelijk voor door de vrijlating van oxytocine (een hormoon dat een rol speelt bij het gevoel van verbondenheid) dat je stress vermindert. Ook kun je seks zien als een kleine work-out,want binnen een halfuurtje heb je zo 100 kilocalorieën verbruikt. Als je 20 minuten het bed opmaakt heb je dit ook verbrand, maar dit is toch wel leuker om  in bed te doen. Verder heeft het ook als groot voordeel dat je vaak lekkerder slaapt na een goed potje seksen. Al met al alleen maar voordelen.

De vraag is alleen wel, hoe breng je de spanning terug en krijgt de slaapkamer zijn oude functie weer  terug? Ten eerste is het belangrijk er bewust van te zijn dat er hoogst waarschijnlijk een routine doorbroken moet worden, want zeg nou eerlijk er wordt waarschijnlijk nog maar weinig gevarieerd met standjes.

Tip 1 is dan ook probeer eens wat nieuwe standjes uit! Met het wonder wat Google heet kom je al een heel eind en kun je eindeloos veel afbeeldingen, boeken en ga zo maar door vinden met verschillende standjes en variaties. Kies er een paar uit die haalbaar lijken (geef toe voor sommige moet je echt een slangenmens zijn) en probeer deze uit met je partner! Als voorspel kan het dan leuk zijn om weer eens een mooi lingerie setje aan te doen. Oké, het is veel comfortabeler om die oude BH, die zo lekker zit, aan te hebben maar een verassing voor je partner op zijn tijd kan nooit kwaad en (mooi meegenomen) je zult jezelf waarschijnlijk ook aantrekkelijker voelen. Dit geldt niet alleen voor vrouwen, want ook mannen kunnen hun best doen om er eens wat extra aantrekkelijk uit te zien.

Tip 2 is plan wanneer je seks gaat hebben. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat als je seks plant, al is het 1 keer in de 2 weken op woensdag, dit goed is voor je seksleven. Het is namelijk zo dat je beide naar deze dag kunt uitkijken en er dan mogelijk een bepaalde spanning wordt opgebouwd. Zet dit dan ook bij elkaar in de agenda en stuur bijvoorbeeld af en toe een berichtje naar elkaar waarin je refereert naar de geplande seks. Zo bouwt de spanning op en is het extra leuk, want je hebt er ook tijd voor gemaakt. Dus geen stress dat je iets anders moet doen.

Tip 3 daagt je uit om eens samen naar een seksshop te gaan. Tegenwoordig zijn er zoveel massageolies, speeltjes en dergelijke op de markt dat er zeker iets voor jullie bij moet zitten wat je samen kunt gebruiken. Het is misschien leuk om ieder apart iets uit  te zoeken zodat het voor de ander een verassing blijft wat en wanneer jullie deze gaan gebruiken.

Al met al is het belangrijk om vooral bewust de keuze te maken dat jullie het weer wat spannender in op seksgebied willen maken en er samen aan gaan werken. En vergeet niet af en toe een vluggertje te doen of de routine seks uit te voeren dat is namelijk niet iets slechts en hoort er ook lekker bij. Niet elke vrijpartij is even fantastisch maar deze zijn ook nodig en zie het positief: je hebt seks!

Hopelijk helpen deze tips je en praat er vooral met elkaar over. Dan weten wij zeker dat dan het vuur in de slaapkamer weer wat zal aanwakkeren.