Het Gezinsbudget: “Mijn man en ik verdienen modaal, allebei rond de €2000”

| ,

Vandaag krijg jij inzage in het huishoudboekje van een gezin ergens in Nederland.

Hoe is jouw gezin­ssamenstelling?

Ik ben Tamara en 41 jaar oud. Ik woon samen met mijn man Jeffrey (40 jaar), Fynn (11 jaar), Kjell (6 jaar) en Phoebe (4 jaar). We zijn dus een gezin van 5.

Welk werk doe jij en je par­tner?

Ik werk in de ouderenzorg voor 24 uur als verzorgende en Jeffrey werkt fulltime bij de pickup-point van de Jumbo.

Wat is jullie net­to inkomen per maand?

Ons netto inkomen is elke maand anders. Gemiddeld is mijn salaris rond €1900 en van mijn partner rond €2000.

Wat staat er nu op de betaal- en spaarrekening?

Op onze gezamenlijke rekening staat €1294, op onze spaarrekening €375 en op de spaarrekening van de kinderen bij elkaar staat €1963.

Hebben jullie schulden?

Wij hebben geen schulden.

De maandelijkse vaste lasten

Hypotheek: €801,93. Wij wonen in Tilburg, in een rijtjes huis met drie slaapkamers en een tuin. Wij krijgen per maand van de belasting €284 terug. Totaal €517,93 per maand.

Gas/wa­ter/elektriciteit: €252

Boodschappen: Ik doe elke week rond de €150 aan boodschappen. De ene keer is het meer en de andere keer minder, net wat ik nodig heb. Bij de bakker ben ik rond €5 kwijt en bij de kaasboer €8. Ik haal voor heel de week boodschappen. Verder koop ik om de dag vers brood bij de bakker. Ik heb niet echt een lievelingsgerecht. Totaal €652 per maand.

Verzekeringen: Voor de zorgverzekering betalen we samen €329,70. Verder zijn we €162,56 kwijt voor de auto-, brommer-, reis- en annuleringsverzekering, opstal en inboedel. Voor de levensverzekering betalen we €17,11.

Goede doelen: Postcode loterij €14,50.

Auto en benzine: Benzine is €150 per maand. Wij tanken dan twee keer in de maand. 

Internet/tv/telefoon: Internet en tv €55,42 euro en mobiel tweemaal €53. Totaal €161,42 per maand.

Abonnementen: Netflix €10,99 en Videoland €2,99 euro. Totaal €13,98 per maand.

Sporten: Mijn partner sport bij Basic Fit voor €33,99 en onze middelste twee kindjes zitten op zwemles voor €92. Totaal €125,99 per maand.

Kleding: Ik slaag tegenwoordig veel bij mezelf bij Norah. Voor de kleinste kinderen, dus Kjell en Phoebe, koop ik bij Shoeby of Kleertjes. Voor de oudste kopen we kleding van Black Bananas. Ook mijn partner koopt bij Black Bananas en bij Eddy’s in Eindhoven.

Uitjes: Wij gaan graag met de kids naar de bioscoop, maar ook met zijn tweeën vinden we dit soms leuk. Verder gaan we zwemmen, het bos is of naar de Efteling (toen we nog een abonnement hadden). Ook de dierentuin, uit eten en de speeltuin vallen hier goed in het gezin.

Vakantie: Wij proberen elke jaar op vakantie te gaan als de portemonnee het toe laat. Nu zijn we aan het sparen voor Euro Disney waar we 24 oktober voor 4 dagen naar toen gaan, voor ons 12,5-jarig huwelijk. Daarbij zijn we aan het sparen voor de vakantie in Italië in augustus. Onze laatste zomervakantie was van Capfun in Nederland en we hadden vorig jaar een weekendje Lommerbergen bij Landal.

Spaargeld: Wij sparen €75 per maand op onze eigen spaarrekening. Daarnaast sparen we €15 per kind per maand. Ook voor algemene dingen sparen we zoals Sinterklaas, de auto en vakantie. Totaal €270 per maand.

Gemeentelijke belastingen: €30

Geldvragen

Kun je ons meenemen in je levensstijl?

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen er goed en verzorgd uitzien en dat we ze alles kunnen geven, zodat ze niks te kort komen. Regelmatig iets leuks doen met de kinderen, vinden we ook erg belangrijk. Af en toe iets samen doen zonder de kinderen, mag niet ontbreken.

Wat vind je van het bedrag wat je uitgeeft aan boodschappen?

Ik vind boodschappen doen niet echt leuk meer, nu alles veel duurder geworden is. Soms schrik ik echt van wat ik moet afrekenen. Toch pak ik wel wat ik nodig heb. Ik ga daar niet op bezuinigen.

Waarop kan je bezuinigen?

Ik weet niet waar ik op kan bezuinigen, want zo veel gekke dingen doen we niet. We gaan niet vaak uit eten of lunchen. En met boodschappen haal ik ook niet veel gekke dingen.

Heb je een spaardoel voor je gezin?

We willen erg graag naar Euro Disney en aankomende vakantie naar Italië.

Wat is jouw beste uitgave ooit geweest en wat de slechtste?

De beste uitgave is toch wel de nieuwe keuken die we in 2020 hebben laten plaatsen. Tot nu toe heb ik nog geen slechte aankoop gedaan.

Wat is je duurste aankoop ooit?

Die nieuwe keuken in 2020 en een nieuwe auto in 2021.

Heb je een geldtip?

Maak spaardoelen aan op je (spaar)rekening en zet daar elke maand een vast bedrag op wat je kunt missen. Zo spaar je voor wat je graag wil hebben of bijvoorbeeld alvast voor een vakantie.

In hoeverre maakt geld je gelukkig?

Geld maakt niet per definitie gelukkig, maar als je genoeg hebt om van te leven, maakt dat het leven wel gemakkelijker.

Lees HIER en HIER over een ander Gezinsbudget.

TAMARA

1 gedachte over “Het Gezinsbudget: “Mijn man en ik verdienen modaal, allebei rond de €2000””

  1. ik heb dese gezins budget 2 jaar geleden geschreven en het klopt niet meer met wat we nu verdienen lf wat we bijv aan boodschappen betalen. alles is duurder geworden .

    Beantwoorden

Plaats een reactie