Het Gezinsbudget: “We zijn echte levensgenieters, het bedrag aan boodschappen en thuisbezorgd is hoog”

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Vandaag krijg jij inzage in het huishoudboekje van een gezin ergens in Nederland.

Wat is jouw gezinssamenstelling?

Ik (29 jaar) woon samen met mijn man (34 jaar). We hebben een zoon van 4 en dochter van bijna 2 jaar. 

Welk werk doe jij?

Mijn man en ik werken beide als salarisadministrateur. We zitten in hetzelfde vak, ontzettend leuk maar soms onhandig omdat we met dezelfde deadlines werken. 

Wat is jullie netto inkomen per maand?

Mijn man verdient gemiddeld €2300 en werkt 24 uur. Ik verdien €2500 en werk 30 uur. Doordat we beide parttime en flexibel werken hebben we behalve een omadag geen opvang nodig. We zijn er altijd voor de kids. Super fijn en luxe! 

Wat staat er nu op de betaal- en spaarrekening

We hebben dit jaar een nieuw huis gekocht en flink verbouwd en verduurzaamd. Dit heeft een flinke slok van onze spaarrekening gekost. We hebben op onze spaarrekening momenteel €15.000 staan en lopende rekening €2700. Op de spaarrekening van de kids staat €1500. 

Hebben jullie schulden

Behalve onze hypotheek, geen schulden gelukkig. 

Maandelijkse vaste lasten

Hypotheek: We wonen in een ruime 2 onder 1 kap. We hebben vier slaapkamers, een kantoor, badkamer en een ruime schuur. Tevens een lekkere ruime tuin zonder buren aan de achterkant. De kosten van onze hypotheek per maand zijn €800. We hebben geluk gehad met de verkoop van ons oude huis, hierdoor hebben we nu lage lasten. 

Gas/water/elektriciteit: We hebben bij de aankoop van het huis flink geïnvesteerd. Er zijn 16 zonnepanelen geplaatst, overal HR++ glas gezet, vloerverwarming laten installeren en we hebben in elke slaapkamer en de woonkamer airco’s laten plaatsen. Door het overschot aan stroom van de zonnepanelen kunnen we de airco’s ‘gratis’ laten verwarmen in de winter en zomers laten koelen. Ons voorschot is nu €280, maar we krijgen veel geld terug zoals het er nu uit ziet. 

Boodschappen: We zijn echte levensgenieters en houden van lekker eten. We geven gemiddeld €850 uit aan boodschappen en thuisbezorgd. We eten veel thuis en halen geregeld wat lekkers voor tussen de middag. De ene keer een visje, de andere keer kibbeling op de markt. Op zaterdag eten we vaak een patatje bij de snackbar of we laten wat lekkers thuis bezorgen. Op zondag staan er lekkere hapjes op tafel tijdens een film. Dat alles loopt al snel op. 

Verzekeringen: Voor de zorgverzekering betalen we nu €185 voor twee personen. We hebben het eigen risico op maximaal staan. 

Auto en benzine: Aan benzine gemiddeld €100 per maand, de verzekering is €60. Totaal dus €160.

Internet/TV/telefoon: Abonnement voor internet en tv is €80 en abonnement voor telefoons samen 22. €102 totaal.

Abonnementen: Netflix, Spotify en Prime, samen €27.

Sporten/clubjes voor jezelf/partner en de kinderen: Alleen voor mijn man €22 per maand. Binnenkort komt hier zwemles voor de oudste bij. 

Kleding: Dit wisselt heel erg. Op jaarbasis voor mijzelf €750 en mijn man €500. Voor de kids ga ik altijd helemaal los als er weer een nieuw seizoen aankomt en de nieuwe collecties uitkomen. Dit kan Wibra zijn naar ook Z8, Tumble enz. Ik koop wat ik leuk vind. 

Leuke dingen/uitjes: We gaan graag naar de dierentuin, leuke speeltuin of naar het bos. 

Vakantie: De laatste jaren was het weinig in verband met Corona. We boeken zomers een huisje in Nederland.  We willen graag een caravan kopen, maar hiervoor moeten we nog even doorsparen. 

Spaargeld: Gemiddeld sparen we €500 per maand. Ook lossen we standaard maandelijks €500 extra af op onze hypotheek 

Goede doelen: Nee.

Geldvragen

Kun je ons meenemen in je levensstijl?

Ik vind het allerbelangrijkste dat we het goed en leuk hebben. We passen ons aan naar onze inkomsten. Ik ben zelf te makkelijk met het uitgeven van geld. Alles is handig en leuk. We hebben daarom beide ‘zakgeld’ zoals we dat noemen (€350 per maand). Dit geven we uit zoals we dat willen. Mijn loon gaat direct naar mijn man zijn rekening, dat zegt denk ik wel genoeg. 

Wat vind je van het bedrag wat je uitgeeft aan boodschappen?

 Veel geld! Helemaal als ik lees dat eenzelfde gezinssamenstelling als wij maar €400 uitgeeft. 

Waarop kan je bezuinigen en waarop zeker niet?

Als we willen kunnen we een hoop bezuinigen op boodschappen. Minder bezuinigen kan denk ik niet op de energierekening. 

Heb je een spaardoel voor jezelf of gezin? 

Een caravan! 

Wat is jouw beste uitgave ooit geweest en wat de slechtste?

Onze nieuwe auto! Een slechte oude auto. Door onze gezinsuitbreiding zijn we van een Audi overgestapt naar een station van een ander merk, dat doen we dus nooit meer. Binnen drie maanden stond er weer een nieuwe Audi station op de oprit. 

Wat is je duurste aankoop ooit (afgezien van je huis en auto)?

Ik denk dat ons zeeaquarium dan wint. 

Heb je een geldtip?

Geef je geld (als dat kan) vooral uit aan dingen waar je nu gelukkig van wordt! 

In hoeverre maakt geld je gelukkig?

Het gelukkigst word ik van mijn gezin. Geld maakt alles makkelijker. 

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

YVETTE

Plaats een reactie