Mijn dochter ving een lek gestoken bal over de schutting namens de buurman

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids & Kurken op Instagram te volgen

Lees eerst deel 1 van deze reeks:

Ons gezin werd geterroriseerd door de buurman

We belden de politie om door te geven wat de buurman allemaal deed

Ze vonden het jammer dat we geen beeld materiaal hadden als bewijs. “Nu zijn het vooral speculaties of jouw woord tegen het zijne”, zei de agent. “Begrijp me goed. Ik geloof u best, maar zonder bewijs kunnen we niets.” De buurman deed alles stiekem. Bewijs konden we dus nauwelijks verzamelen. Na tientallen belletjes, is er toch een agent komen praten met de buurman. Hij ontkende alles. Glashard. De agent stond met 5 minuten weer op de stoep.

Vanaf het bezoekje van de agent werd het gedrag van de buurman erger

Op een ochtend keek ik de tuin in en zag ik iets bruins liggen. Het had een vacht. Ik vroeg me af wat dit was. Ik besloot om in mijn ochtendjas te gaan kijken. Toen ik dichterbij kwam zag ik dat er een dode rat lag. Ik voelde me geïntimideerd. Ondertussen ging het bonken met stokken, de spooktelefoontjes en de nachtdisco’s gewoon verder. Ik was kapot. Inmiddels werd onze dochter bijna 1 jaar oud. Mijn man wist ook niet zo goed wat hij moest doen. Hij wilde vooral dat het gedrag van de buurman niet zou escaleren. Dus probeerde hij zich zo rustig mogelijk te houden. Ook hij was geïntimideerd.

Een kapot gestoken bal

Nadat ons kindje één was geworden, speelden zij en ik in de tuin. We giechelden en renden achter de bal aan. Met een schop van mij vloog de bal over de schutting. Ik hoorde de buurman flink kuchten. Hij stond op en liep naar de bal. Ik verwachtte dat elk moment de bal over de schutting terug kwam. Niets van dit alles. De buurman deed zijn deur open en nam de bal mee naar binnen. Absurd. “Wil hij de bal houden?!”, vroeg ik me af. Ontzetten kinderachtig. Bovendien vond ik het ook zielig voor mijn dochter. “Mag ik de bal terug?”, riep ik. Enkele ogenblikken later landde de bal over de schutting op de grond in onze tuin. Er zat een grote scheur in. De buurman had het thuis met een mes lek gestoken. “Naar binnen”, zei ik in paniek. Hij had één van onze eigendommen vernield. Dit kwam heel erg dichtbij. Ik voelde me zeer aangedaan. Dit ging te ver. In paniek belde ik mijn man en vertelde wat er was gebeurd.

Mijn man nam de rest van de dag vrij en reed meteen naar mij toe

Thuis bespraken we onze opties. We voelden ons niet meer veilig in onze eigen huis. Onze buurman was duidelijk krankzinnig. “Willen wij dat onze kinderen hiermee geconfronteerd worden?”, vroegen we ons hardop af. “Nee”, zeiden we beslist. “Willen wij naast een gek blijven wonen?”, vroeg mijn man aan mij. Dit kwam nooit meer goed met de buurman. Tussen ons. Ik wilde niet in angst leven. Dus besloten we te verhuizen. Het was hem gelukt. Hij heeft ons in een jaar tijd weggepest. Maar we gingen niet weg voor hem, maar voor onze dochter. Zodat zij normaal zou opgroeien. Met leuke buren. Die groeten en lachen. We deden het voor haar. Bovendien vroegen we ons af: “Hoe ver zal de buurman gaan? Waar eindigt dit? Gaat hij straks nog verder?”.

Binnen een half jaar waren we daar weg

We zijn verhuisd naar een andere wijk in de stad. Weg van de enge buurman. We hebben er geen moment spijt van gehad. Hier is het ‘s nachts rustig. De buren zijn aardig. We drinken zelfs af en toe een borreltje samen. Ik moet niet denken dat ik daar nog woon. Naast die gek. Ja, we zijn weggepest, maar het alternatief was veel erger.

KATE

10 gedachten over “Mijn dochter ving een lek gestoken bal over de schutting namens de buurman”

 1. Kon de vader niet even een hard woordje met hem spreken? het is tenslotte maar een bejaarde.
  daarnaast komt hij hier zo wel makkelijk mee weg. Ik had nog wel van mij laten horen!

  Beantwoorden
 2. dat lukt niet wij hebben het zelfde .ze liegen alles bin mekaar .mijn man zijn arm hebben ze gebroken ziekenhuis heeft aan gifte gedaan .politie bellen helpt niet .er is een agent die helpt ze en daar is niets tegen te doen hij heeft mij van een grote trap gegooid boven op mijn man .die had alle spieren gestuurd ze kopen politie Rechters om de buurman bedoel ik hier mee naast ons woont de vader van die persoon is net zo erg .hond vergiftigen het mag allemaal

  Beantwoorden
 3. mijn buurman heeft zelf mij kind ook x gedreigd in de sloot te gooien als hh zijn mond niet houdt hy groete elke x als hy hem zag hallo buurman, dag buurman . me zoon bracht tekeningen met pasen een geverfde ei langs, en ik bracht geregeld kopj soep v hem. en hy maakt lawaai smijt metde deuren de buurman maait 7u ochtend graden telefooneert zoooo hard. maar mijn kinderen mogen zondag om 9u ochtend geen lawaai maken of in middag dan bonkt hy tegen de muren als idioot . probeer te rust te vragen als hy ergens last v heeft of hy volgende keer misschien kan aanbelln en aan mij aangeven dan kan ik de kinderen op aanspreken hy zei waarom jy maakt het geluid niet hoef niks bij jou aan te geven het is jou zoon( die was toen 3) die heb ik vorige maand gezegd dat hy geen geluid moet maken op zijn trommel moet hy aan houden. ik k had de buurman al meerdere keren al eerder al gevraagd heeft u last vd kinderen hy altyd gezegd neee niet van jullie kinderen.

  Beantwoorden
 4. camera, hadden jullie moeten plaatsen. soms weten zulke mensen je zwakke punten en maken gelijk misbruik van. maar… hij krijgt ook zijn verdiende loon. vroeg of laat.

  Beantwoorden
 5. al dit hebben we meegemaakt. tot schrikdraad op de schutting aan toe! wij hadden nog de mazzel dat de man her en der als heel vervelend bekend stond. politiebemiddeling heeft uiteindelijk ietsje geholpen. maar nog altijd bespuugt hij me en scheldt me uit voor dikke hoer. afschuwelijk!!!!

  Beantwoorden
 6. wat ik niet begrijp…

  is dat hier nog steeds zo weinig aan gedaan mag worden…want ze kunnen het wel natuurlijk…
  maar al die regeltjes in Nederland….
  ik heb zelf zon buurman…dus begrijp precies wat je bedoelt …
  Het is toch belachelijk..dat jij je wel onveilig mag voelen in je duur betaalde huis …maar zolang je geen bewijs hebt… hij zijn gang maar kan gaan

  ik begin Nederland steeds minder te zien …
  ik ben het een beetje zat….niks werkt naar behoren… allemaal papier en bureauwerk tijd tijd en nog eens tijd…maar geen uitkomst

  Beantwoorden

Plaats een reactie