Ik was in één klap miljonair

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids & Kurken op Instagram te volgen

De deurbel ging. We verwachtten geen bezoek. Toen ik de deur opendeed, schrok ik me dood. Daar stond iemand met een cheque van 1 miljoen in zijn handen. We hadden de loterij gewonnen. In eerste instantie dacht ik dat het een grapje was. Dat was het niet. Ik stond te trillen op mijn benen, stamelde wat en nam de cheque in ontvangst samen met mijn man. We keken elkaar aan en hadden tranen van blijdschap. Ik was compleet overdonderd. Ik kon niet meer helder denken. Je beseft niet hoeveel geld het daadwerkelijk is. En wat je daar allemaal mee kan. Ons leven was in één klap totaal veranderd. Mijn man en ik wisten niet wat we ermee moesten doen. Alles kon.

Ben ik een lopend geldautomaat?

Die week vroeg ik mezelf af of ik moest blijven werken. Ik had het daar enorm naar mijn zin. Ik zat in een lekker ritme. In overleg met mijn man ging ik over naar halve dagen. Minder intensief. Er waren zoveel keuzes die we ineens moesten maken. Er kwam zoveel op me af. Op vrijdag gingen we uit eten met mijn ouders, schoonouders, broer en zus. Toen de rekening kwam keek iedereen ons aan. Het was ongemakkelijk. Ik betaalde snel én met liefde de rekening. Maar betekende deze prijs dat ik ieder etentje diende te betalen? En had de familie nog meer verwachtingen? Onuitgesproken verwachtingen? Ik vond dit lastig. “Verwachten ze ook een geldbedrag?”, peinsde ik door. Gelukkig kregen we hier begeleiding in. Noem het ‘miljonairsbegeleleiding’. Mijn man en ik besloten elk gezinslid (mijn vader, moeder, schoonmoeder, schoonvader, broer en zus) 10.000 euro te schenken. Vanuit de begeleiding kregen we ook te horen: “Jij bent miljonair geworden, niet je vrienden en familie.” En zo is het natuurlijk ook.

Alles doen wat je wil

Mijn man en ik moesten het nieuws even laten bezinken. Toen maakten we beiden een lijstje met vijf wensen in het leven. Noem het een bucketlist. Eerst genieten. We maakten een reis met onze kinderen (vijf en drie jaar) naar Amerika, kochten een nieuwe auto, verbouwden ons huis, mijn man durfde de stap te zetten naar een eigen bedrijf en we shopten met de kinderen kleding zonder naar het prijskaartje te kijken. De vakantie was waanzinnig. En niet naar een prijskaartje kijken is toffe ervaring. Een klein clubje vrienden namen we mee op vakantie naar Ibiza als cadeau. Zo genoot onze familie en vrienden mee en waren er verder geen verwachtingen. De rest van het geld wilden we in vastgoed investeren. Spaarrekeningen leveren nauwelijks wat op.

Maakt geld gelukkig?

En dan moet ik natuurlijk antwoord geven op de vraag: “Maakt geld gelukkig?”. “Met veel geld ben je niet instant happy”, zeg ik altijd. “Wel kan je er dingen van doen en kopen, die gelukkiger maken. De belangrijkste dingen zoals gezondheid, vrienden, familie en een goed huwelijk kan je niet kopen. Daar moet je geluk bij hebben, zelf in investeren en onderhouden. Daar kan geen geldbedrag tegenop. Maar geld maakt zeker gelukkiger. Hoe dan ook.”

De keerzijde van rijk zijn

We hebben helaas ook nadelen van al dat geld ontdekt. Zodra mensen er achter komen dat je rijk bent, willen ze ‘vrienden’ worden. Ik vind het moeilijk om mensen te vertrouwen. “Wil je echt mij leren kennen? Of een graantje meepikken?”, vraag ik me standaard af. Ook zijn we een aantal vrienden verloren. Er waren een aantal mensen die verwachtte dat ik elk rondje of hapje betaalde. Buiten de geldgeschenken en de leuke vakantie, betaal ik gewoon mijn deel. Sommige mensen vinden dat gek. Die zijn afgehaakt in ons leven. Blijkbaar geen echte vrienden. Ik ben voorzichtig in het maken van nieuw contact. Ik hang ook niet aan de grote klok dat we miljonair zijn. Ik zeg gewoon dat we ‘een bedrag’ hebben gewonnen, en daar laat ik het bij.

Lees HIER over miljonairs met een gewone baan, goed boek!

KIMBERLY

6 gedachten over “Ik was in één klap miljonair”

 1. Goedemiddag

  ik eil even zeggen dat je het heel netjes en verstandig aan gepakt hebt. Inderdaad hebben jullie dat mooie bedrag gewonnen en niet iedereen om jullie heen. Degene die willen mee pikken zijn idd geen echte vrienden dus daar mis je niets aan. Geniet van alle mooie dingen die jullie nu kunnen doen want het leven is te kort om je bezig te houden met mensen die jaloers zijn.
  Heel Veel Geluk

  Beantwoorden
  • Als je een miljoen hebt gewonnen en je geeft ongeveer 6 mensen 10.000 pp en je verbouwt je huis, dan ben je geen miljonair meer. Uiteraard vanuitgaande dat je geen spaargeld hebt.

   Beantwoorden
   • Dat huis kan ook gewoon meer waard zijn dan de resterende hypotheek, he? Dat is (hoewel fictief tot de verkoop) wel gewoon vermogen.

    Beantwoorden
 2. investeren in vastgoed en Crypto…..elke 4 jaar cyclus…

  wat aan de kant voor de studie van jullie krijgen kinderen….wat aan de kant voor de oude dag.

  en rest genieten

  Beantwoorden
 3. Dat van de 10.000 euro aan familieleden schenken vind ik een heel goed idee. Verder kun je trakteren, maar je bent het echt niet ineens standaard verplicht naar mensen toe. Ik denk dat geld er alsnog doorheen vliegt als je ineens rijk bent.

  Ben wel een beetje jaloers op jullie prijs, droom er vaak over, maar ik ben op dit moment ook happy zoals het nu gaat. Je bent niet verplicht het te benoemen als je nieuwe mensen leert kennen, het is privé. Geniet er lekker van!

  Beantwoorden

Plaats een reactie