Nachtmerrie: Ik trof mijn man kussend met ons oppasmeisje in de woonkamer aan…

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids & Kurken op Instagram te volgen.

Ik wil dit verhaal graag anoniem delen, omdat niet iedereen in mijn omgeving weet wat er is gebeurd. Daarbij schaam ik me een beetje. En ik weet dat hij zich moet schamen, maar toch voelt het alsof ik niet goed en mooi genoeg ben voor mijn man. Alsof ik te min ben, ook voor de buitenwereld.

Mijn man en ik zijn al ruim 10 jaar getrouwd

We hebben elkaar ontmoet op een verjaardagsfeest. Het klikte gelijk. Na één jaar raakte ik zwanger. In 2015 kregen we een prachtige dochter, Maria. We hebben een gezonde relatie: met ups en downs. Hoogte- en dieptepunten. Het kwam altijd goed. We hebben een basis van vertrouwen. Aan de ene kant geeft hij me rust, en tegelijkertijd spanning. In de zin van dat we avonturen aan gaan. Iedere zomer bijvoorbeeld gaan we vier weken op reis door Europa. Echt een avontuur! We lachen samen, maar kunnen ook samen huilen. Ik dacht dat ik alles had. Ik stond aan de top van de berg. Ik had werkelijk niets om over te klagen. Misschien toch te mooi om waar te zijn….

We hadden een date nota bene

Mijn man en ik gingen uit. Dit deden we iedere maand. Om de relatie leuk te houden en bij te praten. Zo ook afgelopen zaterdag 8 april 2023. We zaten bij ons favoriete restaurant. Deze Griek had de beste gyros, vleesspiesjes, friet, maar vooral tzatziki. We zaten aan een tafeltje bij het raam. Soms keken we naar buiten. We proostten op ons gezin. Keken elkaar aan. Praatten over Maria, maar ook over onze toekomstdromen. Als Maria groot zou zijn en uit huis was, wilden we op wereldreis. Voor een half jaar weg. We bestelden wijntjes. Wat voelde ik me goed en gelukkig. Na het eten liepen we naar de bioscoop. In de zaal legde ik mijn hoofd op zijn schouders. We aten grote handen popcorn. Toen de film afgelopen was, liepen we naar huis. Tijd om de oppas af te lossen…

De oppas deed de deur open

“En hoe was de film?”, vroeg ze. Onze oppas is 20 jaar. Ze studeert toerisme en past op bij verschillende adresjes. Ze werkt soms doordeweeks in de avond, maar moet het natuurlijk vooral van de weekenden hebben. Ik vond het een aardige meid en kon het best met haar vinden. “Het was een gave film”, antwoordde ik. Mijn man keek de oppas aan en knikte. Ik heb toen en de afgelopen jaren niets opmerkelijks gezien aan hun openlijke contact. Nooit. Er was nooit een voelbare spanning of een ongemakkelijk moment.

Mijn man pakte wat contant geld uit een laadje in de woonkamer

Ik deed mijn hakken uit, legde mijn tas naast de bank en nam plaats op de bank, naast onze oppas. Ik besloot een glaasje water te drinken voordat ik naar bed ging. Ik zag dat de oppas het geld in haar kontzak stak. “Ging Maria makkelijk slapen?”, vroeg ik vanuit de keuken. Ik klokte het glas water weg. “Ja hoor”, knikte ze, “Ik heb haar een verhaaltje voorgelezen uit haar sprookjesboek. Daarna haar nachtlampje aangezet. Kort daarna was ze vertrokken”. “Wat goed!”, zei ik. Mijn man zette de tv aan, terwijl de oppas haar tas inpakte. “Ga je nog tv kijken?”, vroeg ik. Mijn man knikte. “Ik ga naar bed”, zei ik, “Ik zie je zo”.

Ik zei de oppas gedag en liep de trap op

Ik poetste mijn tanden en haalde mijn make-up eraf. Ik borstelde mijn haren. Ik trok het kastje boven mijn hoofd open en pakte het doosje paracetamol. Leeg. “Shit”, mompelde ik. Ik herinnerde me dat er een doosje in mijn schoudertas lag. Maar die lag beneden naast de bank. Ik had echt geen zin om weer de trap af en op te gaan. Ik zat te wikken en wegen. “Na een avondje drank kan ik beter wel een paracetamol innemen”, besloot ik. Ik liep snel en met tegenzin de trap af.

Toen ik de woonkamerdeur opentrok, voelde ik een golf misselijkheid opkomen

Mijn hart sloeg een slag over. Mijn adem stokte. “What the fuck!”, gilde ik. Mijn man en de oppas lagen innig kussend op de bank. Met tong. Gaverdamme. Ik voelde me zo stom. Een oen. Ik voelde me verraden door de oppas, maar nog meer door mijn man. Hoe kon hij. Na al die jaren. Terwijl wij zo’n goede relatie hadden. “Dat hadden we toch?”, vroeg ik me ter plekke af. Ik wist het niet meer. Ik twijfelde aan alles. Mijn hele leven was in een paar tellen verwoest. Mijn man sprong op. En bood zijn excuses aan. Lekker cliché. De oppas gedroeg zich nerveus, was knalrood en zei: “Sorry”. “Flikker op”, dacht ik en zei ik ook. Mijn man legde uit dat dit nog “maar” een paar maandjes speelde. “Maar?! Maar?!”, herhaalde ik keer op keer. Het was duidelijk dat zowel de oppas als mijn man elkaar aantrekkelijk vonden en dit wilden. Ik bedoel: ze is niet gedwongen ofzo. En ik weet niet of dit een goed iets was. Het voelde zo verkeerd. Ik kon niet meer helder denken. Wat is goed, wat is fout. Wat is recht, wat is krom.

Ik gooide de oppas direct de deur uit, met een knallende deur

Mijn man bood nogmaals zijn excuses aan en beloofde dat het nooit meer zou gebeuren. “Wil je gaan scheiden om een paar kussen?”, vroeg hij. “We kunnen hier toch uit komen”, vervolgde hij. En ik moet eerlijk zeggen: ik weet het niet meer. Ik wil mijn man als man. Maar als betrouwbare man. Ik had dit in geen miljoen jaar verwacht. Onze relatie leek zo stevig, zo solide. Als vanzelfsprekend bijna. En nu was er zoveel kapot gemaakt. Bij mij. Ik voelde me ontzettend verraden. Maar ik wil niet zonder mijn man door het leven. Dat is ook 100% de waarheid. Dus wat ga ik doen? Ga ik dit accepteren? Maar wie zegt dat het niet nog een keer gaat gebeuren? Wat moet ik doen? Wat is goed? Wat voelt goed? Ik ben best wanhopig. Ik weet het gewoon niet meer. Als ik aan Maria denk, springen de tranen in mijn ogen. Ik wil haar geen scheiding aandoen. Daar zijn wij met z’n drieën te leuk voor, samen.

Hebben meer moeders dit meegemaakt en wat hebben jullie uiteindelijk besloten? Was het een goede keuze?

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram en HIER om ons op Facebook te volgen

71 gedachten over “Nachtmerrie: Ik trof mijn man kussend met ons oppasmeisje in de woonkamer aan…”

 1. je heb je keuze al gemaakt ondanks alles wat je voelt je wilt blijven. En je weet al een is geen zekerheden. Het enige dat je kan doen is praten en vragen. Om te beginnen wat is het dat hij mist dat hij dit heeft gedaan en wees niet tevreden met de eerste antwoord en duidelijk aangeven hoe jij nu in de relatie staat wat jij voelt. En uiteindelijk om verder te kunnen, moeten beide bereid zijn om deze lange moeilijke traject samen te bewandelen en weet dat het nooit meer zal worden zoals het ooit was.

  Beantwoorden
  • Wat afschuwelijk waar je doorheen gaat! Dit heb je niet verdient en ligt zeer zeker niet aan jou. De reactie van je man voor mij heel veel. Hij maakt het kleiner en probeert eigenlijk jou een schuldgevoel aan te praten. Alsof het van JOU fout is als jij om ‘een paar zoenen’ een scheiding aan wil vragen. Dit laat mij zien dat deze man heel erg egoistisch is en een hele lange weg te gaan heeft. Hij ontkent hoe erg en hoe groot het is wat hij heeft gedaan, namelijk; het fundament van vertrouwen onder jullie relatie weggeslagen. Het is mijn ervaring dat zulke mannen goed kunnen praten, zo goed dat jij niet eens meer helder kan denken en je twijfelt aan jezelf. Het klinkt niet als een man met oprecht berouw en al zeker niet met inzicht in wie hij is en wat hij doet. Dat hij dit heeft gedaan heeft niks, maar dan ook niks te maken met wat hij ‘tekort kwam in jullie relatie’ zoals iemand in de reacties opperde. Dit heeft te maken met zijn persoonlijkheid, zijn verleden en zijn copingsmechanismes. Ook ik heb dit meegemaakt en ook ik bleef meegaan in zijn gedachtepatronen. Ook ik dacht dat een scheiding het allerergste zou zijn wat ik mijn kinderen aan zou doen. Maar weet je? Dat was niet zo. Wat als dat bij jullie dochter ook niet zo is? Wat als jij juist een mega voorbeeld voor haar zet door weg te gaan en te laten zien dat er grenzen zijn aan wat iemand je aan mag doen. Want kinderen leren door ons als voorbeeld, daar ben ik van overtuigd. Wat als dat jij weggaat haar juist beschermt in de toekomst om niet een onbetrouwbare partner te kiezen. Ik zou je zo gunnen dat je nog meer gaat zien hoe bijzonder jezelf bent, dat je op je eigen gevoel leert vertrouwen…stop alle energie in jezelf helen en geven wat jij nodig hebt. Ik heb hulp gezocht om sterker te worden, om te helen, om anders te leren denken en voelen. Je hoeft het niet alleen te doen. Praat over wat er gebeurd is. Daarmee help je jezelf, echt! Alle liefde en sterkte en wijsheid wens ik jou!❤️

   Beantwoorden
   • Heel mooi verwoord! Ik ben helemaal met je denkwijze eens. Als Zuid-Amerikaanse vrouw kan ik vertellen dat er geen man een kans krijgt dat bij mij te flikken. Ik heb dat van mijn moeder meegekregen. lk ben 10 jaar getrouwd en mijn man weet wat hij kapot kan maken als hij vreemd gaat, want dat heb ik aan hem al verteld. Ook hij vindt het vertrouwen het alle belangrijkste!
    Wat ik merk is dat veel vrouwen te gemakkelijk voelen in een relatie en alles delen met hun mannen. Echt werkelijk alles samen doen, zelfs naar het toilet met opendeur gaan etc. Het blijft niets meer te verbergen/geheim om het goede zin over! Ik persoonlijk houd daar niet van. En alle belangrijkste geef een man nooit 100% zekerheid dat je bij hem blijft, laat hem ook weleens jaloers zijn op je. Dit kan je doen omdat je: Heel goed voorjezelf zorgt, sport, heeft leuke vrienden, leuke hobby’s hebt etc. Je straalt…gewoon. Als ik weg ben, vertel ik nooit precies hoelaat ik thuis ben bijv. Mijn man vindt dat zooo niet leuk maar hij weet het dat hij mij wel kan vertrouwen. Maar hij weer het ook dat ik te leuk heb om bijv. op te nemen als ik een happy hour heb of met vriendinnen ben bijv. Sorry mijn man hoeft mij niet naakt zien rondlopen thuis hoewel hij dat misschien wel zou willen. Maar ik weet het dat dat geen relatie goed doet. :).
    Tot heden hebben wij een hele leuke relatie en hij is gek op mij. Ik ook op hem.
    Maar ik vertrouw niemand 100%. Hij is ook vaak weg voor zijn werk misschien dat houdt onze relatie ook spannend en leuk.
    Ik zou zeggen, wees niet bang om jezelf op de eerste plaatst te zetten.
    Succes!!!

    Beantwoorden
 2. Ik kan me deels in je verhaal herkennen. Een goed gesprek aan gaan met je man lijkt me de eerste stap. Met vooral 1 belangrijke vraag, waarom hij dit deed. Mist hij iets in jullie relatie, is het lust of echt liefde wat erbij is komen kijken. Ook belangrijk om te weten is of het al verder gegaan is als innig kussen met elkaar. Ja klinkt hard, maar vanuit daar kun je beter een beslissing nemen. Misschien is het ook verstandig om eens apart een gesprek te beginnen met je oppas. Verhalen hebben namelijk altijd 2 kanten. Daar tussenin zit een waarheid, en daarop zou ik zelf me beslissing maken.

  Beantwoorden
 3. dat je man als 1 van de eerste dingen zegt: je gaat ons gezin toch niet opgeven voor een paar zoenen zegt voor mij genoeg.
  hij zou door het stof moeten gaan en geen excuses verzinnen of jou een schuldgevoel aanpraten.

  mocht je er toch nog voor willen gaan zal ik hulp inschakelen. Zodat je op de juiste manier verder kunt komen.
  heel veel sterkte!

  Beantwoorden
 4. Hij doet het zo weer ook al heb je een kind deze man is niet te vertrouwen.
  Wat een ellende en ja doen ze het een keer doen ze ‘t vaker. Ga scheiden je verdiend beter meid

  Beantwoorden
  • Afschuwelijk! In jullie huis. Totaal geen respect. Blijft niet bij één keer. Zelf vele keren vergeven omdat ik van hem hield en 2 kinderen had. Om beide redenen wilde ik niet scheiden. Werd steeds erger, want als je koppig blijft gaat hij de sex buiten de deur zoeken. Kwam pas later achter dat het een narcist was (vroeger werd daar niet over gesproken) Was ik maar eerder weggaan en niet op z’n excuses en beloften ingegaan. Heeft me jaren van mijn leven grkost en de kinderen zijn beschadigd door de vele ruzies.En ik natuurlijk ook. Wens je alle sterkte en zoek hulp.

   Beantwoorden
   • hier ook midden in een scheiding met een narcist. twee kinderen samen.
    het heeft mij.echt mijn gezondheid gekost.
    narcisten zijn denk ik de ergste soorten die je tegen kan komen.
    ze denken alleen aan zichzelf ( erger dan iemand die egoïstisch is ) en gaan jou dan opzettelijk pijn doen.
    spijt hebben, ze weten niet wat het is.
    respect voor alle vrouwen en vooral de mama’s die het allemaal alleen moeten doen en strek proberen te blijven voor de kleintjes.

    Beantwoorden
 5. Heel eerlijk.. hoe goed het ook was.. zou ik hem toch de deur wijzen.

  1: hij zegt meteen: Wil je scheiden om een paar zoenen… hiermee doet hij alsof het jou fout is.. dat is het zeer zeker niet. als het zo onbelangrijk was waarom zet hij zijn huwlijk er dan voor op het spel.

  2. hij zegt: het is MAAR een paar maanden bezig… het zou überhaupt niet moeten spelen.

  je begint zelf te huilen als je aan je dochtertje denkt maar waarom dacht hij niet aan zijn dochtertje..

  en inderdaad.. vaak gebeurt het niet maar 1 keer. Er word niet voor niks gezegd: once a cheater always a cheater.

  Beantwoorden
 6. uit mijn ervaring zou ik gaan scheiden. vertrouwen van elkaar is weg of moeten jullie bij relatietherapie goed praten. Als 1 keer gebeurd zal nog meer komen Mannen zijn zwak. vrouwen ook die kunnen verleiden.

  Beantwoorden
 7. Wat afschuwelijk waar je doorheen gaat! Dit heb je niet verdient en ligt zeer zeker niet aan jou. De reactie van je man voor mij heel veel. Hij maakt het kleiner en probeert eigenlijk jou een schuldgevoel aan te praten. Alsof het van JOU fout is als jij om ‘een paar zoenen’ een scheiding aan wil vragen. Dit laat mij zien dat deze man heel erg egoistisch is en een hele lange weg te gaan heeft. Hij ontkent hoe erg en hoe groot het is wat hij heeft gedaan, namelijk; het fundament van vertrouwen onder jullie relatie weggeslagen. Het is mijn ervaring dat zulke mannen goed kunnen praten, zo goed dat jij niet eens meer helder kan denken en je twijfelt aan jezelf. Het klinkt niet als een man met oprecht berouw en al zeker niet met inzicht in wie hij is en wat hij doet. Dat hij dit heeft gedaan heeft niks, maar dan ook niks te maken met wat hij ‘tekort kwam in jullie relatie’ zoals iemand in de reacties opperde. Dit heeft te maken met zijn persoonlijkheid, zijn verleden en zijn copingsmechanismes. Ook ik heb dit meegemaakt en ook ik bleef meegaan in zijn gedachtepatronen. Ook ik dacht dat een scheiding het allerergste zou zijn wat ik mijn kinderen aan zou doen. Maar weet je? Dat was niet zo. Wat als dat bij jullie dochter ook niet zo is? Wat als jij juist een mega voorbeeld voor haar zet door weg te gaan en te laten zien dat er grenzen zijn aan wat iemand je aan mag doen. Want kinderen leren door ons als voorbeeld, daar ben ik van overtuigd. Wat als dat jij weggaat haar juist beschermt in de toekomst om niet een onbetrouwbare partner te kiezen. Ik zou je zo gunnen dat je nog meer gaat zien hoe bijzonder jezelf bent, dat je op je eigen gevoel leert vertrouwen…stop alle energie in jezelf helen en geven wat jij nodig hebt. Ik heb hulp gezocht om sterker te worden, om te helen, om anders te leren denken en voelen. Je hoeft het niet alleen te doen. Praat over wat er gebeurd is. Daarmee help je jezelf, echt! Alle liefde en sterkte en wijsheid wens ik jou!❤️

  Beantwoorden
 8. Als je een heel open en eerlijk gesprek aandurft, en hij ook volledig eerlijk is, kan het soms zorgen dat je dichter tot elkaar groeit. Scheiden kan altijd nog. Laat hem vertellen wat zijn beweegredenen hiervoor waren, of er iets is dat hij mist en wat jullie hier samen aan kunnen doen om te zorgen dat hij dat niet elders hoeft te zoeken. Mannen (mensen) zijn met vreemdgaan vaak vooral op zoek naar een stukje van henzelf dat ‘ingedut’ was. Het heeft meestal niets met de ander (jou) te maken. Maar ik weet als geen ander dat dit helaas wel zo voelt, en dat gevoel is afschuwelijk. En je vertrouwen is stuk. Dat moet helen en heeft tijd nodig. En daar heeft hij werk te verzetten door open, transparant, geduldig, begripvol en liefdevol te zijn naar jou. Doet hij dat niet, en blijft hij bagatelliseren, dan is het toch beter om uit elkaar te gaan. Want in je eentje ga je het vertrouwen niet terug krijgen. Hij moet echt zijn best gaan doen en jou laten zien dat het hem oprecht spijt en hij er ‘alles’ voor overheeft om jouw vertrouwen terug te winnen.
  Wantrouwen is killing. Voor jou en de relatie. Dus voor hem zelf is het ook beter om zeker de komende tijd volledig transparant te zijn naar jou. Hoe vervelend en op het kinderachtige af dat ook is. (dus geen codes op zijn mobiel, laten weten waar hij is enz.)
  En jouw aandeel hierin is dat je probeert rustig te blijven en luistert. En aangeeft wat jou hierin pijn doet en wat jij voelt, en dat het je doet twijfelen aan jezelf. Ik had het van mijn man ook zo niet verwacht. Ik was volledig in shock en mijn verlies in eigenwaarde won het van zelfrespect , waardoor het een lang slepend proces werd , waarin ik teveel over mijn grenzen heb laten gaan. Ik voelde pas vele maanden/jaren later dat het zo goed als niets over mij als persoon zegt, dat ik echt niet minder ben nu, omdat de ander toegaf aan een affaire. Probeer dat negatieve gevoel over jezelf echt zo snel mogelijk van je af te zetten, want het is onterecht en maakt alles veel pijnlijker en ingewikkelder dan het is.
  Ken je Esther Perel? Als je daar op googlet vind je veel informatie die helpend kan zijn in jullie situatie. Sterkte.

  Beantwoorden
 9. Elke man wil sex met jonge meisjes, dat is de natuur. Heeft niks te maken met liefde voor vroiw en kinderen. De reqctie van deze vroiw is wel heel kinderlijk, ook het intro hoe gelukkog ze is in de relatie, dat is mooi maar door die kinderachtige houding ga je niet goed om met dit soort dingen. Je kan ook vanuit de man proberen te begrikpen dat het niet veel betekent, boos worden, uiteraard als je dat wil, en verder. Nu lijkt ze zo gekwetst en verongelijkt dat het misschien niet meer goed komt.

  Beantwoorden
  • elke vrouw wil sex met een jonge viriele vent, maar dat wil niet zeggen dat ze dat ook doet.

   vreemd gaan is. vreemd gaan. tenzij je daar n afspraak over maakt

   Beantwoorden
   • vreemd gaan als je een relatie heb is in mijn ogen een doodzonde, het klinkt misschien vreemd maar zo denk ik er over, een relatie hebben betekend vertrouwen hebben in elkaar, liefde en leed delen met elkaar, eerlijkheid oprechtheid, leren luisteren en praten, en als jij je partner betrapt met een andere vrouw of man dan stort je wereld en is alles weg want in het woord vertrouwen zit alles wat je nodig heb in een relatie, en de woorden liefde overwint alles….dat is dan heel ver weg!!!

    Beantwoorden
  • Verschrikkelijke reactie.
   Baggetalisatie van de hoogste rang!!
   Ik heb geen antwoord op wat goed voelt om te doen dus volg je hart en/of je gevoel.
   Feit blijft, het vertrouwen is weg en dat gaat jaren duren voor het (enigszins) terug komt, als het als terug komt.
   Sterkte gewenst!!
   Darryl

   Beantwoorden
   • inderdaad! het was al een paar maandjes bezig, dan ben je niet alleen maar bezig met kussen wst meneer beweert, dat is kul!! wegwezen zou ik zeggen!!!

    Beantwoorden
  • Dat is de natuur niet, wat een slappe hap reactie. Typisch een reactie voor een man die ook vreemd gaat. We zijn geëvolueerd, dus het is de natuur niet. We leven tenslotte ook allemaal niet meer in grotten of wel soms? En we zijn met een eigen bewustzijn geëvolueerd, al denk ik bij uw reactie het zijne ervan dat niet iedereen dit heeft doorgemaakt in de gen. En het heeft wel degelijk met wel of geen liefde voor je vrouw en kind te maken, van tevoren even nadenken voor je iets doet heet zoiets. En wat voor kinderachtige houding heeft deze vrouw dan? Ze was een vrouw die trots was op haar gezin en haar man heeft dat kapot gemaakt. En waarom zou ze het vanuit haar man moeten begrijpen dat het niet veel betekent? Als dat het geval was geweest dan had het niet al maanden gaande zijn geweest en zelfs nooit gebeurd moeten zijn!
   En ik ben zelf een man, dus ik weet waar ik over praat. Niet alle mannen zijn onbetrouwbaar en zwak voor zogenaamd jonge vrouwen.

   Beantwoorden
   • @Jules,
    Ik ben blij om jouw reactie te lezen. Door o.a. de #metoo verhalen van de laatste jaren, is mijn vetrouwen in mannen flink gedaald. Fijn dat je laat zien dat er nog mannen met verstand rondlopen die begrijpen dat ze zelf een keuze hebben.
    Aan de mannen die roepen dat elke man sex wil met een jonge vrouw/ meisje…Nee dus!
    Schaam je. Je bent een man, geen dier.
    Aan de vrouw in het verhaal: Kies altijd voor jezelf. Als je geen respect voor jezelf hebt, heeft hij dat ook niet voor jou. Je dochter zal (uiteindelijk) trots op je zijn.

    Beantwoorden
   • Jules, ik ben blij dat ik.jouw reactie nog even heb gelezen. Het geeft hoop dat je als vrouw op zoek moet blijven gaan naar een man met jouw visie
    Een man als Pieter en Michael moeten we snel van wegrennen. Misschien krijgen we middels de juiste genen dan een fijnere toekomst

    Beantwoorden
  • Er is zoiets als geduld en zelfbeheersing. Stel: Ik heb zin om een bank te beroven, maar ik doe het niet. ondanks de menselijke natuur om veel geld te willen hebben, het is fout en het brengt grote problemen met zich mee. Of om elke dag chocolade en softijs te eten, je kunt raden wat er dan gebeurt, dus beperk ik het tot eens per week. Een weldenkend mens denkt na voordat hij iets doet, een mens heeft een verstand gekregen.

   Beantwoorden
  • Het getuigt van weinig mannelijkheid als je je vrouw niet respectvol en naar waarde behandeld. Als het niks betekent voor een man, waarom dan het riskeren dat je alles kwijt raakt. Want voor de meeste vrouwen, ook die jonge meid, betekent het echt wél wat. Sex met jonge vrouwen doe je ongebonden, niet als iemand je op de achtergrond op je wacht. Wat is je woord anders nog waard.

   Beantwoorden
  • je leefde gewoon in een illusie. niets is blijvend. dit ook niet.
   nu word je geconfronteerd met het leven. en is de vraag: en nu?
   eigenlijk is er helemaal niets veranderd behalve dan dat je ego is gekwetst. je kan het nog steeds heel leuk hebben samen , misschien wel leuker. sta open!

   Beantwoorden
 10. e hij is en wat hij doet. Dat hij dit heeft gedaan heeft niks, maar dan ook niks te maken met wat hij ‘tekort kwam in jullie relatie’ zoals iemand in de reacties opperde. Dit heeft te maken met zijn persoonlijkheid, zijn verleden en zijn copingsmechanismes. Ook ik heb dit meegemaakt en ook ik bleef meegaan in zijn gedachtepatronen. Ook ik dacht dat een scheiding het allerergste zou zijn wat ik mijn kinderen aan zou doen. Maar weet je? Dat was niet zo. Wat als dat bij jullie dochter ook niet zo is? Wat als jij juist een mega voorbeeld voor haar zet door weg te gaan en te laten zien dat er grenzen zijn aan wat iemand je aan mag doen. Want kinderen leren door ons als voorbeeld, daar ben ik van overtuigd. Wat als dat jij weggaat haar juist beschermt in de toekomst om niet een onbetrouwbare partner te kiezen. Ik zou je zo gunnen dat je nog meer gaat zien hoe bijzonder jezelf bent, dat je op je eigen gevoel leert vertrouwen…stop alle energie in jezelf helen en geven wat jij nodig hebt. Ik heb hulp gezocht om sterker te worden, om te helen, om anders te leren denken en voelen. Je hoeft het niet alleen te doen. Praat over wat er gebeurd is. Daarmee help je jezelf, echt! Alle liefde en sterkte en wijsheid wens ik jou!❤️

  Beantwoorden
 11. Hi ,
  As jij weet wat je waard bent, dan was voor mij de keuze al bepaald. Misschien niet gelijk gescheiden maar mijn eigen gang gaan, zonder hem wel leven onder 1 dak.

  En zeker niet treuren leef bewust; houd de eer aan jezelf en ga vooral genieten in dit leven.

  sterkte.
  Groetjes ,Sona

  Beantwoorden
 12. jij schreeuwt meteen scheiding uit (terecht, zou ik ook), waarop hij jou zegt “wil je scheiden om een paar kussen?”
  gooi hem de vraag terug, blijkbaar is hij degene die het de kussen waard vond om aijn huwelijk en zijn gezin op het spel te zetten. ik zou wel een tijdlang koppig zijn, en hem goed laten voelen wat het is om je kwijt te zijn. duw je hem daarmee in de armen van de oppas? nee. want als hij de klap vangt zal hij meteen ontnuchteren. misschien ook iets aan de levensstijl doen? alcohol is de duivel.
  als je hem te snel vergeeft zal hij misschien aannemen dat je hem in de toekomst ook wel vergeeft. ik zou het hem echt goed laten voelen. eerlijk, niks te verliezen. je hebt je waardigheid en hij heeft je niet gerespecteerd. vraag voor hem: heeft hij nog de ballen om jouw trotse man te zijn?
  hij moet jou niet in de toekomst niet beschuldigen van jaloesie of paranoïde; dat heeft hij zelf gebracht.
  het heet niet overspel. het heet bedrog, dat mag hij voelen tot diep in zijn hart, als hij er 1 heeft.

  Beantwoorden
 13. het zijn vaker de mannen die gekwetst worden… door vreemd gaande dames die aandacht van andere mannen krijgen.. dus plaats het artikel al in twijfel…

  mocht het wel zo zijn… welcome to the single club.. en NL kent veel singles.. of je ooit de ware vind laat ik het midden… gezien de huidige situatie in NL waar een monogame zwaan mentaliteit zeldzaam is, en waar zelfs reclames op tv het vreemdgaan stimuleren…

  ik wens je in elk geval ontzettend veel succes meid in je nieuwe leven want je weet zelf al waar dit eindig, en moet je niet naar meningen van anderen vragen.

  Beantwoorden
  • eindelijk een realistische kijk op het leven.
   ik vind veel van de reacties niet meer van deze tijd.
   vrouwen gaan vaker vreemd dan mannen alleen doen ze het beter. iemand nog een second love?

   Beantwoorden
 14. Ik (man) kan mij levendig voorstellen hoe enorm vervelend dat moment voor jou gevoeld moet hebben, alsof je terplekke door de grond zakt. Ik heb iets van hetzelfde meegemaakt, maar dan was mijn vrouw diegene die de fout in ging. Het was eenmalig in een dronken bui en ze heeft het zelf opgebiecht. Desondanks was het een harde klap in mijn gezicht. Nu, 3 jaar later, zijn wij niet gescheiden, wilde onze goede relatie van meer dan 20 jaar niet opgeven. Ik ben blij dat ik gebleven ben, we hebben ook 2 kinderen, maar vooral het begin was enorm moeizaam. Inmiddels is het vertrouwen weer terug.

  Wat jij moet doen kan niemand jou vertellen, dat is puur persoonlijk. Scheiden kan altijd nog, maar eenmaal gescheiden kom je waarschijnlijk niet meer samen. Praat erover met een professional en neem je beslissing over een eventuele scheiding op het moment dat de emotie wat gezakt is en als jijzelf vind dat je er aan toe bent. Sterkte!

  Beantwoorden
  • Dit is een mooie reactie met een voorbeeld hoe iets vergelijkbaars toch weer goed is gekomen.
   De keuze om vreemd te gaan is niet te verkopen, maar een scheiding is inderdaad heel moeilijk terug te draaien.
   Het vertrouwen is weg. Kan het nog terugkomen? Ik denk dat het mogelijk is, maar hij zal zich moeten bewijzen..
   Oordeel niet zijn primaire reactie. Niemand denkt goed na over woorden in een onverwachte situatie. Genoeg tijd nog om te oordelen. Eerst maar even rust, wat afstand en praten. Heel veel praten. Eventueel met een relatiecoach erbij. Elkaar opnieuw leren kennen.
   Heel veel sterkte en wijsheid ❤️

   Beantwoorden
 15. Ik zou je man vergeven. Een paar kusjes en wat seks is niet het einde van de wereld. En geloof me seks heeft hij ook al gehad! Maar kijk naar wat je allemaal hebt! Als je het niet had geweten was je nu nog steeds erg gelukkig geweest. Wil je dit allemaal weggooien? Ik zelf ga al jaren vreemd, maar de liefde voor mijn vrouw en kinderen is erg groot! Het is puur lust. Een man heeft nu eenmaal veel seks nodig. Het is oer instinct. Verplaats je ook eens in hem!

  Beantwoorden
  • Jij spoort echt niet. Weet je vrouw hiervan? Is het ook oké als jouw vrouw deze gevoelens heeft en beantwoord bij andere mannen? Of word het dan toch vervelend? Mannen komen wat te kort en dat is het probleem van de vrouw? Man ga voor jezelf leren zorgen gap.

   Beantwoorden
  • Nee Michael de liefde voor je vrouw en kinderen is nihil. Denk daar maar eens goed over na, al zal dat lastig voor u worden, aangezien u ook zo makkelijk vreemd gaat. En ‘een man’ heeft dat niet nu eenmaal nodig, alleen van die onvoldoende gevolueerde mensen die met dit soort reacties als de uwe komen dan wel ja. En dit zeg ik van man tot man.

   Beantwoorden
  • Jij gaat dus vreemd, omdat jij tekort komt bij jou vrouw. Waarom zeg jij je eigen vrouw niet, dat jij bij haar te kort komt dan?
   Hoe kan jij de schuld bij deze vrouw leggen? In een relatie vertrouw je elkaar en ben je eerlijk tegen elkaar. Is dat niet zo, dan moet jij ook de consequenties aanvaarden, wanneer jij betrapt wordt.
   Elk excuus die aangedragen wordt om vreemd te gaan in een relatie, waarin je elkaar blindelings vertrouwt, is onterecht. Wanneer jij iets tekort komt, moet jij daar eerlijk over zijn en bespreekbaar maken. Dan heeft de andere persoon een keuze.
   En als jij dan vreemdgaat, dan aanvaard je ook de consequentie voor jou bullshit “oerinstinct”. Hou je lul gewoon in je broek of geef jou vrouw een keuze. Nu ben jij gewoon een zielig ventje die stoer doet.

   Jij gaat een keer betrapt worden en dan hoop ik, dat jouw vrouw je helemaal kaal plukt.

   Niemand kan deze vrouw vertellen, wat ze moet doen. Ik kan wel uit ervaring zeggen, dat uit elkaar gaan lastig is. Het is wel beter voor de kinder(en), wanneer er steeds ruzie gemaakt wordt of dat er steeds wantrouwen is. Dat hebben ze heel snel door en dat brengt hen schade toe.
   Maak jij de keuze om te blijven, moet je wel afspraken met zijn beide.

   Succes met het maken van een beslissing.

   Beantwoorden
 16. Vele zullen zeggen verlaat je man, je bent meer waard… Maar denk ook eens aan je man! Hij is duidelijk te kort gekomen. Wil je daar aan gaan werken? Wil jij veranderen? Ook hij heeft het recht om zijn lustgevoelens te beantwoorden. Wil je niet veranderen, dan laat hem zijn gang gaan onder duidelijke afspraken. Het leven kan zo mooi zijn, maar je moet elkaar wel wat gunnen.

  Beantwoorden
  • wauw ben jjn serieus? hoe vaak heb je jezelf al moed ingepraat en wat zeg jij wel allemaal niet tegen jezelf dat je dit zo kunt rechtbreien?! want als jjj lusten hebt die thuis niet vervuld worden en je hebt verder een echt goede relatie, dan kun je daar thuis ook over praten! als je dan samen kiest dat jij buiten de deur mag snoepen prima. maar wat je nu zelf ook bedacht hebt het is lde firma list en bedrog! en nee niks praat dit goed! vertel je vrouw dat je iets mist in de relatie maar never op deze manier! bah.

   Beantwoorden
 17. heftige reacties en ook begrijpelijk. wil je verder met elkaar dan moet je afspraken maken. echt open praten over gevoelens is lastig en kan kwetsend zijn in het begin. misschien wil je zelf ook wel weer eens met een ander daten en kan dat onderdeel van de relatie worden. swingers zijn er ook genoeg…. misschien wil je dat niet. dan moet je goed nagaan of je wel samen door wil. wellicht is het genoeg dat jullie samen gelukkig zijn en soms een keer wat met een ander doen zonder dat je het opvat als dat je tekort schiet in wie je bent. ik geloof er niet in dat 1 persoon alle fantasieën en check boxen afvinkt bij de partner. dat is naïef. succes met je keus en leg de schuld niet bij jezelf want dan doe je je 10 jaar relatie echt te kort. je bent volgens mij een fantastische vrouw en ga vanuit die gedachte een open gesprek aan.

  Beantwoorden
 18. Ik zou even met de oppas praten over hoe en wat, zonder hem dat eerst te melden natuurlijk. Wat er werkelijk gebeurd is, is meestal een paar tandjes erger dan je hebt gezien. Als het al maanden speelt is het vrij overtuigend dat er ook seks bij is komen kijken.

  Hoe dan ook, het is al tijden aan de gang. Vele momenten had hij zich kunnen bedenken, vele momenten had hij met je kunnen praten, vele momenten had hij het kunnen beeindigen. En dat deed hij niet, zelfs niet na liefdevolle dates met elkaar of tijdens de goede gesprekken die jullie dan voerden. Sterker, tijdens deze dates zat hij met zijn hoofd al bij de oppas.

  En dat hij het zo schaamteloos doet in zijn eigen huis met jou op een paar meter afstand, tja.. dat geeft niet echt vertrouwen op borrels, feestjes, uitjes met vrienden,..
  Over vreemdgaan zou ik wellicht kunnen heen stappen, maar niet als het op deze wijze gebeurt.

  Ik snap dat je geen zin hebt om weg te gaan. je houdt van hem, het is eng, je weet wat je hebt. Maar ik zou er voor gaan.

  En ik lees hier en daar ‘wat je man heeft gemist’, het is geen kleuter. Hij had al die maandenlang zelf kunnen aangeven wat hij mist, zelf inzet kunnen tonen. Natuurlijk zal er uiteindelijk goed gepraat moeten worden bij een doorstart maar de eerste fase is toch echt wat anders. Jij moet hierin gekend worden anders is de balans volledig zoek.
  Maar goed ik zou daar niet op wachten gezien zijn reactie en mijn biezen pakken.

  Beantwoorden
 19. je zal uiteraard wel geschrokken zijn, en het is absoluut niet goed te keuren…maar…
  gooi niet weg wat je hebt want het komt niet meer weer!
  deze man ken je van binnen en van buiten, babbelen en nog eens babbelen is de boodschap!!!
  een volgende man, die je misschien zal tegen komen heeft ook zijn gebreken, zeker is deze ook bij zijn vrouw aan de deur gezet, daar kan je dan wel mee leven en met de man van je leven niet meer…
  geef hem zoveel mogelijk “Lust” alle uren van de dag en je zal zien, je hoeft je geen zorgen meer te maken, het vertrouwen zal snel weerkeren.
  en… het blijft de papa van je schattige dochter, wat is er mooier dan dit samen te mogen meemaken!!!

  Beantwoorden
 20. Waar staat dat hij te kort is gekomen? Waarom heeft hij daar niet over gepraat als hij te kort komt? Wie zegt dat het daarom gaat? Waar moet ze aan gaan werken? En waarom moet zij veranderen? Jij weet niet hoe vaak hun gemeenschap hebben of ken jij de personen van dit artikel persoonlijk? Hij gunt haar andersom ook niets tenslotte: om een betrouwbare loyale partner te zijn.

  Beantwoorden
 21. Niemand kan je zeggen wat het juiste is om te doen, het is jouw gezin. Maar het enige wat ik kan zeggen is dat je 100% achter je beslissing moet staan voor je dochter. Bedenk goed wat je haar als voorbeeld wil meegeven in deze wereld. Ouders met toch (ooit) een ontwrichte relatie en een van de ouders geen respect voor de andere ouder heeft gehad, maar die wel bij elkaar blijven voor uiteindelijk haar. Of gescheiden ouders, waarvan in ieder geval de moeder genoeg eigen waarde heeft en , wat een goed mooi voorbeeld voor haar kan zijn. Sterkte en wijsheid met de beslissing.

  Beantwoorden
 22. @Michael, met zijn 2 reacties: Wat een gaslighter zul jij zijn zeg. Hoe haal jij het in je onbetrouwbare vreemdgangershoofd om te opperen dat zij maar eens aan hém moet denken, zich in hém verplaatsen en ook nog s vragen wat die oppasn**ker te kort kwam..ben jij wel goed bij je paasei?
  Wat jullie vreemdgangers ook tekort komen, dat ligt niet aan de vrouwen. Het is júllie probleem! Maar daarmee maak je wel andermans leven en vertrouwen totaal kapot. Rotzakken. Leg de schuld bij je zelf ipv de vrouw verantwoordelijk te houden. Doe wat aan je eigen zielige gedrag man. Weet jouw vrouw ook wat jij (door haar schuld..) tekort komt en al jaaaaren buiten de deur sekst? Stiekem uiteraard.. goh wat hou jij van je vrouw zeg, zal zij dat ook denken zodra ze t te horen krijgt? Sneue vreemdgangers. bah!

  Beantwoorden
 23. een hoop reacties die gelijk de man zijn persoonlijkheid verdoemen. ook een hoop die zijn gedrag allemaal maar als logisch bestempelen. Wij kennen die man en jullie relatie niet buiten dit verhaal met eenzijdig perspectief dus lekker makkelijk oordeel.

  zelf ben ik een man die 1x 6 jaar geleden een vrouw buiten mijn relatie had gezoend. waarom ik dat deed was eigenlijk best complex en een opeenstapeling van dingen die ik toen niet begreep of goed kon verwoorden maar wel voelde. o.a. was het zo perfect dat ik me verstikt voelde op een bepaalde manier.

  ik denk dat je het je dochter verantwoord bent om een diep gesprek aan te gaan met je man. wat daar uit komt moet voor jou genoeg zijn om door te gaan. en ja het kan nog een keer gebeuren … maak daar in ieder geval een duidelijke grens voor jezelf en communiceer dat…

  in ieder geval success met de komende periode! wat je ook gaat doen het wordt niet makkelijk. probeer in ieder geval die dingen te doen waar je later spijt van zou krijgen als je ze niet toch geprobeerd/gedaan had

  Beantwoorden
 24. Als een man het doet is het de natuur, als een vrouw het doet is ze een slet..?? En zo wordt het goed gepraat van 1 kant.
  Als monogamie niet de natuur is, waarom trekken we vreemdgaan emotioneel dan niet?? We zijn psychisch nog niet zo geëvolueerd om vreemdgaan aan te kunnen (over het algemeen) dus is het alleen de natuur van de vreemdganger. Hoe zou hij het vinden als zij dit maanden lang deed? Dat moet dan ook kunnen en normaal zijn. Dan krijg je zo’n soort relatie. Dat trekken de meeste mensen niet. Het gaat verder dan een kusje in dronkenschap. Of het nu lust of liefde is jij bent de eigen baas over je leven en hoeft dit niet te pikken.
  Je kunt overal wel mensen tegenkomen waar je wat mee wilt doen, de vraag is moet je dit dan doen?? Moet je daarvoor je gezin kapot maken, zijn jouw egoistische lustuitingen belangrijker dan wat het teweeg brengt in een gezin als het uitkomt.. en waarvoor? De nieuwigheid en spanning van die ander gaat eraf, moet je weer een ander zoeken. Intussen een spoor van vernieling achterlatend.
  En diegene met wie je het doet, doet die het ook alleen uit lust of heeft die ook verwachtingen?? Heeft die geen gevoelens?
  Je gezin hoort op 1 te staan, anders moet je er niet aan beginnen.
  Je kunt er ook zelf een extra slinger aangeven ipv het ergens anders te zoeken. Het is een keus!! Als een relatie jarenlang niet goed is en je partner wil nooit meer iets met je kun je uit elkaar groeien, we zijn ook maar mensen..
  Maar als de relatie zo goed lijkt te zijn waarom dan ergens anders zoeken?
  Is het een chronische sensatiezoeker?
  Sterkte!! Je bent goed zoals je bent en hoeft dit niet te pikken.

  Beantwoorden
 25. Wat een stijlloos van jouw man én de oppas die zich wel heel onprofessioneel gedraagt in jouw huis. Je bent hiermee in een moeilijke positie gebracht.

  Wat je ook doet, vertel jouw man niet wat je desondanks nog voelt voor hem. Dan maak je het te makkelijk. Ik zou jullie mooiste gezinsfoto’s laten afdrukken en ze op tafel leggen, met een briefje: “Je raapte een steen op en liet daarbij een diamant vallen.” vervolgens zou ik mijn kind en spullen pakken en naar mijn ouders gaan en ondanks de pijn, leuke dingen gaan doen. Laat hem maar eens flink op de blaren zitten en zijn best doen. Komt het uiteindelijk goed, dan zou ik duidelijk maken dat als je erachter komt, of alleen al vermoed dat hij weer dezelfde fout maakt, dat het dan echt afgelopen is. En houdt jezelf daar ook aan, want jouw dochter kijkt naar jou. Jij bent haar grote voorbeeld.

  Beantwoorden
 26. Jullie vrouwen denken dat wij net zo vreemdgaan als jullie maar dat is niet zo. Wij gaan gewoon even met een andere vrouw, bv een vrouw die het voor werk doet, omdat sex veel leuker en spannender is met ieen nieuw emand. Het is vergelijkbaar met naar een goed restaurant gaan. Jullie gaan vreemd als je relatie niet meer goed is en je een nieuwe partner zoekt, in het algemeen, op een uitzondering na. Dat is een en al gevoelens en sex, verraad, schuld. Wij zijn ons sexuele avontuurtje de volgende dag alweer vergeten of het is een leuke herinnering. Dat is een enorm verschil, als je denkt dat wij er net zo in staan als jullie is het logiach dat je boos wordt maar het klopt niet en je maakt alles veel moeilijker voor iedereen. Het wordt tijd dat vrouwen eens wat tegenspraak krijgen en niet op hoge toon van ons maar van alles eisen. Het is wel erg eenrichting geworden.

  Beantwoorden
 27. ik ben uitgekomen op smsen van mijn man met een vrouw van een bedrijf waar hij destijds voor het werk in Nederland moest naartoe gaan. en tongkus daarmee eindigde de sms. thuis gekomen heb ik geeist zijn werk laptop te openen en die stond vol met schunnige mails naar elkaar. ik wou vertrekken met onze dochter van toen 7 maanden ,ben terug in zijn armen geduwd door mijn ouders want naar hen mocht ik niet komen. als ik het had geweten dan had ik er toen een einde aan gemaakt. nu na 21 jaar is het vertrouwen nog steeds zoek. ik vertrouw hem voor zover ik hem zie. hij beweert dat er toen niets fysiek gebeurt is, maar ik geloof er bitter weinig van. zelfs in zijn agenda had ze dingen geschreven. en hij kwam toen altijd pas tegen 22u naar huis vanuit Nederland. ik heb er echt dik spijt van dat ik hem toen niet heb buiten gekeild. en toen ik dacht hem te kunnen vertrouwen, was hij aan hrt chatten met een vrouw van een gemeenschappelijke hobby en zei hij doodgewoon ” merk je niet dat ik me nu veel beter voel dan anders ?”. het is dat er financieel te veel van mij is en er geen huwelijks contract is of hij had zijn valies al lang mogen pakken. het enige plezier dat ik heb gehad is dat ik na die sms’en toen, hem even verrot heb geklopt en ja dat deed mega goed en ik schaam mij daar totaal niet voor. ik toen ook even mijn plezier. ga ervan weg, nu het nog kan en je een gelukkig leven kan uit bouwen.

  Beantwoorden
 28. Een vriendin, 50 jr heeft iets soortgelijks meegemaakt. Dat was een jarenlange affaire zelfs. Zijzelf en iedereen om haar heen wilde niks meer met hem te maken hebben toen het aan het licht kwam. Dat was ontzettend logisch.
  Tot haar woede was bekoeld en ze precies ook dezelfde gedachte kreeg: “wat ben ik zonder hem, ik ben te oud om nog op zoek te gaan, hij is zo vertrouwd.”
  Ze wonen nu samen, iets wat hij nooit wilde maar hij wilt bewijzen dat hij het meent met haar.
  Hij heeft zich werkelijk even koest gehouden maar loopt nu weer te sjansen met collega’s. Zij weet wéér van niks. Het is wachten op een zwak moment. Het enige verschil is dat hij het straks nog beter verbergt.

  Ik zeg niet dat elke situatie hetzelfde is en ik begrijp het gevoel dat je niet alleen wilt vallen maar dit gaat om jouw waardigheid. Eens dit gebeurd is, kan je je man nooit meer vertrouwen. Of ze gaan vreemd en ‘denken’ dan even niet aan jouw waarde of ze denken aan jouw waarde. Altijd.

  Sterkte

  Beantwoorden
 29. dit is zo cliche. de opas met de man . de dokter met de verpleegster. de gynaecoloog met een patiënt. de dieet de die. ik vreemd gaan is ne no go. ik was weg gegaan. want de geen die vreemd gaan blijve da doen .

  Beantwoorden
 30. Keihard van de die wolk af getrapt. Vind het heel erg voor je! Snap dat je helemaal overhoop ligt met je gevoelens. Als je bij hem blijft denk ik dat je samen in therapie moet, tenzij jullie hier samen in kunnen helen. Ik zou het niet kunnen. Ik zou dan liever mijn tijd steken in het helen van mijn eigen hart, werken aan een goed co ouderschap(waar je in deze fase waarschijnlijk niet eens aan wilt denken) en vertrouwen leren hebben dat jij als vrouw er mag zijn, geliefd mag zijn maar vooral ook van jezelf moet houden. Jij verdient het beste. Ik kan niet blijven met het gevoel in mijn hart dat ik hem nooit meer kan vertrouwen en dus als met een gevoel van wantrouwen moet rondlopen. Zo’n relatie wil ik niet, ook niet als mijn huidige partner mij zou bedriegen(vader van m’n kinderen en liefde van m’n leven). Ik wens je heel veel succes, liefde en kracht! Wat je ook beslist, weet dat je het doet met de beste intentie voor jullie gezin♥️

  Beantwoorden
 31. Ik ben 23 en nanny en als ik ook maar een beetje de indruk krijg dat een vader met mij flirt of op zo’n manier interesse heeft dan kom ik gewoon niet meer. Ik word daar intens ongemakkelijk van. En ja, ik ben best wel eens bij een gezin geweest met een vader waarvan ik dacht, goh ik snap wel dat moeder hierop verliefd is geworden. Maar je hebt toch wel een steekje los zitten als je daar als oppas daadwerkelijk iets mee doet. Het is zó vies en fout, ook van de oppas. Zij heeft ontzettend misbruik gemaakt van jouw vertrouwen in haar. Ik hoop dat je inziet dat dit níet jouw schuld is en dat je, welke keuze je ook maakt een manier kunt vinden om dit naast je neer te leggen!

  Beantwoorden
 32. jeetje meid wat een ellende zeg dat je hun zo aantrof!ik ben een paar jaar geleden gescheiden van me ex en ben blij dat ik die keuze gemaakt heb.hij is ook vreemdgegaan en flink ook begreep ik dus dat vertrouwen was meteen weg bij mij!

  Beantwoorden
 33. Allereerst, wat rot dat je dit moet mee maken!! En voor deze keuze wordt gesteld… maar eerlijk… Hij zegt, ‘maar’ een paar maanden. Ik denk dan: al (!) een paar maanden.

  Sterkte met je keuze.

  Beantwoorden
 34. Ik ben 15 jaar samen geweest met m’n ex-man. Wij hadden geen open huwelijk, maar gingen wel allebei vreemd. wisten dat soms ook wel van elkaar, maar niet altijd. Na verloop van tijd kwam ik erachter dat dit kwam omdat ons huwelijk niet goed was. Daar heb ik vervolgens 5 jaar lang geprobeerd iets aan te doen, o.a. ook therapie. Ik merkte toen ook dat de echte wilskracht er iets van te maken vooral van mijn kant kwam. Hij deed een paar weken zijn best maar er veranderde verder niks. Na een tijdje merkte ik dat het me eigenlijk geen flikker meer interesseerde of hij nou vreemd ging of niet. Hij heeft zelfs drie maanden bij een nieuwe vlam gewoond min of meer en ik vond het best. Toen wilde hij weer terug komen en ik had daar eigenlijk helemaal geen zin meer in. Dus toen wist ik dat het wat mij betreft einde verhaal was en ben ik eindelijk vertrokken. Hij wilde dat niet, maar voor mij was het een enorme opluchting. Uiteindelijk was het dus wat het was: geen goed huwelijk. Wij zijn dus niet uit elkaar gegaan vanwege vreemdgaan, maar ik weet zeker dat wij elkaar nooit meer helemaal konden vertrouwen en had er ook mijn hand niet voor in het vuur gestoken dat dit nooit meer zou gebeuren. Moet wel zeggen dat wij geen kinderen hadden, maar was dat wel zo geweest dan was ik ook weggegaan.

  Mijn ervaringen: Iedereen liegt m.b.t. vreemdgaan. OOK in een “open relatie” zijn mensen meestal niet 100% eerlijk.

  En de mannen die hier melden dat het allemaal moet kunnen: dat heb ik ook een tijd gedacht. Zoals jullie kunnen lezen ben ik ook niet vertrokken vanwege een keertje vreemdgaan. MAAR: Uiteindelijk willen jullie gewoon een natje en een droogje met een leuke vrouw en kids thuis. Als jullie vinden dat het allemaal niks voorstelt waarom moet het dan zo nodig stiekem?? Niet vanwege jullie vrouw hoor, maar omdat jullie van twee walletjes willen eten. Mooi huis, mooie vrouw, mooie kindjes, mooie auto en verder lekker rondneuken. Jullie vinden dat het allemaal moet kunnen OMDAT jullie thuis een vrouw hebben waarvan jullie verwachten dat ZIJ in ieder geval netjes haar benen bij elkaar houdt. Behalve voor jullie dan natuurlijk. Even over de “natuur”: In een leeuwengroep is er maar 1 mannetje de baas en die mag met alle vrouwtjes naar bed. Als enige. Maar zodra er een ander dominant mannetje verschijnt zal de eerdere leeuw die de baas is keihard moeten vechten. Als hij dan verliest, verliest hij alles en kan zelfs niet meer in de groep blijven, hij zal de aftocht moeten blazen. De vrouwtjes gaan gewoon verder met de nieuwe baas, al verliezen ze wel hun welpen, want die worden dan gedood.
  Knoop dat maar in jullie oren. Ik zou zeggen blijf lekker vrijgezel als je zo nodig steeds een ander wilt, want het is gewoon egocentrisch gedrag, niks meer en niks minder. Mag je ook zelf je overhemd strijken.

  Een man die zegt “Het is pas een paar maanden”.
  En dan alleen een beetje tongen? ik geloof er geen snars van. Ook in jullie eigen huis, terwijl jij notabene OOK gewoon thuis bent. Straks ben je bij vrienden op bezoek en staat hij stiekem te tongen met de vrouwelijke kant aldaar, want blijkbaar is een beetje respect hem vreemd. Alsjeblieft zeg!

  Anyway, ben nu alweer 5 jaar getrouwd met mijn huidige man, geen haar op m’n hoofd die er nog aan denkt om vreemd te gaan. Hoeft ook niet, want ik heb het nu prima naar mijn zin. Ik verwacht dan wel van mijn man dat hij ook niet vreemd gaat en als hij dat wel doet dan kan hij vertrekken en wel onmiddellijk.

  Beantwoorden
 35. In dit soort situaties is er gewoon iets mis. Ook jij bent hier fout. Hij mist iets en jij geeft iets niet. Het gezegde klopt nog altijd, waar twee ruzie hebben, hebben er twee schuld. Ook al geloof je dat jij zelf nergens schuld aan hebt en hij de viespeuk is. Niets is minder waar. Neem niet zomaar iets voor lief, zeker je relatie niet.

  Beantwoorden
 36. Weet je wat ik nog het ergste vindt, is dat jij dacht dat het een goede relatie was en je het gevoel had dat hij dat ook vond. Ik denk dat dat nog meer schade aanbrengt dan kussen met die meid. Ik zou zeer zeker bij hem weggaan. Als mijn kerel dat deed kon hij meteen zn spullen pakken en dat weet hij ook !

  Beantwoorden
 37. ik heb 2 lange relaties achter de rug. 1 met de vader van mijn kinderen die ook nog eens geweldadig was. hij was vreemd gegaan toen ik in verwachting was van onze zoon en wou hem toen aan de kant schuiven. er is door verschillende mensen op me ingepraat het niet te doen en ben dus gebleven. enkele jaren later is hij een affaire begonnen met mijn 17 jarige nicht en hoe kapot ik daar van ben geweest. ik ben weggegaan en een jaar later een man leren kennen die me op handen droeg. of zo liet hij het uitschijnen. we zijn uiteindelijk getrouwd en toen kwam zijn ware aard naar boven. hij dronk problematisch en heeft me op een gegeven moment bedrogen met een 20 jarige collega van hem. ja ik had buitengesmeten maar ik hield van hem en dus vergeven. een jaar later is er 1 malig een geval van geweld geweest, heb ik hem met de politie laten buiten halen maar doordat hij op straat woonde hem toch weer binnen genomen. we zijn verhuist om een nieuwe start te kunnen maken maar nog geen jaar later herviel hij in zijn gedrag. ik ben uiteindelijk weggegaan. we zijn nu 3 jaar verder, ik weet dat hij weer dakloos is maar ik zou hem nooit meer een kans geven. wie 1x bedriegt blijft dat doen. en de persoon die bedriegt gaat zijn eigen fout altijd minimaliseren en het zo vertellen dat je aan jezelf twijfelt. denk ook wat voorbeelt dit is voor je dochter. en vertrouwen komt in 95% van de gevallen nooit meer goed

  Beantwoorden
 38. jeetje zeg wat een verhaal meid!zelf heb ik ook een vreemdgaande man gehad en heb daarna de keuze gemaakt om te gaan scheiden.mede omdat we teveel meegemaakt hadden en dit echt de druppel was voor mij!
  ik wens je echt heel veel succes met je keuze!

  Beantwoorden

Plaats een reactie