Na de scheiding heb ik mijn kinderen niet meer gezien

| ,

Mijn scheiding was een intense strijd

Een echte vechtscheiding. Mijn kinderen toen 14 en 10 jaar zaten er letterlijk tussenin. Ik wilde geen ruzie en al helemaal geen strijd. Ik maakte de grootste fout van mijn leven en besloot bij een vriendin in te trekken, voor de lieve vrede. Ik probeerde samen te werken met mijn ex-man. Maar hij veranderde de sloten en maakte me helemaal zwart bij de kinderen. Hier moest ik op reageren. Hij lokte iedere keer een ruzie uit. Hoewel ik vrede wilde, ging dat gewoonweg niet. Hier ging “Waar twee ruziemaken, zijn twee schuldig”, niet op. De kinderen glipten tussen mijn vingers. En ik kon er niets tegen doen. De kinderen wilden uiteindelijk geen contact meer met mij. Mijn ex heeft allerlei roddels en onwaarheden over mij verteld.

Volgens mijn ex vond ik alle kinderen belangrijk behalve mijn eigen kinderen

Ik werkte op de kinderopvang. Mijn man zei dat ik mijn werk belangrijker vond, dan het gezin. Hij zei dat ik erg vaak op mijn werk was en mijn eigen kinderen dan naar de BSO stuurde. Dat laatste klopte. Ik moest het geld verdienen. Mijn ex zat thuis in een revalidatietraject. Hij kon makkelijk praten. Uiteindelijk heb ik gewerkt voor het gezin, voor hem, en mijn kinderen. Dit kon ik nooit aan de kinderen vertellen. Maar hij heeft ook andere lage dingen gezegd, zoals dat ik een ander had. Ook dit was gelogen. Hij deed werkelijk alles om me kapot te maken. En dat is gelukt. Welke dingen hij nog meer heeft gezegd weet ik niet, maar ik geloof dat hij de hele wereld bij elkaar heeft gelogen.

Natuurlijk liet ik het hier niet bij zitten

Ik heb de Raad voor de Kinderbescherming ingeschakeld. Zij wilden ook dat er een omgangsregeling met de moeder zou komen. Dat was positief voor iedereen. Dit is er echter nooit van gekomen. Mijn ex bracht de kinderen gewoon nooit. Zijn deur bleef letterlijk gesloten als ik aanbelde. Ik leefde in een nachtmerrie. Ik wist dat ik een betere ouder was voor de kinderen, dan hij. Het was wrang. Ik voelde dat het niet de beslissing van de kinderen was, maar van hem. Onder zijn invloed. Mijn geld is nu op om te procederen.

De ware reden heb ik nooit gehoord van de kinderen

Hoewel ik beter weet, voelt het toch alsof er iets mis is met mij. Want waarom is het zo gelopen? Ik krijg dat nooit meer opgehelderd en kan alleen maar gissen. Het knaagt aan mij: “Ben ik een slechte moeder?”. Ik weet dat dat niet zo is. Ik heb altijd goed voor mijn kinderen gezorgd, ik hield en houdt van ze. Ik neem het mezelf kwalijk. Hoe heb ik me zo kunnen vergissen in een man? Hoe heeft hij die macht gehad om mijn kinderen van mij af te pakken? Je zou denken dat zoiets in Nederland niet kan. Ik bewijs het tegendeel.

Mensen denken automatisch dat ik een slechte moeder was

Want de kinderen zijn niet meer bij me. Ze denken dat dat een keuze was van mijn kinderen of de Raad voor de Kinderbescherming. Dat is echter niet het geval. Nog even en dan zijn de kinderen volwassen. Ik hoop dat ze me dan opzoeken. Uit zichzelf. Ik hoop dat de invloed van mijn ex minder wordt. Ik ervaar intens verdriet. Ik heb een hoop van mijn eigen kinderen gemist. Dat komt nooit meer goed. Ik heb veel nachtmerries. Als iemand naar de kinderen vraagt, klap ik dicht. Thuis stort ik in en laat ik de tranen lopen. Ik heb al mijn hoop gevestigd op 2025, dan wordt mijn oudste zoon 18. Als hij geen contact met me opneemt, zal ik in een diep zwart gat vallen. Ik leef volledig naar die datum toe. Ik houd mezelf voor dat hij contact gaat zoeken. Het is mijn enige sprankje hoop.

ELINE

2 gedachten over “Na de scheiding heb ik mijn kinderen niet meer gezien”

 1. Wat ontzettend verdrietig om dit te lezen. Ik ben zelf als kind samen met mijn zus slachtoffer geworden van de omgekeerde situatie (moeder verzon leugens over vader) waardoor het contact werd verbroken toen wij 3 en 6 waren. Ik heb inmiddels het contact weer opgezocht.
  Ik heb rond 28-jarige leeftijd veel besef gekregen in hoe het vroeger is gegaan. Ik neem het mijn moeder heel erg kwalijk. Dat contact is nu nihil, door mijn beeld van haar nu en wat er vroeger is gebeurd.
  Ik hoop van harte dat jouw kinderen ooit de keuze maken om zelf uit te zoeken wat er precies gebeurd is. En dat het contact hersteld mag worden tussen jullie.
  (In mijn geval hielpen de aanhoudende brieven van mijn vader ook bij mijn besluit om toch een keer het gesprek aan te gaan.)

  Heel veel sterkte!

  Beantwoorden
 2. Wat een verdrietig verhaal. Probeer brieven te schrijven, deze te kopiëren, en dan de originele te versturen en een kopie te bewaren. Mocht hij dan de brieven weggooien, dan heb je de brieven zelf nog en kun je ze laten zien als ze contact met je opnemen. Er komt een tijd dat ze je willen zien. Ze worden volwassen en denken dan anders na.

  Beantwoorden

Plaats een reactie