Gezinsbudget: “We zijn miljonair, maar ik bezuinig nog steeds op mijn uitgaves”

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids&Kurken op Instagram te volgen.

Vandaag krijg jij inzage in het huishoudboekje van een gezin ergens in Nederland

Hoe is jouw gezin­s-samenstelling?

Ons gezin bestaat uit mijn man (38 jaar), mijzelf (36 jaar) en onze zoons van 10 en bijna 4 jaar.

Wat voor werk doen jullie?

Wij zijn ondernemers en hebben een bedrijf in digitale marketing. Dit hebben we samen opgezet toen we eind 20 waren en is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met 35 medewerkers. Bedrijven in onder andere Amerika, Dubai en Singapore zijn nauwe samenwerkingspartners. Zij nemen onze diensten af en implementeren dit aldaar.

Wat is het netto inkomen per maand van jou en van je partner? Krijgen jullie toeslagen?

Het salaris dat wij maandelijks aan onszelf uitkeren is 13.000 (netto) per maand. Daarnaast krijgen we natuurlijk de kinderbijslag.

Hoeveel spaargeld hebben jullie?

We hebben voor alle kinderen een spaarrekening waar we 450 euro per maand op storten. Volgens mij heeft dit te maken met het maximale bedrag wat je jaarlijks mag schenken aan je kind, maar dat weet ik even niet zeker. Verder hebben we ongeveer 1,5 miljoen in verschillende aandelen potjes zitten en daarnaast is de waarde van ons bedrijf onze spaarpot waar we indien nodig ook geld uit kunnen halen.

Hebben jullie schulden?

Geen.

De maandelijkse vaste lasten

Wonen: We hebben ons eigen huis laten bouwen met een grote groene tuin erom heen. Het huis heeft naast de woonkamer een speelkamer en werkkamer op de begane grond. Ook bevindt onze badkamer en slaapkamer zich op de begane grond. Boven hebben we nog 4 kamers en een tweede badkamer. We hebben een inpandige sauna en buiten staat een jacuzzi. We kochten ons huis voor 3.150.000 maar met de gestegen huizenprijzen is het inmiddels meer waard. We betalen per maand 4500 euro aan hypotheek, het huis is deels gefinancierd met ons eigen geld.

Gas/water/elektriciteit: We betalen per maand voor gas/water/licht 800 euro. We hebben zonnepanelen maar rijden beide volledig elektrisch waardoor we toch redelijk wat stroom afnemen. Onze verwarming staat zodra de temperaturen dalen altijd aan, ik heb een hekel aan kou.

Boodschappen: Ik ga wekelijks alle aanbiedingen af om zo min mogelijk uit te geven aan boodschappen. Het klinkt misschien gek met onze inkomsten. Ik ben opgegroeid in een gezin waar we het financieel niet breed hadden. Ik ben gewend om heel zuinig te leven en lukraak dingen kopen is niet mijn manier, zo ook niet bij de boodschappen. We laten twee keer per maand eten thuis bezorgen, ook hier let ik op aanbiedingen. In totaal geven we zo’n 750 euro aan boodschappen en bestellen uit. We drinken allebei geen alcohol en zijn niet van borrelplanken, ik denk dat we hier ook mee besparen.

Kinderopvang: We hebben geen kinderopvang. De opa’s en oma’s passen allebei 1 dag op. Ik ben 2 dagen thuis en mijn man 1 dag, eigenlijk wisselen we onze kantoordagen en 2 dagen zitten we samen op kantoor.

Verzekeringen: Uiteraard hebben we een zorgverzekering, daarnaast tal van andere verzekeringen waaronder een aansprakelijkheids-, uitvaart- , inboedel-, opstal-, reis-, annulerings-, overlijdensrisico- en glasverzekering. En dan vergeet ik vast nog wat. De meeste verzekeringen gaan via het bedrijf waardoor ik het bedrag niet makkelijk kan opzoeken.

Auto: We rijden volledig elektrisch waardoor we geen benzinekosten hebben. Beide auto’s staan op het bedrijf.

Internet/tv/telefoon/abonnementen: Zo’n 100 euro per maand, de telefoons gaan via ons bedrijf.

Sport: Ik sport thuis via een app of video’s van Youtube. Mijn man gaat wel eens hardlopen. Onze oudste zit op voetbal dat kost 45 euro per maand als ik de contributie en alles wat we moeten aanschaffen door 12 maanden deel. De jongste zal pas vanaf 5 jaar op clubjes gaan en dan start ook weer de zwemles.

Kleding: Ik geef ongeveer 175 euro per maand uit aan kleding voor mij en de kinderen samen. Ik koop voor mezelf en voor mijn kinderen zoveel mogelijk via Vinted of met hoge korting in de eindsale. Ik hecht weinig waarde aan kleding en tweedehands kan je zoveel moois vinden. Ik geef kleding graag een tweede leven. En de jongste draagt kleding van de oudste. Mijn man bestelt twee keer per jaar, ook in de eindsale. Hier zijn we dan zo’n 800 euro per keer voor kwijt. Soms koopt hij nog wel extra kleding maar daar heb ik weinig zicht op.

Uitjes: We houden van leuke uitjes met onze familie (onze ouders, broers en zussen, neefjes en nichtjes). We gaan eens per maand met mijn of zijn familie ergens heen zoals een dierentuin, grote binnen- of buitenspeeltuin. We houden ook van lekker fietsen met het gezin, naar een kinderboerderij of ergens picknicken. Uit eten doen we eigenlijk niet. Ik denk 100 euro per maand.

Vakantie: We gaan eens per jaar met de familie van beide kanten, dus twee keer per jaar, een weekend naar een vakantiepark. We hebben dan per gezin een eigen huisje van zo’n 500 euro per weekend. We zijn allebei opgegroeid met kamperen. Sinds de kinderen hebben we een vouwwagen. Iedere zomer gaan we zo’n twee, soms drie weken, afhankelijk of het werk dit toe laat. Afgelopen zomer waren we voor de eerste camping 600 euro kwijt en voor de tweede camping 1200. Op vakantie koken of bbqen we denk ik vijf van de zeven dagen zelf, de andere twee dagen halen we iets of gaan we uit eten. Ook op vakantie zijn we geen big spenders.

Cadeau’s: Voor Sinterklaas doen we zo’n 50 euro op pakjesavond en ze mogen drie keer de schoen zetten en dan koop ik iets van 10 euro. Ik koop liever iets waar ze echt wat aan hebben dan rommel. Voor verjaardagen hebben we geen vast bedrag. Ik wil vooral speelgoed wat duurzaam is zoals duplo of lego en dat mag ondanks mijn zuinigheid dan wel wat kosten. Maar ook hier let ik op de aanbiedingen, black friday is aan mij besteed.

Persoonlijke verzorging: Mijn man en de kinderen knip ik zelf. Ik ga zelf drie keer per jaar naar de kapper en laat het dan ook kleuren, dan ben ik zo’n 110 euro kwijt. Verder besteed ik (nog) geen geld uit aan beautybehandelingen.

Geldvragen

Kun je ons meenemen in je levensstijl?

We vinden tijd met elkaar en leuke dingen doen belangrijk maar dit hoeft geen of weinig geld te kosten. Juist doordat we veel geld te besteden hebben willen we de kinderen aanleren dat je ook veel plezier kan maken met elkaar met een laag budget. We hebben het ontzettend goed en ik denk dat zowel ik als mijn man ons daar extra bewust van zijn omdat we allebei zijn opgegroeid in een gezin met weinig financiële mogelijkheden.

Wat vind je van het bedrag wat je uitgeeft aan boodschappen?

Ik denk dat we het prima doen.

Waarop kan je bezuinigen?

We kunnen denk ik op veel gebieden bezuinigen, om te beginnen bij ons huis. Boodschappen en kleding bezuinig ik al, uiteraard zouden we ook op maaltijden bezorgen kunnen bezuinigen.

Heb je een spaardoel voor je gezin?

We willen een zwembad in de tuin laten maken. Op dit moment zijn ze bezig met de tekeningen, maar we willen wel laten bepalen of het de investering echt waard is.

Wat is je beste en slechtste aankoop ooit?

Mijn slechtste aankoop, of eigenlijk verjaardagskado, is een koffiemachine van zo’n 300 euro. Ik proef weinig verschil en baal van de dure cupjes.

Wat is je duurste aankoop ooit?

Mijn man heeft ‘kunst’ gekocht. Een beeld van een ‘bekendere’ kunstenaar van zo’n 5000 euro en staat bij ons in de gang. Ik heb er helemaal niets mee en vind het zo zonde van het geld. Als je het mij vraagt had er net zo goed een leuke vaas van een budget zaak kunnen staan, nog moderner ook.

Heb je een geldtip?

Ik denk dat veel mensen kunnen bezuinigen door simpele veranderingen in hun uitgavepatroon: zijn al je abonnementen echt nuttig, kan je overstappen op sim only, kan je via tweede hands sites wellicht ook leuke (kinder)kleding scoren?

Maakt geld gelukkig?

Geld maakt in de basis niet gelukkig, maar indirect wel vele malen makkelijker en het kan ook voor flink wat stress zorgen. Als ik kijk naar mijn leven als kind was er, in mijn beleving, altijd stress of er iets kapot zou gaan zoals een wasmachine of de auto. Ik ben heel blij dat ik mijn kinderen niet in dergelijke situatie kan laten opgroeien, even los van de financieel rijke situatie waar ze nu in opgroeien.

MARISSA

Klik HIER voor nog meer gezinsbudgetten en abonneer je op gezinsbudgetten via de roze button onderaan deze blog!

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids & Kurken op Facebook te volgen.

38 gedachten over “Gezinsbudget: “We zijn miljonair, maar ik bezuinig nog steeds op mijn uitgaves””

 1. ik vind dit ronduit belachelijk dit verhaal.
  een miljonair die op de kleintjes let.
  ze moesten eens 1 jaar ruilen met een gezin uit steenrijk/straatarm en dan heb ik het over het arme gezin.

  Beantwoorden
  • Verstandig met geld heet dat. smijten ze het over de balk dan had je hier ook zure reacties gehad. het is ook nooit goed. Dit zijn gewoon mensen die met minder ook gewoon verstandig zouden kunnen leven maar hebben eigenhandig veel geld verdiend. het zou u en Simons sieren om je gal lekker door te slikken in plaats van het hier te deponeren

   Beantwoorden
  • rare opmerking! eerst geef je aan dat het belachelijk is dat men op de kleintjes let en vervolgens moeten ze ruilen met een gezin die het arm hebben… ik zie echt het verband niet…

   Beantwoorden
  • Waarom niet ??? ze werk toch keihard !!en de ene iss niet voor niks steenrijk en de andere arm !! sommige willen het liefst zo geld ontvangen en niks doen nou dan heb je ook niks . en zij heeft armoe meegemaakt en leef zoals zij wil leven !!

   Beantwoorden
  • volgens mij weet jij niet wat gierig betekent. het verschil tussen zuinig en gierig is dat zuinig zijn jezelf dingen niet gunnen en dingen ontzeggen betekent en gierig zijn anderen dingen niet gunnen is. nergens lees ik in dit verhaal dat ze anderen dingen niet gunnen. gierig zijn is een slechte eigenschap, zuinig zijn is een deugd ookal ben je miljonair.

   Beantwoorden
  • er zijn 7 vette jaren en 7 magere. je weet nooit wanneer die magere komen. goed voor hun kinderen dat die zien dat het geld niet aan de bomen groeit en het is niet dat je ouders gekdbhebben dat jij het ook gaat hebben

   Beantwoorden
 2. Wat een rijkdom, ik hoop dat jullie ook aan mensen denken die het minder goed hebben! Niemand leeft voor zichzelf… Hopelijk geven jullie flik wat aan goede doelen…

  Beantwoorden
  • waaron zouden ze dat doen? ze hebben er zelf hard voor gewerkt dus ze hoeven het aan niemand weg te geven. En zo te lezen doen ze een hoop met de kids en familie dus dat is een veel betere uitgave.

   Beantwoorden
 3. als je geld genoeg hebt, vind ik het belachelijk om gierig te doen, als je percee wilt bezuinigen, geef de kinderen ipv 450,-p mnd sparen, €150,- en geef de rest maandelijks aan de voedselbank.zo leren de kinderen dat ze zelf moeten werken om iets te bereiken.

  Beantwoorden
 4. Leuk om zo een kijkje te krijgen in de financiële situatie van een ander gezin. Wat positief dat ze ondanks het hoge inkomen toch bewust met haar geld om gaat en in die zin een beetje consumindert!

  Beantwoorden
  • Viel me ook op, ja. Het vermogen zal positief zijn (bezittingen minus schulden), maar met een hypotheek heb je wel degelijk een schuld (waar een onderpand tegenover staat).

   Beantwoorden
   • Blijkbaar moet je volgens sommigen hier het geld maar weggeven als je veel hebt. Je mag niet wat meer hebben dan een ander want oh wee arme mensen! Dit stel heeft lef en durf getoond in het ondernemerschap, komen uit een bescheiden milieu en doen het goed. Ze sparen, ze letten op de kleintjes. Dan mag je ook wel wat. Wat een afgunst hebben sommigen.

    Beantwoorden
    • Precies. Het is geen communistisch land hier waar alles maar gelijk en gelijkwaardig moet worden verdeeld. Het staat ze vrij te doneren of niet.

     Beantwoorden
  • Leuk en dapper dat ze een inkijkje geven ondanks mogelijk zure reacties. Knap dat ze in circa 10 jaar tijd zoveel hebben kunnen opbouwen! Dat van de kinderbijslag vind ik wel raar, maargoed betalen ze ook 50%+ belasting voor.

   De verwachting van mensen dat je flink geld moet doneren omdat je succes hebt vind ik wel waanzin. Gunt niemand de voedselbank maar als je wel huisdieren kunt hebben en roken waarom moet een succesvol iemand dan verplicht bijdragen aan hun eten?

   Beantwoorden
 5. Super luitjes zuinig op je gezin en bedrijf knap hoor!!!laat iedereen maar zagen Die krijgen nooit een cent bij elkaar Veel plezier met zuinig leven doen nog veel meer mensen, maar krijg altijd commentaar van de big spenders. De strenge oma

  Beantwoorden
  • Ja, of je nu 1000 euro verdient of 15000 euro, iedereen in NL krijgt hetzelfde bedrag. Weer een ding wat de kloof groter maakt. Mensen met hogere inkomens kunnen het zo op de spaarrekening zetten, anderen hebben het daadwerkelijk nodig. Generational wealth

   Beantwoorden
  • Ja en als ze 67worden krijgen ze ook AOW. ze betalen ook belasting. bovendien is het inkomensafhankelijk maken van AOW en kinderbijslag ingewikkeld. komt er weer een andere regeling die de belasting dienst moet uitvoeren. lijkt mij wel het minste waar de Belastingdienst zich nu druk over hoeft te maken. ik vind verder dat deze mensen het prima doen. gaan in ieder geval niet 4x op vliegvakantie. ook goed dat ze zoveel tijd en aandacht hebben voor de hele familie. krijg je nooit spijt van

   Beantwoorden
 6. sommige reacties slaan nergens op. dus als je geld hebt moet je het met anderen delen? mss hebben zij er hard voor gewerkt, mss schenken ze wel geld wie zijn wij om te oordelen? wie zijn wij om te beslissen wat zij met het geld moeten doen. ik speur hier jaloezie. laten ze genieten van het geld, het kan zo over zijn.

  Beantwoorden
 7. Deze mensen hebben hard genoeg gewerkt om dit te bereiken.
  Het is ze dan ook van harte gegund,alle mensen met hun negatieve reacties hadden het zogenaamd anders gedaan.
  Waarom zouden hun aan de voedselbank moeten denken,om die reden zijn ze geen miljonair geworden, maar door hard te werken voor hunzelf,ik vindt dat ze het goed doen.
  Ze gaan ook niet 10 keer per jaar met het vliegtuig op vakantie.
  ik zeg petje af voor deze mensen..

  Beantwoorden
 8. het grote probleem in deze maatschappij is dat zelfstandigen van alles kunnen afschrijven op hun bedrijf, zoals auto’s, etentjes, telefoons etc. ik heb dit ook nodig om naar mijn werk te kunnen gasn, maar zal het toch echt zelf moeten betalen. en zelfstandifen en bedrijven maken, terecht, gebruik van deze afschrijfposten. maar misschien wordt het tijd deze eens tegen het licht te houdrn

  Beantwoorden
 9. bijzonder zure reacties inderdaad. Een onderneming opstarten waar je beide in zit is kneiterhard werken met behoorlijk wat risico. Zelf nooit gedurfd en daarom de klassieke loonslaaf met een modaal inkomen. Toch zijn deze mensen net zoveel kwijt aan boodschappen als ik en ze gaan met de vouwwagen op vakantie. Niet meer dan respect dat ze de Hollandse nuchterheid bewaard hebben. En waarom moeten deze mensen zo nodig aan goede doelen geven, de meeste reageerders doen dat vast ook niet.. Een betere wereld begint bij jezelf..

  Beantwoorden
 10. Prachtig verhaal.
  Met zulk een bedrijf kunnen zichzelf waarschijnlijk ook gewoon € 26.000 per maand uitkeren maar dat doen ze niet
  Boodschappen doen ze echt super goedkoop.
  Ik woon in Duitsland (land van de goedkope boodschappen) maar ons gezin van 3 is toch snel €850 per maand kwijt bij een discounter.
  Kleding ook een heel bewuste keuze.
  Gewoon met beide benen op de grond gebleven. ondanks de riante financiële situatie.
  Deze mensen kunnen ook gewoon een week met een straatarm gezin ruilen. Mevrouw weet precies hoe dat werkt.

  Beantwoorden
 11. Ik lees dit verhaal, maar vind het zo sneu dat de moeder niet echt kan genieten van wat ze nu heeft. Juist, omdat ze het vroeger niet breed had. Is ze nog steeds bezig met overleven lijkt het wel.

  Ik herken dit bij een vriendin van mij, vergelijkbaar. Kan gewoon genieten van een gratis tompouce bij de Hema die ze krijgt op haar verjaardag…. Helemaal blij, omdat het gratis is, maar wel multimiljonair. Tsja,…

  Welke multimiljonair droomt er nou niet van om 3 weken op een camping te gaan staan met een vouwwagen tijdens de zomervakantie.

  Een zorgeloos bestaan toch …😉 ?

  Joh, ieder zijn ding.

  Beantwoorden
  • Alsof iedereen die een beetje vermogend is per se in exclusieve resorts moet verblijven tijdens vakanties? Ik ben weliswaar geen multimiljonair, maar wel rijk. Kamperen vind ik hartstikke leuk (wel een stacaravan, geen tent of tent op wielen).

   Beantwoorden
 12. Wat een zure reacties af en toe. Ik vind dat jullie het goed doen en met sober leven is niets mis. voor een normaal inkomen zouden sommige posten nog hoog zn, maar in verhouding leven jullie zuinig. Ik krijg ook vaak commentaar omdat ik veel verdien, en meer dan de helft spaar. Toch doe en heb ik alles wat mn hartje begeert en ben ik gelukkig. Waarom minder werken of meer uitgeven als je je werk leuk vind. Zonder soberheid voor kinderen worden ze verwend en vervelend.

  Beantwoorden

Plaats een reactie