Het Gezinsbudget van Sanne: “Ik krijg een uitkering omdat ik 100% ben afgekeurd”

| ,

Vandaag krijg jij inzage in het huishoudboekje van een gezin ergens in Nederland.

Hoe is jouw gezin­ssamenstelling?

Mijn man en ik zijn allebei 40 jaar oud. We hebben een zoon van 9 jaar en een zoon van 6 jaar.

Welk werk doe jij?

Mijn man werkt als manager bij een grote zorginstelling. Ik werkte ook in de zorg. Helaas ben ik onlangs door medische klachten als gevolg van een hersenbloeding in de WIA beland. Ik krijg nu (gelukkig) een arbeidsongeschiktheidsuitkering, waardoor mijn inkomen een stuk naar beneden is gegaan. Wat een enorme luxe dat dit sociale vangnet bestaat in Nederland.

Wat is jullie net­to inkomen per maand?

Mijn man verdient €3700 netto en ik krijg een uitkering van maandelijks €1200 netto. Mijn man krijgt ook een dertiende maand en we krijgen allebei vakantiegeld. Dat krijg je verrassend genoeg ook bij een arbeidsongeschiktheidsuitkering.

Wat staat er nu op de betaal- en spaarrekening?

Op de gezamenlijke en individuele betaalrekeningen staat op dit moment €1100 voor de resterende twee weken van deze maand. Op onze spaarrekening staat zo’n €25.000. Mijn man heeft €10.000 in crypto “geïnvesteerd”, dit stond een tijd lang op het driedubbele bedrag. Mijn man zegt dat ik op dit moment niet wil weten hoe laag het staat. Dit is uiteraard het risico dat je bewust neemt.

Hebben je schulden?

Nee, gelukkig niet.

De maandelijkse vaste lasten

Hypotheek: Wij wonen in woning van zo’n 10 jaar oud. We hebben het destijds voor €375.000 gekocht en hebben op dit moment nog een hypotheek van ongeveer €200.000. Maandelijks betalen we bruto €750 aan hypotheek, waarvan we nog een klein deel terug krijgen van de belasting en een deel maandelijks aflossing is.

Boodschappen: We geven zo’n €200-250 per week uit aan boodschappen.

Verzekeringen: Zorgverzekering kost €320 per maand, de rest los van de autoverzekering zo’n €100.

Auto: Wij hebben 1 auto, ons eigen bezit. Aan verzekering en wegenbelasting betalen we €100. We hebben maandelijks zo’n €100 aan benzinekosten.

Internet/tv/telefoon: €70. Mijn man heeft een telefoon van zijn werk die hij ook privé mag gebruiken. Ik heb een abonnement van €30 per maand.

Abonnementen: Geen.

Sport: We sporten zelf niet. Onze kinderen zitten op hockey en voetbal. Vooral hockey blijkt een dure sport. We betalen zo’n €150 per maand voor onze kinderen samen. Dit is de jaarlijkse contributie, één of twee kampen per jaar plus alle benodigdheden verdeeld over 12 maanden.

Kleding: Ik heb voor mijn kinderen een budget van ongeveer €60 per kind per maand. Nu mijn zoon ouder wordt, merk ik dat ik het hier niet meer mee red. Vooral nu de winter eraan komt: met een jas en twee paar schoenen is het budget van drie maanden er doorheen. Mijn man koopt vaak wat duurdere dingen (lees een spijkerbroek van €150, schoenen van €180), maar hij koopt gelukkig incidenteel en weinig. Ikzelf shop niet veel. Mijn gewicht schommelt flink waardoor nieuwe items ook ineens niet meer kunnen passen en dat vind ik zonde. De laatste tijd heb ik Vinted helemaal ontdekt en daarmee kan je een hoop besparen.

Uitjes: We hebben een kortingspas voor leuke uitjes in de buurt en proberen vooral deze uitjes te doen. We gaan eens per twee maanden samen uit eten. Ook doen we allebei nog één-twee keer per maand iets apart met vrienden.

Vakantie: We gaan één of twee keer per jaar op vakantie. Dit kan in Europa zijn of een verre reis. Afgelopen jaar hebben we een verre reis gemaakt. We waren hier (schrik niet) €9500 aan kwijt. Mijn man gaat jaarlijks op een mannenweekend naar een stad in Europa en ik ga elk jaar met mijn beste vriendin een weekend weg. Ik denk dat we in totaal per jaar zo’n €10.000-12.000 aan vakanties uitgeven, dus zo’n €1000 per maand. We wonen hierdoor bewust “kleiner” dan we ons zouden kunnen veroorloven.

Spaargeld: Wij sparen sinds mijn arbeidsongeschiktheid rond €300 per maand voor onszelf en €100 per kind. Ik besef mij dat we in een enorme financieel luxe positie zitten.

Geldvragen

Kun je ons meenemen in je levensstijl?

We geven veel geld uit aan vakantie(s). De herinneringen die we maken zijn ons heel kostbaar.

Wat vind je van het bedrag wat je uitgeeft aan boodschappen?

Ik vind het veel geld, heel veel. We laten boodschappen bezorgen door een supermarkt die niet bekend staat als de goedkoopste. Wekelijks hebben we een etentje of uitgebreide borrel met familie of vrienden. Ik denk zo’n twee keer per maand bij ons thuis. Daar geven we inclusief drank zo’n €80 per keer aan uit en zit bij het totaal inbegrepen.

Waarop kan je bezuinigen?

We kunnen denk ik besparen als we onze boodschappen ergens anders zouden bestellen, maar andere ketens bezorgen hier (nog niet). Misschien zouden we iets op onze verzekeringen kunnen besparen, dit moet ik nog eens uitzoeken. Eten bestellen doen we niet en zoals genoemd bestel ik kleding via Vinted om wat te besparen.

Heb je een spaardoel voor je gezin?

We willen dat er genoeg geld is voor allebei kinderen voor een studie en rijbewijs als ze 18 jaar zijn. We dachten aan een bedrag van €18.000 per kind, maar ik vrees dat dit met de huidige inflatie te weinig zal zijn. Ook willen we de tuin eens aanpakken, maar ik schrik van de prijzen en dan vind ik onze huidige tuin toch wel weer prima. Mogelijk moeten we wel wat investeringen gaan doen voor betere isolatie van ons huis en eventueel zonnepanelen.

Wat is je beste en slechtste aankoop ooit?

Mijn beste uitgave is denk ik ons huis. Dat blijkt zeker nu, toch de beste investering die je kan doen. Mijn slechtste aankoop zijn eigenlijk aankopen van mijn man: een duur koffieapparaat in onze keuken. We drinken allebei al een aantal jaar geen koffie meer.

Wat is je duurste aankoop ooit?

Een auto van €35.000.

Heb je een geldtip?

Sluit je hypotheek niet op het maximale af. In ons geval had dit slecht uit kunnen pakken gezien mijn plotselinge arbeidsongeschiktheid.

In hoeverre maakt geld je gelukkig?

Ik denk dat geluk in andere dingen zit dan materiële dingen. In gezondheid, dierbare mensen om je heen en de mooie herinneringen die je (met elkaar) maakt. Wel geven geldzorgen stress en zou het je indirect ongelukkig kunnen maken als je veel concessies moet doen. In onze situatie maakt geld ook gelukkigER omdat we de daling in mijn salaris goed hebben kunnen opvangen en alsnog relatief veel geld aan vakanties hebben kunnen uitgeven.

Lees HIER over een ander Gezinsbudget.

SANNE

56 gedachten over “Het Gezinsbudget van Sanne: “Ik krijg een uitkering omdat ik 100% ben afgekeurd””

 1. Wat leuk te lezen! Maar als jullie €300 per maand sparen is dat dan voor de vakantie? Dus dat is 3600 per jaar maar de vakantie is duurder. Was even benieuwd hoe jullie dit doen.

  Beantwoorden
 2. zo slecht hebben zij het niet. ik heb een wia tot aan mijn pensioen en ook 1200 euro netto. maar geen man met een goed betaalde baan zoals zij heeft. ik ben alleenstaand met een zoon van 18. Ik krijg mijn toeslagen en wat alimentatie. heb hoge vaste lasten en hou weinig over. Alles wordt belachelijk duur in Nederland. Ik kan niet op vakantie want dat kan ik zelf niet betalen. Sparen? Ja, om de vaste lasten te kunnen betalen en dat is het dan ook wel. Steeds meer geld bij alles moet ik neerleggen. ik vind het fijn voor deze mensen dat ze het goed hebben maar veel mensen hebben dit geluk niet en moeten op de centen letten of leven in armoede en dat contrast wordt steeds groter. Want mensen met een uitkering krijgen er practisch geen geld bij. Ja 36 per maand maar dat is zo op door boodschappen en andere vaste lasten waardoor je alsnog er niks aan overhoudt.

  Beantwoorden
  • Je schrijft,ik heb hoge vaste lasten,hoe dan? Je netto bedrag is eigenlijk veel hoger,want je krijgt ; zorgtoeslag,huurtoeslag,kwijtschelding van gemeente belastingen.Je zoon is 18 hij kan toch een bijbaantje nemen.En ja als je werkt wordt je beloond..gelukkig wel…Als je rijkelijk wil leven dan moet je daar zelf verandering in brengen.

   Beantwoorden
   • Hoe kan je daar verandering inbrengen leg mij dat maar eens uit bij iemand die in de wia zit.
    Het zal zeker niet haar keuze zijn om daarin te zijn beland. Denk daar maar eens over. Is wel moelijk als je daar zelf niets mee te maken hebt.

    Beantwoorden
  • klopt helemaal zit in hetzelfde schuitje. na 36 jaar meer dan 40 uur werken heb ik nu 1300 euro. is moeilijk met een zoon nog in huis als alleenstaande. maar we redden het wel. stress en geldzorgen zijn idd altijd aanwezig. hopen dat niets stuk gaat🙏maar idd Nederland neemt veel van de werkenden maar mag ook blij zijn dat nu ik niet meer kan werken ik wel een dak boven mijn hoofd heb….

   Beantwoorden
  • ik héb zelf een hersenbloeding slagaderlijke 2 jaar geleden gehad, ben maar door blijven werken, niet zeuren maar doorgaan, nu kan ik niet meer, houd mijn hart vast voor het UWV., mijn contract wordt niet verlengd bij de werkgever, als je al.die verhalen hoort hoe je behandeld wordt bij het UWV😔

   Beantwoorden
  • klopt het dat je ondanks dat iemand getrouwd is en er nog een zeer goed salaris binnenkomt je het zelfde bedrag krijgt van de WIA .
   vind dit vreemd ,is nog wel een verschil of je moet leven van 1200 of 4900 euro.
   ook al zal je wel wat extra toeslagen krijgen als je het moet doen met 1200 €.
   maar als ik artikel goed lees heeft dit gezin ook een kortingspas voor uitjes.
   Je wordt dus gestraft als je niet getrouwd of gescheiden bent
   Ik ben blij voor dit gezin hoor maar het voelt toch scheef.

   Beantwoorden
   • ja dat klopt. je bent ziek en kunt niet meer werken. Iets waar je niets aan kunt doen. Daarom krijg je eennuitkering op basis van 70

    % vanje laatstverdiende loon. ik wilde niet werkloos blijven na ontslag vanwege een reorganisatie, en ook niet in de ziejtewet en bleef doorwerkennterwijl ik al drie jaar lang hartstikke overspannen was. ik kon geen volledige werkeweek van 40 uur aan, dus werkte ik maximaal 20 uur per week voor uitzendbureaus. tegen het minimum loon. ik had er financieel beter voorgestaan als ik wel in de ziektenwet was gegaan na mijn ontslag en vandaaruit in de wia want mijn loon was voor mijnn ontslag eem stuk hoger dan het minimum loon. na 4 jasr zo gekeefd te hebben functioneerde mijn geheugen en het kunnen wisselen van activiteiten die noodzakelijk waren op mijn werk steeds slechter en uiteindelijk werd ik ontslagen bij mijn laatste baan. Toen oas realuseerde ik mw volledig dat ik echt helemaal op was. ik had nog 4bjasr gewerkt na mijn ontslag. ik heb me bij het uwv ziek gemeld want ik had toen nog ook een beetje ww omdat ik daar recht op had, en na 2 jaar kreeg ik wia. ik begin nu pas uit de overspanning en burnout te komen. Maar kan nog steeds niet werken doordat ik autist ben, 4 jaar geleden gediagnosticeerd, heel gauw gestressed raak en zelfs vrijwilligerswerk niet lukt want ik ben heel gauw overprikkeld, nog steeds, en ook wat andere lichamelijke klachten heb die me lichamelijk beperkt maken.

    Beantwoorden
  • dat dacht ik ook, kinderbijslag. maar goed, zit zelf ik in de w.a.o. heb geen kinderen.
   maargoed een hersenbloeding kan niet al het geld goed maken. denk ik dan maar…..

   Beantwoorden
  • Inderdaad! Ik en mijn man zijn beide arbeidsongeschikt. Ik door de arbeidsrechtbank. Mijn man na een arbeidsongeval en nu door Diabetes type 2sinds 2018! Wij kunnen gewoon geen huis meer kopen, zelfs huren in de prive sector is onmogelijk daar mijn inkomen maar 1069max met een lange maand is en nog minder in een korte maand! Mijn man heeft collectief budgetbeheer gehad tot 2016, ik een nog veel lager inkomen dan nu.Mijn man is gezinshoofd en krijgt maar 1950 per maand! Veel kunnen we ons niet gunnen. Hebben pas voor een kleinere auto gekozen en huren een klein sociaal glvlrs appartement!

   Beantwoorden
 3. Ze hebben 10 jr. geleden een huis gekocht van K375. Nu staat er nog een bedrag van K200 open. Ze betalen 750 euro bruto per mnd.
  Rara hoe doe je dat?? 10 jr geleden stond de rente niet op 2%.

  Beantwoorden
  • Wat is je punt? Misschien hebben ze tussentijds extra hypotheek opgenomen of extra afgelost. Er is onvoldoende informatie om zaken in twijfel te trekken.

   Beantwoorden
  • je moet wel goed lezen. ze hebben geen volledige hypotheek genomen, anders ging dat nu niet lukken met een wia. zal spaargeld in zitten

   Beantwoorden
   • Waaruit blijkt voor jou dat er spaargeld in de woning is en het niet 100% gefinancierd is? Ik haal het er niet uit, namelijk. Er staat ‘sluit je hypotheek niet op het maximale af’. Dit kan verschillende dingen betekenen, namelijk dat er minder dan 100% gefinancierd is of dat er minder gefinancierd is dan de maximale financiering.

    Beantwoorden
 4. klopt Petra,
  het is allemaal niet zo makkelijk zoals boven beschreven. ben 100%afgekeurd en mijn vrouw kan niet werken. we zitten onder het minimum en hebben hoge lasten. ieder jaar gaat de huur omhoog en de ziekenfonds dit alles niet normaal hoog. wij komen gewoon niet rond en gelukkig kunnen we terug vallen op kinderen. hebben ook bij de voedselbank gezeten, maar ivm ziekte dochter moesten we toch zorgen voor eigen boodschappen die nodig waren. het is in en in triest. ja gelukkig zijn we met onze kinderen en kleinkinderen, maar als je meer te besteden hebt kun je gezonder eten en heb je meer geluksmomenten. wat zou het fijn zijn om eens wat ruimer te leven en ook die leuke vakantie te hebben zonder zorgen. dit alles kan niet met dit inkomen, en hoop dat dit ingezien wordt. mensen leven echt in de armoede en dat kan niet zo verder.

  Beantwoorden
  • Ach ja, dat komt omdat je Nederlander bent.
   als je nu vertrekt naar een bananenland, je neemt die nationaliteit aan, en je komt terug als vluchteling, dan krijg je alles wat je nodig heb.
   Probeer het eens.
   Veel success

   Beantwoorden
   • Denk maar aan de miserie die de vluchtelingen meemaakten in eigen land. En aan de miserie tijdens de vlucht. Wij hebben het in België en Nederland nog goed. De Belgische staat had jarenlang een slecht beheer. Daar ligt alles aan.

    Beantwoorden
    • lol de merste vluchtelingen zijn economische vluchtelingen. Met je “we hebben het toch nog goed”. Zeg dat tegen gezinnen die met 50 euro per week moeten rondkomen. Jij weet niks van de wereld af.

     Beantwoorden
 5. In België is het nog veel erger want wij zijn de hoogste belasting land. volgens Europa moeten we 30 miljard € betalen gedurende 5 jaar en dat gaan ze allemaal bij de armen zoeken 🔍 wij betalen daarboven nog eens extra verborgen belastingen waar het buitenland niets over weet om de rijken nog rijker te maken en de armen nog armer. Onze sociale zekerheids kassa is helemaal uitgeput door immigratie die van ons willen profiteren want zij krijgen bijna alles gratis en wij maar alles betalen.
  In de provincie Limburg moeten wij gaan werken voor 10€ per uur en soms nog voor minder en door duurdere belastingen zijn wij verplicht om onze tanden kapot te kraken op één euromuntstuk.
  Ik ben heel blij dat ik af en toe naar Nederland kan komen om boodschappen te doen zoals bij Albert Hein, alles goedkoper en bovendien zijn ze in Nederland tot 22.00 uur open, wat een luxe zeg en dan heb ik nog niet over kleding en zo verder.
  België is een duur apenland met een regering nog erger als kleine kinderen.

  Beantwoorden
  • Hmmm….. De Albert Hein is toch niet bepaald een.goedkope winkel hoor! Sterker nog, het is een van de duurste supermarkten in Nederland. Wij gaan juist naar België en Duitsland omdat het daar goedkoper is. De benzine is in België is veel goedkoper. En de markt in Luik en Genk daar kun goedkoper groenten inslaan dan in de supermarkt. Ook de Colruyt heeft vaker aanbiedingen maar je moet wel goed in de onderste schappen kijken. Het vlees van de Colruyt is vaak beter van kwaliteit en ook goedkoper dan de Nederlandse Plus of Albert Hein. En in Nederland zijn de belastingen, ziektekostenverzekeringen en BTW veel hoger dan in België.

   Beantwoorden
  • Wat is daar gek aan? Twee hoogopgeleiden met een serieuze baan en je zit daar ruim overheen. Mijn vrouw en ik zitten hier boven en werken beiden minder dan 40 uur.

   Beantwoorden
 6. tevee
  l geld aan boodschappen 1000€
  650 euro ia oomgenoeg mijn zoo zijn ook me 4 personen en ze eten goed
  ol tijd barbeque en ui eyen. ,ee leve royal kan niet op hoev niet klagen

  Beantwoorden
 7. ze zal wel een goede baan hebben gehad. ik met herseninfarct krijg geen wia want ik kan nog 70 % van mijn laatste loon verdienen. dus bijstand wat rest. is volop in het nieuws geweest. mensen met hoge inkomens hebben altijd een streepje voor. een piloot worden eerder afgekeurd dan een schoonmaker met dezelfde kwaal/handicap

  Beantwoorden
  • Ik heb ook een wia uitkering wia is 1.344euro Netto. en dan nog toeslagen kom ik rond de 1.813 per maand heb mijn hoge lasten ook. En ben al vanaf me 30e Chronisch ziek heb een handziekte steeds moet ik operaties heb er 11 jaar over moeten doen om in aanmerking voor de WIA te komen. Steeds bij uwv tot vervelends toe me verhaal van me ziekte uitleggen. Heb altijd in de bouw gewerkt zwaar werk gedaan badkamers renovatie en door slopen met hakhamer altijd trillingen op mijn handen maar is niet te bewijzen dat mijn ziekte van Dupuytren daar van komt. Ik ben nu 43 jaar, en alleenstaand woon op een appartement met 1 slaapkamer. Als ik alles betaald heb houd ik per maand zo rond de 600 euro over. Ik ben er met 900 per maand op Achteruit gegaan door mijn ziekte.

   Beantwoorden
 8. ik vind het vreemd dat je 60 euro budget voor kleding hebt per kind per maand als je kinderbijslag mogelijk 350 euro per kwartaal is.
  Gezien de belachelijke dure vakanties en het feit dat haar man schoenen van 180 euro koopt snap ik niet dat ze op hun kinderen bezuinigen.
  Met dit inkomen zou je de kinderen minimaal 50 euro kleedgeld per maand kunnen geven. Die jas en schoenen vallen uiteraard buiten dit budget. Kijk op Nibud wat je kwijt bent. als een jas en 2 x per jaar schoenen al tussen de 200 en 300 euro is dan kan je al uitrekenen dat je budget niet afdoende is.

  Beantwoorden
  • Je doet net of schoenen van €180 buitensporig zijn. De man zal een serieuze baan hebben, dan mag je best serieuze schoenen dragen. En ik vind €180 voor een paar echte schoenen een koopje. Voor dat geld kan ik ze net aan 1 keer laten verzolen en 2 keer laten poetsen.

   Beantwoorden
 9. wij komen rond van 2200 netto per maand. heb een goede baan in het onderwijs. werk 32 uur per week. thuis zit een zieke man. zit thuis ZONDER uitkering. hij werd ziek op moment dat hij geen baan had. ruim 30 Jr keihard gewerkt maar krijgt via UWV geen arbeidsongeschiktheidsuitkering. we hebben een dochter van 15. maar sparen voor haar voor later…zou niet weten hoe. ik verdien teveel voor toeslagen. val overal buiten en werk wel keihard. vakantie? ja ik ben vrij maar weggaan is te duur. word het soms heel moedeloos vaan. en het kromme is…stel mijn man en ik gaan scheiden en hij gaat om de hoe wonen in een ander huurhuis…..dan krijgt hij wel een bijstandsuitkering…….maar daar zijn wij te eerlijk voor

  Beantwoorden
 10. ik wist niet dat als je 3900euro hebt. ook nog eens een uitkering kreeg .ondanks afkeuring?. normaal als je man of vrouw verdiend .krijg je geen uitkering?. . Dan nog is 3900 euro een mooi bedrag?.

  Beantwoorden
  • normaal als je man of vrouw geld verdiend, verdien je zelf ook nog geld. meestal is dat ook nodig. een arbeidsongeschiktheidsuitkering is een persoonlijke uitkering, op basis van arbeidsongeschiktheid. Wat je partner verdiend is daarbij niet relevant. Je kan soms een toeslag krijgen als je alleen bent en onder een bepaald bedrag uitkomt.

   Beantwoorden
 11. “Manager” dan behoor je bij de bevolkingslaag die het leven onnodig duur maakt en zichzelf in stand houdt met steeds meer zelfverzonnen regeltjes.

  Beantwoorden
  • Lekker generaliserend. Er zijn ook goede managers. Toegeven, ze zijn zeldzaam. Ook managen is een vak. Velen willen het, weinigen kunnen het.

   Beantwoorden
 12. wat een luxe, zelf al 6 jaar arbeidsongeschikt door aanval van gehandicapte vrouw. mijn man al langer door een auto ongeluk. letselschade betaald niet, dus alle fysio (2x per week noodzakelijk om te kunnen bewegen en niet in een rolstoel te komen), medicatie ( zonder vergoeding) zelf betalen. eten van too good to go.
  3-4x per week voor 3 personen. ik heb mijn huis moeten verkopen. gelukkig kan ik heel goed uitzoeken wat wel en niet kan.
  sparen? nee
  vakantie? nee
  schulden? nee, want het huis verkocht en dat geld moet je eerst opmaken.
  jaloers? nee, want ik heb een fijne relatie.
  einde, nog lang niet in zicht.
  afgekeurd, nee want volgens arbeidsdeskundigen kun je nog heel veel.
  en als we het niet meer op kunnen brengen, dan zeg ik dag.
  maar zolang ik kan ga ik door.
  dus een huis, ruim geld op de bank en ruim inkomen vind ik een luxe. uit eten? luxe, vakantie? luxe…. maar jaloers? nee, want ik leef nog, ik heb verder alles wat mijn hartje begeerd.
  en met 4900 netto mag je in je handjes knijpen.

  Beantwoorden
 13. Ze geeft aan geen schulden te hebben, maar er staat nog wel € 200.000,00 aan hypotheek open. dat valt volgens mij toch ook wel onder het kopje “schuld”.

  Beantwoorden
  • Uiteraard. Maar weinig mensen lijken dat te begrijpen. Je vraagt je bijna af of ze slim genoeg zijn om een huis te mogen kopen. Een beetje financieel begrip zou toch wel wenselijk zijn, naar mijn mening.

   Beantwoorden
 14. wauw wat een afgunstig en slachtoffer reacties hier, en maar klagen en maar zeuren en zaniken stil blijven zitten wachten op betere tijden lees; tot de regering de vluchtelingen er uit gooit en de (WIA) uitkeringen omhoog gooit. Inplaats dat jullie je inventiviteit gebruiken en je handjes laten wapperen om een paar euro extra te verdienen . Die alleenstaande moeder bv met haar 18jarige zoon. Laat je zoon krantenwijk doen, of thuiswerk. Hetzelfde geldt voor dat echtpaar waarvan de vrouw niet kan werken, waarom eigenlijk niet? Ga na wat je nog wel kan. Tafeltje dekje voor mensen, strijkservice ( kan je zittend doen) Vertaalwerk etc etc. Laat deze mensen met rust. zij hebben een opleiding afgemaakt en slimme keuzes op tijd gemaakt betreft huisvesting hier plukken zij nu de vruchten van. Gun het een ander en doe je best in je eigen leven. Ontevredenheid en jaloezie maakt nml ook ziek

  Beantwoorden
 15. Het is een eerlijk verhaal wat hier en daar verontschuldigend klinkt, niet nodig! Allereerst, bedankt voor het delen en positiviteit na zo’n nare gebeurtenis. Zelf ben ik ook afgekeurd na een lang dienstverband. Ik had het “geluk” dat mijn werkgever een verzekering had afgesloten waardoor ik niet in de bijstand ben geraakt. Waar ik het volledig mee eens ben is de lange weg die men af moet leggen om dan eindelijk de bevestiging te krijgen dat het echt niet meer gaat. Dat veel mensen het krap hebben is triest maar tegelijkertijd hebben we hier tenminste nog een vangnet. Zelf ben ik er flink op achteruit gegaan maar ben blij dat ik er nog ben en kan genieten van kleine geluks momenten.

  Beantwoorden

Plaats een reactie