Onze dochter verblijft elke maand een weekend in een logeerhuis 

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids & Kurken op Facebook te volgen.

Lees eerst de eerdere delen:

Deel 1: We lieten onze dochter onderzoeken vanwege een achterstand, de uitslag hadden we echter nooit verwacht

Deel 2: Mijn dochter heeft een zeer laag IQ van 62

Deel 3: Mijn dochter moest naar het speciaal onderwijs

We kregen het advies te kijken naar een logeerplek voor Jacky

Al vaker is ons geadviseerd om eens te kijken naar een logeerboerderij. Vooral Rob werd hier heel naar van. Meerdere keren per jaar ons kind ‘dumpen’ om voor de rest van het gezin meer rust te krijgen. Nee, daar begonnen wij niet aan. Toch gaf het mij ergens wel een goed gevoel. Wat als Jacky daar haar vriendjes zou maken, en er met plezier heen zou gaan? Dan zou het voor haar een momentje van rust zijn, en wellicht voor ons stiekem ook. Toch maar inschrijven dacht ik. De wachtlijsten waren erg lang dus genoeg tijd om erover na te denken.

Samen met mijn zus gingen we de mogelijkheden bekijken

Drie maanden later krijgen wij onverwachts een mail dat er plek is voor Jacky. Samen met mijn zus ging ik in maart 2023 kennismaken. Het blijken verschillende huisjes op een groot terrein. Opa’s huis, dat zou Jacky haar plekje worden. Een gezellig huis met grote tuin en achter op het terrein een erf met dieren en ruimte om lekker te spelen. We vertellen over Jacky en wat haar en onze behoeftes zijn. Zij geven aan dat ze denken dat één weekend per drie weken Jacky heel goed zou doen. Ze begrijpen onze spanningen en vraagtekens en helpen ons zo goed mogelijk bij het beantwoorden van alle vragen.

Het voelde goed

Eenmaal in de auto kijken mijn zus en ik elkaar aan; dit klinkt toch wel erg positief en voelt goed aan. Thuis vertel ik aan Rob hoe mijn ervaringen zijn en geeft hij aan het toch wel te willen proberen. We spreken met elkaar af dat Jacky alleen hoeft te gaan als ze zelf wil. We willen haar niet met tegenzin af moeten zetten. Wij gunnen haar de rust en plezier en we willen haar niet ‘dumpen’.

Met gemengde gevoelens namen we afscheid van haar

Op 2 juni 2023 was Jacky haar eerste weekend. Ook hier kon ‘Harry’ haar lievelingsknuffel uiteraard niet ontbreken. Met haar koffertje, Harry, papa, mama en zusjes liepen we het terrein op. Stiekem mochten ook haar zusjes en papa even binnenkijken om te zien waar Jacky zou verblijven. Met een lach en een traan namen wij afscheid. Met de begeleiding spraken we af dat als het niet ging, zij echt moesten bellen want nogmaals het mag niet als straf voelen.

Jacky kwam verrassend goed terug

Zondag mochten wij haar weer ophalen. We gingen er vanuit dat in de auto alle emoties en prikkels eruit zouden komen en waren hier met zijn allen goed op voorbereid. Maar niets was minder waar. Wij kregen op zondag een heel ontspannen en gezellig meisje terug. Vol met verhalen wat zij dat weekend allemaal gedaan had en dat ze zelfs de konijntjes mocht aaien. 

Een momentje rust voor ons allemaal

Vanaf dit moment gaat Jacky elke drie weken met een lach naar het logeerhuis toe. Zij even ontprikkelen, en wij even extra aandacht voor de kleine meisjes. Nee, het is niet het dumpen van je kind. Het is je kind en de rest van het gezin even een momentje van rust bieden en even meer aandacht voor de rest. 

We hebben veel moeten verwerken

Inmiddels is het mei 2024. We hebben een zwaar en pittige tijd achter de rug. Niet alleen het verwerken van het nieuws van Jacky, maar ook het ziek zijn van mijn moeder kwam erbij. Jacky maakt dit allemaal bewust mee, maar in plaats van haar emoties wegstoppen dealt ze ermee. Ze is gek op haar oma en gaat dan ook regelmatig met veel plezier mee. Ze weet haar rust daar te houden en geeft verbaal en non-verbaal haar liefde aan haar oma. Ook op school uit zij haar emoties nu veel beter. Ze weet dat ze overal over mag en kan praten en doet dit dan ook steeds vaker. 

Een onzekere toekomst

Jacky is inmiddels een heerlijk meisje van 10 jaar. De toekomst is onzeker qua ontwikkeling. Maar hoe zij zich ook ontwikkelt, en waar zij dan ook hulp bij nodig zal hebben, wij zijn super trots op haar. Want wat kunnen wij als ouders oprecht zeggen dat ondanks de moeilijkheden die op haar pad komen, zij er steeds beter mee om gaat en het gewoon echt een ontzettend heerlijk kind is! 

JANTINE

Insta: jantinevanhemert

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids & Kurken op Facebook te volgen.

5 gedachten over “Onze dochter verblijft elke maand een weekend in een logeerhuis ”

 1. potverdikkie wat een mooie meid!! Ik heb alle vertrouwen in de toekomst, zeker als ik lees hoe jullie als ouders hiermee om gaan! laat je vooral niet leiden door de maatstaf, blijf lekker varen op jullie eigen gevoel en wat goed voor haar is! Sterkte met de ziekte van je moeder! xx

  Beantwoorden
 2. Heerlijk als je samen met je partner en je kind(eren) zo’n uitdaging en of beslissing kunt nemen dat naderhand blijkt dat het ook allemaal goed uitpakt. Voor het kind is dit een ideale oplossing maar ook voor het hele gezin zodat er wederzijdse rust wederzijds wordt gecreëerd.

  Beantwoorden
 3. wat een mooi meisje die jacky! en wat hebben jullie goede beslissingen genomen met jullie hart en liefde voor haar!
  mijn dochter heeft ook op het speciaal onderwijs gezeten en later is ze naar de mytylschool gegaan vanwege ziekte maar oh wat was dat een goede stap! zoveel begrip en tijd die ze hadden voor haar! ze had adhd en werd altijd als lastig bestempeld en nooit begrepen maar hier gi gen ze vol begrip met haar om.
  later werd ze erg ziek en was ze beter thuis op de mytylschool en ook daar heb ik erg goede ervaringen. alles was mogelijk, rusten in een zitzak achter in de klas bijvoorbeeld. heel fijn! ik heb me er nooit voor geschaamd en zij ook niet, ze vertelde dan aan andere kinderen daar begrijpen ze je je beter en dat is het belangrijkste en mijn school staat in het bos!
  heel veel succes met jullie geweldige dochter jacky, zij komt er wel op welke manier dan ook! jullie zijn geweldige ouders!❤️

  Beantwoorden
 4. Wat een. goed artikel. Wij hebben zelf een verst.gehandicapte dochter,nu inmiddels volwassen. En begrijpen zo goed dat het fijn is dat jullie dochter naar de logeerboerderij kan.Zij geniet en het gezin heeft even tijd om bij te tanken zoals wij dat noemen. Jullie dochter is een lieve jongedame om te zien en zal haar plekje in de maatschappij vast wel vinden. Geweldig hoe jullie als gezin en voor haar zijn.

  Beantwoorden
 5. wat eer vreselijke mooi meisje en goed van jullie dst je er zo goed en zo liefdevol mee omgaan. ik heb respect voor jullie allemaal. Geef haar maar heel veel liefde en niet iedereen hoeft dokter of advocaat te worden hoor. jullie dochter komt er wel met zulke lieve en zorgzame ouders sjapo.

  Beantwoorden

Plaats een reactie