Janna: “Mijn gezin denkt dat ik in het weekend fitness, maar ik doe iets anders” 

| ,

Wil jij ook niets missen van deze verhalen en artikelen?! Klik HIER om Kids & Kurken op Instagram te volgen

Het is geleidelijk gegaan

Niet van de één op de andere dag. Het sloop er een beetje in. Ik begon met echt sporten op zaterdagochtend. “Ik begin een beetje heupvet te krijgen”, zei ik tegen mijn man Daniel. Hij bekeek me van top tot teen. “Ik vind je prachtig, maar als je je er zelf aan stoort, dan moet je gaan sporten”. Ik zuchtte. “Tennis is leuk”, opperde Daniel. “Nee, dan ga ik wel naar de sportschool krachttraining en cardio doen”, antwoordde ik.

En zo ging ik de eerste zaterdag van de maand maart naar de sportschool

Ik parkeerde mijn auto voor de deur. Binnen kleedde ik me om en deed ik oortjes met muziek in. Ik had een vol schema waarin benen, armen, billen en buik hard werden aangepakt. Na een uurtje sporten was ik kapot. Ik douchte op de sportschool. Ik vond het zo vies om bezweet naar huis te rijden. Thuis was Daniel enorm trots op me. Dat deed me goed.

Na een aantal weken met zulke zaterdagochtenden, zag ik mijn lichaam veranderen

Er was wat vet weg en ik kreeg meer spiermassa. Ook ikzelf was trots. Ik was helemaal geen sportfan, maar hier deed ik het voor. Maanden sportte ik trouw iedere zaterdagochtend. Ik was van 1 uur, naar 1.5 uur gegaan. Tot een vriendin me appte of we zaterdagochtend koffie konden drinken. Precies tijdens mijn sporttijd. Ze kon met geen mogelijkheid op een ander tijdstip, dus ik besloot die 1.5 uur te verkorten tot 0.5 uur en daarna direct naar de stad te rijden voor een kop koffie.

De verkorting van de traintijd voelde als een cadeautje

En de koffie ook. We zaten heerlijk in het zonnetje met twee cappuccino’s. Op mijn gebruikelijke tijd was ik weer thuis bij mijn gezin. Ik was erg vrolijk. Ik vertelde niemand dat ik korter had gesport. Dat hoefde niemand te weten en Daniel al helemaal niet. De week erop groeide ineens mijn tegenzin naar de sportschool. Dat was ik helemaal niet meer van mezelf gewend. Ik besloot weer die vriendin te appen, om koffie te drinken op het terras. Ik gaf aan dat ik 1.5 uur de tijd had. Dus ik ging met sporttas de deur uit, het terras op.

We spraken af om elke zaterdagochtend koffie te drinken en bij te kletsen

Dat betekende dus dat ik niet meer naar de sportschool ging. En eigenlijk vond ik dat heerlijk. Daniel kon me niet pesten om mijn vetkwabjes, want hij dacht dat ik naar de sportschool ging en ik zat lekker bij te kletsen met mijn vriendin. Ik hield het zo. Het voelde als een vrij uurtje, waarin helemaal niets moest. Niemand appte me of vroeg iets aan me om die tijd. Ik was helemaal vrij om te gaan en te staan waar ik wilde, zonder me schuldig te voelen. Want het gekke is: als ik echt een uurtje voor mezelf zou nemen, zou ik me direct schuldig voelen. Maakt dat mij gek? Word ik gek?

Ik betaal dus de sportschool door, terwijl ik theeleuter

En het voelt heerlijk. Ik heb dat er voor over en ik verander dat niet. We zijn nu maanden en maanden verder en het is soms zelfs zo dat we een 1.5 uur shoppen. Ik hoop vurig dat iemand iets van mijn hoofd begrijpt. Ik wil dit liever niet opbiechten naar Daniel. Is dat oke?

Lees HIER andere verhalen

JANNA

92 gedachten over “Janna: “Mijn gezin denkt dat ik in het weekend fitness, maar ik doe iets anders” ”

  • Bedonderen nog wel. Wat overdreven weer. Ze gaat koffie drinken in plaats van sporten. Iets wat niemand iets aangaat behalve haar zelf.

   Gewoon abonnement opzeggen, tevreden zijn met je lijf en zeggen dat je die tijd voortaan voor jezelf gebruikt, waar niks mis mee is.

   Beantwoorden
   • Wanneer je dit niet eens met je partner kan bespreken heb je echt een ruk relatie. Dus dan gewoon stiekem doen en liegen… Echt kansloos. Niet raar opkijken wanneer hij erachter komt je niet meer 100% vertrouwd. Liegen is gewoon zwak.

    Beantwoorden
  • het is subtieler, je weet niet half wat stress met vet reserves doet*, bij vrouwen is dat echt een ding van nature. ontspanning kan veel meer bereiken. nog meer middels 20min meditatie in ochtend & avond.
   (*vedicworldview)
   balans:
   een, twee keer per maand sporten kan genoeg zijn.
   zorg dat je 2×per week 15 minuten full body zwaar oefeningen doet, is goed voor je spier reflex.
   trots:
   vertel het wat je doet tegen zo veel mogelijk mensen om je heen.

   Beantwoorden
 1. prima, lekker doen waar je zin aan hebt.
  je kan ook iets voor je zelf hebben houden en genieten.
  je hoeft niet in alles een brave te zijn.
  en andere kijk en iets doen kan je veel brengen.
  de zelfde jas, fiets, en kapper. is ook niet spannend.
  succes.

  Beantwoorden
 2. dat is niet oké. eerlijkheid duurt het langst. Als hij er achter komt via via, zullen de rapen gaar zijn en hij krijgt van mij groot gelijk.
  als je hierover liegt, lieg je straks ook over andere dingen…..

  Beantwoorden
 3. Ik snap het wel en doe het ook wel eens.. maar als je dit te lang volhoud ga je een keer door de mand vallen je kan het beter opbiechten.

  Beantwoorden
 4. Helemaal prima ,joh! Het is jouw leven en als je hier blij van wordt, lekker doen,hoor en laat die azijndrinken hieronder maar zeuren….jan ofzo?
  Je doet hier echt niemand kwaad mee…..

  Beantwoorden
 5. Ik begrijp het deels. de opmerking van Jan vind ik overdreven. of je nou een uurtje voor jezelf hebt om te sporten of om iets anders te doen, dat zou niet uit moeten maken, het is allebei voor jezelf en zoals je aangaf vindt je man je prachtig.

  Wat ik alleen niet begrijp is waarom je de behoefte voelt om te liegen over waar je je vrije uurtjes voor gebruikt. Zou het niet zo moeten zijn dat jij en je partner allebei af en toe ruimte krijgen om iets voor jezelf te doen en dan niet gestoord te worden door kinderen of je partner. Ik denk eerlijk gezegd dat je man het gewoon zou begrijpen en blij voor je is hoe je jou vrije tijd ook invult 🙂

  geniet ervan en voel je zeker niet schuldig dat je af en toe tijd nodig hebt om mentaal op te laden!

  Beantwoorden
 6. probeer het verhaal in gedachte om te draaien. dat je man op zaterdagochtend op een terras zit ipv dat ie aan het sporten is. wat zou jij reactie zijn als jij daar achter zou komen.

  je hebt blijkbaar behoefte aan tijd met vriendinnen. maak dit bespreekbaar. het is niet iets wat je stiekem hoeft te doen.

  Beantwoorden
 7. mega rare reactie dit. meid geniet ervan. mamas moeten voor iedereen zorgen en daarnaast ook nog voor jezelf. mag jij ook 1x iets hebben wat van jezelf is? wees trots en geniet.

  Beantwoorden
  • iK snap je heel goed als moeder. ik heb dit ook wel eens gedaan. naar de action of mac donalds ipv de sportschool. alsnik debkids thuisnzou willen laten om naar de action te gaan zou mij man tegenstribbelen om op te passen.

   Beantwoorden
   • Je man, naam ik aanneem de vader van de kinderen, die met en voor zijn kinderen thuis blijft (of ze anderszins buitenshuis onder zijn hoede heeft), dat noem jij “oppassen”…?

    Beantwoorden
  • mij is altijd geleerd een leugen voor je te houden. je doet immers iemand anders pijn om je eigen geweten te verlichten. daar heeft je man niks aan. zolang hij er niet achter komt is iedereen blij

   Beantwoorden
  • Helemaal mee eens..eerlijk duurt het langst.
   Op een gegeven moment ga je in je eigen leugens geloven
   Iedereen heeft recht om een bepaalde tijd aan zichzelf te besteden
   Doe je dit door lekker vrij met een vriendin te shoppen of op een terras koffie te leuten, prima dan toch.!
   Daar is helemaal niks mis mee en zal direct begrepen worden.
   Maar ga je moeten uitleggen waarom dit stiekem al maanden duurt terwijl je ook nog gewoon de sportschool betaal heb je toch denk ik de poppen aan het dansen.!

   Beantwoorden
 8. Als moeder echt alle begrip voor je! Snap heel erg dat je die tijd voor jezelf wilt en nodig hebt. Ik denk dat je man het kan begrijpen als je het uitlegt zoals je hier hebt geschreven en hem aangeeft dat het je zoveel rust en vrijheid geeft, dat ene uurtje / 1,5 uur. Zou niet weten waarom hij daar geen begrip voor heeft 🙂

  Beantwoorden
 9. Echt niet ok om je man te bedonderen! Zo snel mogelijk opbiechten vind ik… Zo te horen heb je een goede man, dat moet je koesteren en zeker niet liegen of verzwijgen!

  Beantwoorden
 10. Het is misschien niet helemaal eerlijk naar je man toe die je zo te horen alles gunt maar als moeder begrijp ik je helemaal! Ergens is je geheimpje juist grappig. Je gaat niet vreemd en je hebt recht op tijd voor jezelf. Ik denk dat een vader (de gemiddelde versie iig) niets begrijpt van het moederlijke schuldgevoel en het maar door blijven gaan Een man gaat regelmatig waar hij wil en wanneer.
  Persoonlijk zou ik een afweging maken.
  Als je het vertelt; denk je dat je dan nog steeds wekelijks gaat als je het standaard als koffiedate in je agenda mag en kan zetten?
  Of valt zo’n date in een andere categorie en zal het verwateren omdat je minder regelmaat kunt behouden in leuten als met je sportroutine?
  Zou je man er wel om kunnen lachen als hij er later perongeluk achter komt via via of zou hij balen omdat je het niet hebt verteld?
  Voor je kinderen is het misschien juist een voorbeeld dat je elke week anderhalf uur voor jezelf vrij maakt (en anderhalf uur is echt niet veel he..)

  Beantwoorden
  • Ik vind niets grappig aan dit verhaal of jouw antwoord.

   Ik ben het 100% eens met de opmerking dat je recht hebt op tijd voor jezelf, maar dat kan toch gewoon op een eerlijke manier? En dat ze niet vreemd gaat slaat als een tang op een varken, dit gaat om vertrouwen. Want ik weet zeker als de situatie omgedraaid zou zijn, jij en veel andere vrouwen over elkaar heen zouden vakken in te zeggen hoe onbetrouwbaar hart man is.

   Daarnaast geef je het voorbeeld aan je kinderen dat het oké is om te liegen tegen je partner om je zijn te krijgen. Het is zeer zeggend dat jij dit probeert goed te praten. Als je echt het goede voorbeeld wilt geven last je zien dat je met je partner overlegd en dat je samen tot een oplossing komt.

   Het enige dat ik uit dit antwoord lees is dat jij je hand ook niet omdraait om te liegen tegen je partner om je zijn te krijgen en dat je op deze manier je eigen gedrag probeert goed te praten.

   Beantwoorden
   • Hoi Sander,

    Met het goede voorbeeld geven aan je kinderen door tijd voor jezelf te nemen bedoelde ik ook het juist openlijk delen dat je met je vriendin afspreekt. Als je het stiekem doet weten ze het niet en valt er dus ook niets van te leren.

    En de aanname dat ik mijn hand er niet voor omdraai om te liegen; je slaat de plank behoorlijk mis. Ik ben heel eerlijk en open. Maar vind dat je best één voor jezelf mag hebben als het niemand schaad en zo onschuldig is als een theetje doen met je vriendin. Zeker als je mee in overweging neemt hoe je man in het leven staat. De mijne zou dit echt geen probleem vinden. Tenzij het steeds op een moment is dat hij eigenlijk ook weg zou willen. Gewoon je gezond verstand gebruiken.

    Beantwoorden
  • Ik snap het helemaal. Zoals anderen het al zeiden vertel het aan je man. Of beter, vraag hem als hij het goed zou vinden als je net een vriendin naar de terras kunt gaan, en daarna naar de sportschool. Een goede partner zou dit prima kunnen begrijpen en ruimte hiervoor met je leren maken.
   Soms voelt het vanwege een verleden tijd of iets, dat het niet zou kunnen of geaccepteerd zou worden. Ik spreek vanuit mijn eigen ervaring. Na vele jaren samen heb ik geleerd dat mijn man mijn waardeert en wil dat ik ook kan genieten van ontspannings momenten. Doe ik voor hem en hij voor mij. We zijn een team.

   En jullie ook. Succes.

   Beantwoorden
  • Als jij dit bij mij zou doen wordt ik daar niet blij van. Tijd voor jezelf, prima, niets mis mee. Maar doen alsof je iets anders doe, dus gewoon liegen, nee dat gaat mij te ver. Het vertrouwen in jou heeft dan een behhorlijke deuk opgelopen. En als je over zoiets onbenulligs ga liegen en bedriegen, wat dan nog meer? Beperk de schade en eerlijk vertellen.
   Gerard.

   Beantwoorden
  • Het eerste wat in me op komt, is wat als uw man er zelf achter komt, zonder dat u het heeft verteldaan hem? Hoe zal hij dan reageren? Is dat het waard? Waarom zou u het niet gewoon eerlijk vertellen. U zou om man toch alles moeten kunnen vertellen, mij inziens. Maar goed, ik vind dat u het gewoon direct aan hem moet vertellen. voor dit maar door gaat en hij er wel zelf achter gaat komen. En ik begrijp het gewoon niet zo goed allemaal. U zou zich schuldig voelen als u een vrij uurtje voor u zelf zou hebben. Maar hoe zat dat dan bij de sportschool? Sorry hoor, maar dat zie ik ook als tijd voor u zelf. En daar voelde u zich dan niet schuldig over als u ging sporten? Waarom dan wel als u zou zeggen tegen uw man dat u liever gaat koffie drinken met een vriendin? Maar u zegt eigenlijk in het verhaal ook dat als u ‘stiekem’ gaat theeleuten, u zich daar ook niet schuldig over voelt. Terwijl in mijn ogen u zich op deze manier juist schuldig zou kunnen voelen, omdat u niet eerlijk bent tegen uw man. En ik snap ook niet goed waarom u verteld in het verhaal dat uw man u anders zou plagen met zogenaamde ‘vetkwabbetjes’, als u niet (meer) naar de sportschool zou gaan. Tenslotte wou u zelf naar de sportschool toch en is uw man gewoon tevreden met u zoals u bent. Dat geldt dan ook voor u eerlijkheid naar hem toe. Kortom gewoon direct eerlijk vertellen aan hem dat u liever gaat koffie drinken of theeleuten of shoppen of wat dan ook met een vriendin en het abonnement van de sportschool direct stop zetten. Scheelt tenslotte ook weer geld.

   Beantwoorden
 11. Het gaat helemaal niet om het sporten het gaat om vertrouwen. En de vertrouwen wordt nu geschaad. Dat zijn kleine scheurtjes die vanzelf groter worden.

  Beantwoorden
 12. Ik probeer mezelf in deze situatie te plaatsen en hoe mijn man dit zou vinden.
  Die zou vreselijk teleurgesteld zijn, dat ik over zoiets simpels als 1,5 uur koffieleuten i.p.v. sporten, tegen hem zou liegen.
  Het zou ook mijn gebrek aan vertrouwen naar hem toe aangeven.
  Als ik hier open en eerlijk over zou zijn geweest, dan had hij gezegd dat ik die tijd lekker voor mezelf moest nemen incl. de sporttijd.
  Hij zou me hebben uitgezwaaid en mij veel plezier hebben gewenst.
  Dat geeft toch een veel fijner gevoel dan om zoiets simpels te gaan liegen, ik vraag me dan ook af of er dan nog meer is wat je voor hem zou verzwijgen.
  Eerlijk zijn duurt het langst.

  Beantwoorden
 13. Als man zijnde zou ik het juist goed vinden als een vrouw het eerlijk tegen me zeg en waarom we hebben allemaal een recht op.
  Ik kan best begrijpen met kinderen en werk en ook nog is elkaar en het huishouden tussen door dat iedereen rust en even me tijd nodig heb want dat heb je gewoon heel vaak niet eens meer.
  Je mag blij zijn als je naar de wc gaat dat er niet eens een peuter voor je neus staat en de wc binnen storm.
  en of jij dat uurtje/ 1,5 uurtjes aan je sport besteed of aan shoppen of met iemand lekker aan het thee leuten ben dat maakt een man (mij) niet uit iedereen heeft recht op me time nodig zowel een man als een vrouw en daar hoef je je niet schuldig over te voelen dat je daadwerkelijk de harde waarheid maar beter eerlijkheid en het zeggen als achter houden.

  Beantwoorden
 14. Misschien eens vragen om een uurtje samen te sporten met je vriendin en dan een halfuurtje koffie drinken, win win voor beiden.

  Beantwoorden
 15. ja wat zal ik zeggen, ik ben benieuwd wat zou ze er zelf van vinden als haar man dit stiekeme gedrag bij haar zou doen??
  in plaats van naar de sportschool, met zn vrienden of kennissen off……
  Want ik denk dat het is wat het is, ik denk te weten dat als het anders om had geweest zij zelf compleet uit haar stekker zou gaan. Bedenk is dat een vriend of een vriendin van jou partner je ziet en dat die persoon het hem verteld, ik denk dat je dan zoveel vertrouwen kapot maakt dat hij je net als bij vreemd gaan nooit meer vertrouwd. Hoop dat je stiekeme gedrag dit waard is om dat op het spel te zetten.

  Beantwoorden
 16. ik vindt dat een moeder best een geheimpje mag hebben en dat t stiekem is geeft een extra beetje spanning. je doet er niemand kwaad mee. wrs gaat wel uitkomen dus dan is misschien vooraf opbiechten wel slim om te doen.

  Beantwoorden
 17. Jeetje, moet je daarom liegen?
  Alles begint bij eigenliefde.
  Waarom gun jij je geen me-time met je vriendin en als je slim bent dan combineer je sport en koffiekletsen!
  Wat ben ik soms toch blij single te zijn. Geen verantwoordingen alleen naar mezelf toe en mocht ik dan een partner hebben, zal ik nooit mezelf wegcijferen of over zoiets liegen, want waar gaat dat naartoe? Volgende stap leer je een kerel kennen en lig je ermee in je bed. Just be real, girl! Denk dat je eerder aan je relatie met jezelf moet werken en allicht zit het met je vent hierdoor ook niet lekker.

  Beantwoorden
 18. Je man gunt je dit vrijwel zeker, dus vertel het hem eerlijk. Geef aan hoeveel goed het je doet en gun hem ook zo een moment. Nog mooier zou zijn als je tijd kan regelen zowel om te sporten als om iets voor jezelf te doen, kijk of je er twee of misschien zelfs drie uur van kan maken. Sociale contacten, sporten en een beetje bonnefooien doen een mens zoveel goed, die tijd betaalt zichzelf terug in geluk.

  Beantwoorden
 19. Bij mij zou je er direct uitloggen. Een echtgenote c.q. moeder die o eerlijk is richting haar gezin. Wat is de volgende stap als bv. de midlifecrisis komt? Vreemd gaan?

  Beantwoorden
 20. Bij mij zou je er direct uitliggen. Een echtgenote c.q. moeder die oneerlijk is richting haar gezin. Wat is de volgende stap als bv. de midlifecrisis komt? Vreemd gaan?

  Beantwoorden
 21. willens en wetens het thuisfront voorliegen is niet oke… je partner mag gewoon weten dat je lekker even met een vriendin jullie momentje neemt… wat zou je er van vinden als je partner dat zou doen, zonder eerlijk te zeggen waar hij was ?

  Beantwoorden
 22. Gewoon eerlijk vertellen aan je man, en vertel je dat je een uurtje wilt sporten en 1,5uur thee leuten wilt op die dag, heb je beide gedaan.
  En als je man dat niet toe laat is hij jou niet waard.
  Als mijn vrouw dat zou vragen zou ze altijd mogen gaan zolang ze maar wilt, ze doet genoeg voor ons gezin mag ze ook tijd voor zichzelf hebben toch.

  Beantwoorden
  • Heerlijk deze reactie! Als je zo in een relatie kunt staan; zoveel vertrouwen hebben dat je elkaar de vrijheid gunt en niet persé elke stap hoeft te verantwoorden. Dan zou liegen ook niet meer hoeven 🙂

   Beantwoorden
 23. Vind dit eerlijk gezegd kinderachtig; waarom zoiets onbenulligs verzwijgen voor je man (en kinderen)? Als je je vriendin perse wil blijven zien op de zaterdagen, kun je toch op een ander moment gaan sporten? Ik ben alleenstaande moeder van 2 kinderen, werk full-time, maar sport minimaal 2x per week. Daarvoor maak ik tijd vrij. En daarnaast zie ik ook mijn vriendinnen;)

  Beantwoorden
 24. Je houdt mensen voor de gek omdat je iets graag wilt. wees gewoon eerlijk naar je zelf en andere.

  1.5 uurtje of 2 naar terras op een zaterdag ochtend is helemaal niet erg, waarom hier zo raar om doen?

  Beantwoorden
 25. Feit dat ze zegt stiekem, zegt al wat over hoe ze dr mee omgaat en er wel van bewust is dat het niet ok is. Het lijkt mij juist goed om het wel eerlijk te vertellen zodat ze zonder schuldgevoel kan genieten van haar “me time”. Niks mis mee. Maar wees eerlijk en oprecht.

  Beantwoorden
 26. maar indien je man erachter zou komen hoe voel die zich dan denk je.
  ook al bedrieg je hem niet. vertrouwen is weg en dat knaagt hoor.

  Beantwoorden
 27. Ik snap als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om me-time te nemen/vragen/eisen als moeder, de een is er beter in dan de ander.
  Maar als je dit gewoon vertelt aan je man, kunnen jullie het er over hebben. Hij zal het je van harte gunnen (neem ik aan) en dit geeft dan weer ruimte om ook eens op ander moment dan op de zaterdagochtend m-time te hebben. en het geeft hem de gelegenheid om ook eens iets anders te doen op.de zaterdagochtend.

  Beantwoorden
 28. Lieve schat, je hdbt gewoon meer tijd alleen nodig.
  Dat kan je ook gewoon zeggen! Dan kan je 1x per week gaan sporten en 1 x winkelen of koffie drinken met een vriendin.
  Succes!

  Beantwoorden
 29. Haha ik begrijp je als moeder zijnde zeker, maar uiteindelijk is eerlijk zijn het beste. Maarr het allerbeste is gewoon samen naar de sportschool en dan daarna ff bakje samen doen. Dan kun je dit lekker zo houden en hoef je je nergens schuldig over te voelen!

  Beantwoorden
 30. Ik snap het helemaal. Tuurlijk is het niet helemaal eerlijk, en het zal inderdaad fijn zijn om eerlijk te zeggen dat je die tijd liever aan iets anders besteed. Maar het is in mijn ogen niet iets om je schuldig over te voelen. Mensen, en met name vrouwen, en met name moeders, vinden het al zó lastig om tijd voor zichzelf te nemen en te ontspannen, terwijl het broodnodig is.

  Beantwoorden
 31. ik begrijp dit niet, ben je nou een slavin van je man? Je heb toch het recht op zijn tijd met een vriendin(nen) lekker een terrasje te pakken en lekker alles door te kletsen. Zoals ik het lees kan je niet helemaal jezelf zijn, dus niet geheel vrij om te doen en laten wat je wil. Vertel het tegen je man dat je niet meer naar de sportschool gaat maar zaterdag in de ochtend een gezellig uitje heb met je vriendin, als hij dat niet begrijpt dan hebben jullie toch een probleempje wat l
  je op moet lossen. Succes. Joop

  Beantwoorden
 32. Er zijn een hele hoop mensen die zeggen dat ze 40 uur werken maar daadwerkelijk 32 werken. Over het algemeen zou ik zeggen: be honest. Maar inmiddels weet ik ook hoe mensen met grenzen kunnen omgaan. Mocht je ook last hebben van mensen die geen nee accepteren en het schuldgevoel van je vrije tijd verhogen dan zeg ik: ga ervoor vrouw. Niemand hoeft je te zeggen wat jij met je leven doet en bovendien kwets je er volgens mij helemaal niemand mee (oké, behalve misschien je bankrekening 😉 )

  Beantwoorden
 33. sorry hoor maar je bent gewoon keihard aan het liegen. Stop met de sportschool wees eerlijk tegen hem en neem dan maar het eventjes zeuren over je kwabjes van hem voor lief, je maakt het zo alleen maar erger. hoe zou jij je vinden als je een jaar later krijgt te horen dat er altijd iets anders is tegen je gezegd.

  Beantwoorden
 34. Het is zo typisch voor een moeder om zich schuldig te voelen om wat vrije tijd .Maar zowel jij als je man heeft er recht op dus zorg dat je allebei een 1,5 hebt .
  Het zal jullie beiden goed doen

  Beantwoorden
 35. Is dit verhaal echt of is het verzonnen verhaal
  Als het echt is vindt het heel erg
  Dan vertrouwen je elkaar niet.
  dit is het zelfde alles je vreemd gaat de vrouw dan vinden ze het niet erg dan vinden juist heel spannend
  draai het eens om het verhaal
  de man gaat vreemd dan wordt alles naar zijn kop gegooid

  Beantwoorden
 36. ik ben dankbaar dat mijn vriendin en ik elkaar deze me-time juist gunnen en elkaar dit soort zaken eerlijk vertellen. sterker nog, afgelopen 2 dagen heeft ze geen 1,5 uur maar 1,5 dag me-time genomen. Dat heeft ze nodig en ook nog eens verdient. Ik gun het haar.

  Persoonlijk heb ik daar minder behoefte aan. Terwijl ik het fijn vind om fysiek bezig te zijn, met de moestuin bezig. Dat gunt ze mij…

  Voor ons is dit ideaal.

  Schaamte is een naar maar ook zeer destructief gevoel. Het saboteert niet alleen relaties maar ook jezelf, je zelfvertrouwen.

  Beantwoorden
 37. ik zou het geld vd sportschool gebruiken voor een goede coach.Die je kan helpen bij voelen waar je behoeftes liggen, grenzen aangeven en jezelf wat gunnen. En om te onderzoeken of het echt gaat om het uurtje voor jezelf, of omdat je je geheimpje wel spannend vind. Dit soort dingen kan je je huwelijk kosten. Je gedraagt je als een kind die de waardering en goedkeuring van anderen nodig heeft ipv zelf te staan voor je eigen behoeftes. Dat gaat je opbreken op den duur, en je man ook.

  Beantwoorden
 38. Sorry, maar: mijn man kan me niet pesten met mijn vetjes? Van hem hoefde je niet te sporten, dat wilde jezelf.
  Zeg gewoon dat je koffiedrinkt met een vriendin en zeg je abonnement op.

  Beantwoorden
 39. Misschien samen met die vriendin na de sportschool daarna daar bakkie doen. Heb je win win en win. Maar als ik als partner erachter zou komen…..is het huis te klein. Wees gewoon eerlijk je bent geen puber meer!

  Beantwoorden
 40. je kan toch sporten en een andere dag tijd voor jezelf nemen? hoezo moet je dat stiekem doen..stel je voor dat je vent dat ook bij jou deed zou jij dat leuk vinden?

  Beantwoorden
 41. Zo te horen ging je sowieso al een beetje met tegenzin sporten. Omdat je man je onzeker maakt over je vetjes. Shoppen is wandelen en ook sporten daarmee verbrand je ook vet. Doe gewoon wat je gelukkig maakt. Je hoeft niet altijd zo eerlijk te zijn. Je gaat niet vreemd ofzo.

  Beantwoorden
 42. er begint een beetje schuldgevoel te ontstaan, das niet fijn. ik zou zeggen: manlief ik ben een uur later thuis, ik ga ff de week evaueren met…., na twee weken heb je de hele zaterdagochtend voorjou, zie hrt als een
  “mamadag ” of een evaochtend oid, iedereen weet dat je zaterdag ochtend nirt beschikbaar bent! HEERLIJK GEVOEL.

  Beantwoorden
 43. Ik begrijp je, veel moeders hebben last van schuldgevoel als ze eens voor zichzelf kiezen. Maar het is voor iedereen beter als jij je goed voelt, of je dat nou bereikt via sporten of via thee drinken. Toch: hou dit niet geheim voor je man. Als hij je het niet gunt om 1.5 uur voor jezelf te nemen, dan is er iets mis en is dat ook het bespreken waard. Maar waarschijnlijk gunt hij je het gewoon. Je hoeft ook niet alles op te biechten als je dat eng vindt. Je kunt ook zeggen dat je de laatste keer wat bent gaan drinken en dat graag vaker zou gaan doen.

  Ik zeg dit omdat ik zelf gescheiden ben en mijn ex-man over allemaal van dit soort kleine dingen loog. Hij ging niet vreemd, het ging vaak over huishoudelijke afspraken waar hij zich stielem niet aan hield. Hij wilde moeilijke gesprekken vermijden en is sowieso heel conflictmijdend. Maar ik voelde me zo verraden door zijn leugens. Het voelde alsof hij me niet genoeg respecteerde en vertrouwde om eerlijk tegen te zijn. En ik begon te twijfelen of ik hem met andere, grotere dingen wel kon vertrouwen. Terwijl hij achteraf toegaf dat als hij gewoon eerlijk was tegen me, ik bijna nooit boos werd of moeilijk deed.

  Het is niet de oorzaak geweest van onze scheiding, maar het heeft wel onze vetrouwensband geschaad. En een relatie zonder vertrouwen, dat gaat niet. Dus: wees een goed voorbeeld voor je kinderen en laat zien dat moeders ook tijd mogen nemen om iets leuks te doen met vriendinnen. En wees eerlijk.

  Beantwoorden
 44. Ik ben een man. En als mijn vrouw dat uurtje nodig hebt kan ze het gewoon zeggen tegen me. Iedereen heeft tijd voor zichzelf nodig toch. Maar op deze manier geld weggooien en liegen… ik zelf ga heel slecht op liegen en het leven is al duur genoeg. Daarnaast is de relatie toch gebaseerd op vertrouwen en dat je elkaar alles moet kunnen vertellen. Ik zelf ben een vrij gesloten persoon behalve bij haar. Dit maakt onze reactie sterk.
  Gewoon lekker vertellen en hij zal je supporten. Net zoals hij trots is oo het feit dat je toch ging en vol hield

  Beantwoorden
 45. lekker die sportschool opzeggen en chillen joh
  en als je man er een x over begint vertel je het dan. is toch mega onschuldig. ik zou er wel om lachen als mijn vrouw dit zou doen
  en zoek nog een sport, kun je 2x in de week je eigen gang gaan. vrijheid is belangrijk in een relatie

  Beantwoorden
 46. je komt niet meer bezweet thuis, valt dat niet op?
  Het is een geheim en je gaat niet vreemd, maar kun je je voorstellen dat je man wel iets gaat vermoeden?

  Beantwoorden
 47. Dit is helemaal oké vanuit de context gezien: niets om je schuldig of raar over te voelen. Well zegt het heel veel over de situatie, waarin je verkeerd en daar zou ik zéker wat aan gaan doen. Het is overduidelijk, dat je dringend behoefte hebt aan (een beetje) tijd voor jezelf. Die behoefte is zelfs zo groot, dat je bereid bent om contributie te blijven betalen en om niet eerlijk te zijn naar je man.
  Begin met eerlijk te zijn naar jezelf en te erkennen, dat die behoefte groots aanwezig , om daar vervolgens eerlijk over te zijn naar je omgeving én die tijd voor jezelf, in alle openheid, te regelen. Ben je bang, dat iemand je dit zou misgunnen? Is er iets in jou, dat denkt, dat je dit niet verdient? Breek met dit soort ( begrijpelijke, maar ) onwaarachtige gedachten en zet jezelf op de kaart. Neem de ruimte in, die je toebehoort.
  Met een hartelijke groet en veel ( groei) succes.

  Beantwoorden
 48. dit gaat echt he-le-maal nergens over…..
  Ik dacht dat er een smeuiig verhaal kwam over vreemdgaan met een maffiabaas die je vervolgens dwong te scheiden van je vent, maar nee…. een “stout” verhaal over koffiedrinken ipv sporten.

  Beantwoorden
 49. Ik zou teleurgesteld zijn in mijzelf en in mijn vrouw als zij het gevoel had hier over te moeten liegen. Totaal onnodig.. leugens creëren barrières.. barrières zorgen voor meer afstand etc etc neerwaartse spiraal

  Beantwoorden
 50. Ergens is het jammer dat je misschien het gevoel hebt dat je zoiets onschuldigs als een vriendin bezoeken, moet achterhouden voor je man en kinderen. Even tijd voor jezelf nemen is een cadeautje wat elke moeder of ouder verdiend. Ik begrijp het ergens wel dat je misschien niet comfortabel bent dit te vertellen tegen je man. Maar aan de andere kant zou het wel mooi zijn als je dit soort dingen gewoon zonder geheimen kan doen, zonder spoed of tegenslag. 1.5 uur voor jezelf moet toch kunnen? Maarja ik heb makkelijk praten omdat ik 22 ben en geen gezin heb dus ik zou niet 100% weten hoe het is om in deze situatie te zitten. Ik moest ergens ook wel grinniken toen ik dit verhaal las. Verder gun ik je wel alle vrijheid en ook tijd voor jezelf. 🤗

  Beantwoorden
 51. Laat me voorop stellen dat jullie elkaar blind vertrouwen.. Dus hoef je jezelf ook niet elke keer te verantwoorden. Maar toch…Je mag er wezen! Wees oprecht, dat zal je goed doen. Hoef je er ook niet meer naar om te kijken. Of te denken dat je gek bent. Je verdient het! Op een zaterdag vond ik het altijd leuk als kind zijnde als ik alleen met m’n vader was en m’n moeder iets voor haar zelf ging doen.

  Beantwoorden
 52. Het is erg onschuldig en niet een geheim nu hebt om boos of belazert te voelen je man begripvol is en kan verplaatsen in dat ieder mens en relatie met of zonder kinderen hebt, je vast moment buiten vakantie familie gelegenheden of iets heel belangrijk is, je lekker ff tijd hebt voor je zelf niet gestoord wordt met vrienden of vriendinnen, kan winkelen, terrasje pakken ergens dansen of dagje strand, dat soort dingen niet kan wegens vertrouwen in loyaliteit of aanhankelijk is of wat dan ook, niet je momentje in de week of weekend of zelf een keer dagje of avondje uit niet gunt of kan begrijpen je eerlijk ben en open in deze situatie dat nodig heb eigen tijd 1,5 uur en op zijn tijd gewoon een lekker dag/avondje uit. Dan niet kan vertellen en delen met je partner en direct boos zal reageren, niet het vermogen heeft de onschuldige geheim in niet kan verplaatsen en begrijpen. Dan niet juiste relatie heb en vertrouwen en begrip van je partner niet in gezonde relatie zit, niet goed is om je weg te cijferen te zorgen dat gezin breekt, dat uiteindelijk vroeg of laat door emoties dat onzekerheid over komt bij de kinderen niet altijd positief wending geeft in zekerheid veiligheid gezondheid en welzijn van je kinderen, scheiding ff slikken en veel pijn doet, maar eerlijkheid naar je zelf en omgeving en kinderen uiteindelijk meer brengt en geeft je geluk zelf kan zijn en uiten in wie je bent, dat je kinderen in duidelijkheid en juiste balans en de vader daarin juiste positieve energie het nog makkelijker maakt, maar voor de kinderen altijd beter is bij vader en moeder zijn op de zelfde lijn zitten en vrij voelen en niet geremd voelt of wordt in de persoon je bent en tijd gunt voor je zelf. Anders de kinderen mee leiden in ruzie en misschien vaak voorkomt niet de vertrouwen en vrijheid van eigentijd hebben of dagje weg, er vreemd wordt gegaan en dat juist stuurt dat het samen blijven of scheiding in zo’n situatie meer tijd kan kosten in hoeverre ze mee krijgen dat ook hun vertrouwen en zekerheid raakt, dat beter voor kan zijn niet te kunnen en doen je ff uit de sleur haald en zonder schuldig te voelen en vertrouwen in loyaliteit, dat is goed voor gezondheid en welzijn van je niet gevangen te voelen je geremd voelt een relatie geen bezit bent van niemand, maar het leven samen deelt je vrij voelt en alles kan over praten niet fijn leuk vind of anders kan, van elkaar kan leren en accepteren, je vrij voelt in mening geven, het wederzijds dat kunnen in geven en nemen, dan zou ik zeggen snel vertellen en uitleggen of anders eigen keuze maken dat gezond is voor jou en je kinderen, of erger straks zover beïnvloed het negatieve effect het samen blijven wegens de kinderen nooit juiste besluit is en meer kapot maakt en kinderen dan meer in meeneemt en meer raakt en vertrouwen steekt je samen blijft wegens de kinderen, dan niet in harmonie en balans in de relatie heb, dat niet kan verbloemen of weg cijferen kinderen dat aanvoelen en door hebben. en het vreemd gaan om de hoek komt je niet juiste energie heb of krijg je mist, een mis stap gauw gemaakt is, dat op die manier van scheiding veel meer wat je lief is en verplichting juiste balans voor de kinderen kapot maakt

  Beantwoorden
 53. Hey,

  het is heel normaal dat je tijd voor jezelf neemt, ook in een huwelijk.
  Je bent geen deel van, maar je bent een induvidu en eigen ruimte moet er zijn.
  Wel vind ik dat je het toch langzaamaan aan je man moet vertellen. Dat moet niet ‘opbiechten’ zijn, dat kan ook heel gaandeweg en spontaan.
  Nogmaals: Je gaat niet vreemd hé, je doet niets fout dus je moet je ook zo niet voelen als je er iets van vertelt.
  Persoonlijk vind ik het ook een beetje jammer van de centen die je aan de sportschool betaald, maar hé, ik heb al dommere uitgaven gedaan hoor.
  Besef wel, als dat vegvalt, dat je dan probleemloos een tas koffie meer kan drinken.

  Beantwoorden
 54. Ik ga stuk om de mannen die dit bedonderen noemen. Mannen gaan zelf vreemd bij de vleet maar een dame die liever koffie drinkt onder het mom “houdoe ik ga trainen”, die zou verkeerd bezig zijn?
  Gewoon lekker doen meid, ik zou er 3 uur van maken.

  Zelf nam ik elk jaar een nieuwe hobby om ook tijd voor mijzelf te nemen. Daar heeft iedereen gewoon recht op.
  liefs!

  Beantwoorden
 55. Lekker genieten van dat momentje voor jezelf.
  Net zoals Mimi zegt als moeder/vrouw heb je weinig echt tijd voor jezelf. Mannen zullen dat niet begrijpen.
  Nu heb je ongestoord tijd voor jezelf, wanneer wie dan ook weet dat je even een bakkie aan het doen bent, krijg je ongetwijfeld een telefoontje of appje. En voor je het weet zijn die koffie dates verleden tijd.
  Je zou ook nog de ene week koffie kunnen doen en de andere week sporten 😉 wissel je het af.

  Beantwoorden
 56. ik zeg, wees gewoon eerlijk tegen je man en blijf genieten van dat kopje koffie met je vriendin. je man zal toch ook wel erg qualitytijd voor zichzelf hebben en na jouw verhaal gelezen te hebben denk ik dat hij zoveel van je houd dat hij je dat nog gunt ook. en als je toch ook nog wil gaan blijven sporten kan dat vast ook wel op een ander tijdstip.. ik probeer me in hem te verplaatsen op het moment dat hij een keer langs het terras rijd en jullie daar ziet zitten. hij zal zich niet bedrogen voelen omdat je ‘vreemd’ gaat maar wel omdat je een tijd lang tegen hem en je kinderen gelogen hebt. ik wens je veel wijsheid voor de komende tijd.
  Dirk

  Beantwoorden
 57. daar is helemaal niets verkeerds aan wat Janna aan het doen, ze sport en daarna kreeg ze een app van haar vriendin is toch leuk en appte ze terug hey beste vriendin ga je mee kopje koffie of cappuccino pakken dat zou ik ook gedaan hebben hoor gr Jatimin Dirk Kartadi

  Beantwoorden
 58. Hoe erg vindt Daniël het als je aan het bijkletsen bent met je vriendin? Helemaal niet waarschijnlijk. Maar wel dat hij voor de gek gehouden wordt. Het is zoiets onschuldigs, het is niet nodig om erover te liegen. Wees zuinig op je huwelijk.

  Beantwoorden
 59. hoe saai zou het leven zijn als je álles aan mekaar vertelde? als je dit kleine geheimpje zo fijn vindt, koester het dan en geniet ervan!

  Beantwoorden
 60. je ziet hier wel weer dat de meeste vrouwen liegen niet erg vinden…mannen wel… waar gaat het heen met het vertrouwen en de eerlijkheid, die zo broodnodig zijn om een relatie in stand te houden….
  wees eerlijk, en anders moet je niet vreemd staan op te kijken van de hoge scheidings-cijfers

  Beantwoorden

Plaats een reactie