Zo voelt zwanger zijn voor mij

| , ,

Het klinkt misschien raar, maar ik realiseerde me opeens dat ik me op mijn mooist voel wanneer ik zwanger ben. Ik mag momenteel voor de tweede keer in mijn leven zwanger zijn en ik ervaar opnieuw een heerlijk gevoel. Dat zelfverzekerde ‘ik voel me mooi’-gevoel. Een gevoel dat misschien veel vrouwen niet of nauwelijks lijken te kennen; ik in ieder geval normaal gesproken niet. Net als (ik vrees toch wel) de meeste vrouwen, ben ik enorm kritisch op mezelf en heb ik altijd wel wat op mezelf aan te merken. Te dik, te klein, te stijl haar, te kleine borsten etc. etc.

En nu, nu ik weer zwanger ben, lijken er opeens hulptroepen te zijn ingeroepen! Plotseling ben ik gezegend met een volle, glanzende bos met haar, een prachtige glow op het gelaat en borsten waar geen plastisch chirurg aan kan tippen (waren ze altijd maar zo…!). Bovendien geeft iedereen je de hele dag door complimentjes. Hoe je straalt, hoe goed je eruit ziet, hoe slank je nog bent en hoe mooi je wel niet zwanger bent; daar fleurt een mens van op! Waarom kan het niet altijd zo zijn?

Je voelt je veel meer op je gemak, want je hoeft niet bang te zijn dat je je buikje in die jurk ziet. Dat is nou juist precies de bedoeling! En hoe zichtbaarder die buik wordt, hoe meer je zelfvertrouwen lijkt te groeien. En dat, dat groeiende zelfvertrouwen, dat is iets wat je weer uitstraalt. Want die complimentjes waar ik het over had, die krijg ik niet alleen van vrouwen. Waar ik dacht dat een buik mannen op grote afstand zou houden, krijg ik, nu ik zwanger ben, meer aandacht dan ooit van het andere geslacht!!! En die hebben het niet over mijn buik hoor, sterker nog, die lijken die hele buik niet eens te zien. Die zien een stralende jij en maken een opmerking over dat je er leuk uit ziet. Zo begon er laatst, toen ik ging betalen bij het tankstation, spontaan een man spontaan “The most beautiful girl in the world” voor me te zingen! Wat? Ik? Heb je het tegen mij? Oh ja natuurlijk, want ik ben zwanger en ik ben mooi.

Zo graag zou ik dit gevoel voor altijd willen vast houden. Maar goed, ik weet inmiddels uit ervaring dat die haren gaan uitvallen, dat die glow (zeker met de slapeloze nachten) vliegensvlug zal verdwijnen en die borsten na de borstvoeding… geen commentaar. En toch, toch wil ik het gaan proberen! Mademoiselle Chanel, in mijn ogen een van de meeste krachtige vrouwen ooit, zei: “Draag rood en val aan.” Je kunt wel in je eentje thuis gaan zitten kniezen met een doos tissues en een doos bonbons, maar daar wordt niemand écht vrolijk van. Beter kun je volgens Mademoiselle rode lippenstift op doen en de deur uitgaan. Door die rode lippenstift val je op en zie je er prachtig uit en krijg je ook weer complimentjes, zodat je klaar bent om aan te vallen. Je kunt immers niet altijd zwanger zijn.. Dus ladies, dan is rode lippenstift een prima alternatief!

Maar… tot die tijd, geniet ik nog even van al die heerlijke positieve aandacht! (Maar goed dat eventuele aambeien, haargroei op de buik en de verticale zwangerschapsstreep voor de meesten niet te zien zijn ;)).

X

Ilse