De Huismuts heeft het goed voor elkaar met haar man: Daddyhox! Tijd voor een interview met deze hunk!

|

Uiteraard kennen we allemaal de leuk, lieve en gezellige Huismuts! En guess what? Wij mogn Rachel aankomende zomer uitgebreid interviewen! Maar de man van Rachel vlogt ook! En wij mochten deze hot daddy interviewen. In het echt heet deze mooie man Willem van Sas, maar op YouTube is hij beter bekend als Daddyhox. Tijd dat Kids en Kurken deze vlotte vent in de hot seat plaatst. Enjoy the ride!!!!!

Naam: Willem van Sas

Aantal volgers: ruim 14K

1. Stel jezelf even voor!

Mijn naam is Willem van Sas en samen met vrouw Rachel en dochter Pip woon in het hartje van de Pijp in Amsterdam. Afgelopen januari heb ik het roer helemaal omgegooid. Trots mag ik mijzelf fulltime Youtuber noemen en vlog ik onder de naam Daddyhox over alles wat er in mijn leven speelt. Zo treed ik in de voetsporen van mijn vrouw die het al wat jaartjes doet. 

2. Hoe reageerde je toen je hoorde dat je vader werd?

Het is zo lang ik me kan heugen een droom om vader te worden. Ik weet het nog heel goed, we zaten heerlijk aan een biertje en hadden nog een test liggen. Grappend zeiden we, fuck it laten we een testje doen. (mind you, we waren wel “bezig”) En ja hoor, Rachel was zwanger. Heel onwerkelijk en niet te bevatten. Wat me heel erg is bijgebleven is dat ik uit reactie riep; ” Ik krijg een dochter” . Alsof ik het wist.

3. Wat vind je het leukste en wat het irritantste aan het vaderschap?

Het allerleukste vind ik de onbegrensde liefde die je krijgt van je kindje. Pip heeft haar papa echt op een voetstuk staan, en het is fijn om iets wat je zo dierbaar is te kunnen beschermen. Fysiek maar ook in wijsheid. Ze begint echt verstaanbaar te kletsen begrijpt ALLES wat je zegt. Dat vind ik een heerlijke ontwikkeling. Wat ik moeilijker vind is het onbegrip. Soms begrijp ik Pip niet of lees ik de signalen verkeerd en snap ik gewoon niet waarom ze even huilt. Je komt er op zulke momenten achter je eigen tekortkomingen. Gebrek aan geduld en ervaring heb ik dan. 

4. Hoe is de rolverdeling tussen jou en Rachel.

Vanaf het begin af aan hebben wij eigenlijk alles samen gedaan. Ik werkte toen Pip geboren werd onregelmatige diensten en dan zorgde voor veel vrije tijd in de ochtenden en middagen. Flesjes, luiers, tandjes poetsen noem het allemaal maar op en verdelen het eigenlijk 50/50. Nu we allebei eigen ondernemer zijn hebben we NOG meer tijd samen en gaat de verdeling super voor ons.

5. Omschrijf jezelf als papa.

Er zijn aspecten die nu als vader zijnde naar voren komen die ik niet had verwacht. Zo ben ik heel geduldig met Pip, waar ikzelf een ADHD’er pur sang ben. Ik probeer haar zoveel mogelijk zelf te laten doen en haar te beschermen in de fysieke omgeving waarin ze leert. Vooruitgang boek je volgens mij altijd door falen. Probeer het eerst maar eens zelf en dan zien wel wel verder. Ook probeer ik echt mijn passie voor muziek terug te laten komen in onze dagelijkse routine. Zelf experimenteren met instrumenten en er staat in ons huis altijd muziek aan.

6. Hoe vond je de bevalling?

Wow, in 1 woord. Niet normaal om de brute kracht van de natuur naar boven te zien komen in mijn vrouw Rachel. Zoals veel mannen (denk ik) had ik de rol van mediator, ik was de vertaalslag van Rachel haar signalen naar de betrokken partijen. Dan zie je pas hoe goed je elkaar kent. In het heetst van de strijd is er weinig ruimte voor een goed gesprek over beslissingen die gemaakt moeten worden en gaat het om de blik, handbeweging of kreun die je moet interpreteren als ja of nee. Hier moet je je vrouw GOED voor kennen. Zelf ben ik niet zo een huilerig persoon, maar toen Pip ter wereld kwam brak ik en heb ik samen met Rachel zitten janken als twee kleine kids!

7. Hoe zijn jullie op de kindernaam gekomen?

Tsja, we spraken voordat Rachel Uberhaubt zwanger was veel over kinderen en daarmee ook met namen. Er hebben heel wat namen de revue gepasseerd, maar Pip was de naam waar we allebei echt 100% beiden over eens waren. 

8. Wat is je gênantste moment geweest met je kid?

Graag wil ik bij deze even afkloppen dat ik tot op de dag van vandaag nog nooit weg heb moeten lopen uit een supermarkt of restaurant, omdat mevrouwtje even de boel bij elkaar wil schreeuwen. Sowieso doet Pip dat eigenlijk nooit. Om heel eerlijk te zijn heb ik nog nooit een gênant moment mee hoeven maken met Pip

9. Wat is je tip voor papa’s to be?

Take it easy, take it slow. Aandacht en liefde zijn het belangrijkst… snap je je kindje even niet? Niet erg! Niemand is de perfecte ouder en het ouderschap is een ongoing leerproces voor iedereen die erbij betrokken is. En laat je niet gek maken door anderen die pretenderen het beter te weten. Jouw kindje, jouw vrouw, jouw leven!

Ben je benieuwd naar Willem? Klik dan hier voor zijn Instagram!

Plaats een reactie