Hoe hou je werk en een gezinsleven gescheiden?

|

Planning.

Gemeen hè? Maar dat is het.

Het scheelt dat ik als shopmanager 32-36uur in een winkel werk en niet voor dat aantal uren thuis werk.

Als alleenstaande mama is het soms niet gemakkelijk met “twee banen” het allemaal zo te plannen dat zij er niks van mee krijgen. En dat lukt mij ook niet altijd.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat mijn hoofdbaan makkelijk achter mij te laten is, en kan ik aan het einde van de dag de deur dichttrekken en een knopje omzetten. Niet altijd, maar over het algemeen wel.

En dan is daar mijn “tweede baan”, wat toch echt meer een hobby is dan werk. Want zo leuk en divers is het en heb ik stiekem een beetje geluk dat ik tijdens deze avonden/momenten even Rilana kan zijn, in plaats van mama.

Zwaaiende piemels

Bij Candymen ben ik managers- en productieassistent van een All Ladies Night Entertainment Group. Ja, je leest het goed; All Ladies Night! Deze avonden draait het om de entertainende mannen, die een bijzonder toffe show neer kunnen zetten. Al zeg ik het zelf…

Bevooroordeeld misschien? Wie weet.

Waarom ik het woord niet bij de ballen grijp? Omdat wij (we zijn een team, ook al ben ik 1 van de minderheden binnen dat team) meer neerzetten dan alleen het ontdoen van kleding, en zal je mij dat woord niet snel in mond zien nemen. Maar ja, het zijn strippers, want dat doen ze.

Mocht je ooit al eens naar een show van Candymen geweest zijn, dan weet je inmiddels dat strippen echt niet het enige is wat zij doen en draait onze show totaal niet om het piemel zwaaien alleen.

Ja, ik zie er backstage geregeld één voorbij wiebelen, maar daar blijft het dan ook wel bij. Wat overigens wel erg leuke en, voor mijn nieuwe backstage team, soms ongemakkelijke momenten oplevert.

Hoe zit het dan met het plannen van die showavonden?

Je zal begrijpen dat onze shows in de avond plaatsvinden en gelukkig heb ik hierin altijd de mazzel dat onze shows in de papa-weekenden vallen of dat Nevaeh en Jaliyah lekker een nachtje uit logeren mogen bij papa, opa of oma.

Want hulp moet je vragen en aanvaarden. Soms kan je het gewoon niet allemaal alleen. En dat hoeft ook niet. Hoe moeilijk het ook voor je is om dat beetje trots opzij te zetten.

Ik weet niet of ik het trots moet noemen, maar voor mij is het soms moeilijk om hulp te vragen en deze ook met beide handen aan te pakken. Als alleenstaande moeder heb ik dat echt moeten leren. En het werd de laatste jaren ook steeds makkelijker.

Naast de avonden heb ik doordeweeks nog andere werkzaamheden voor Candymen. Dat doe ik dan lekker wanneer de meisjes op school zitten of ’s avonds wanneer ze slapen. En ja het is druk, maar niet drukker dan een andere fulltime werkende ouder. Denk ik. Het is alleen anders.

En met een goede planning kom je overal. Vooruit denken, voor zover dat kan.

En een nog betere tip die ik van mijn manager kreeg; Zie geen beren op de weg die er niet zijn!

x RILANA  

Plaats een reactie