Baby Ezra met Down DEEL II

|

4. Waarom heb je besloten je kindje toch te houden?

Wij hebben geen punctie laten doen, omdat ons kindje toch wel welkom was. Wij vinden down zelf geen zware beperking, mede doordat ons kindje geen hartafwijking of andere zware afwijkingen zou hebben en omdat onze kans 20% was, wilden we de gok wel nemen. 

5. Je hoort dat kindjes met Down begeleid en verzorgd moeten worden. Zie je daar tegenop?

We zien er niet tegenop dat er extra zorg en begeleiding bij komt kijken. Natuurlijk is het soms zwaar om weer naar het ziekenhuis te moeten. Dat wil je liever niet, maar we doen alles en nog een beetje meer om Ezra te stimuleren en een goede toekomst te bieden. 

6. We hoorden in het nieuws dat Down aan het uitsterven is. Nu wordt het steeds specialer en daarmee soms gewild in de mode. Wat vind je daarvan?

Belachelijk, een kind is geen modeaccesoire. Eigenlijk breekt mijn hart hiervan, want of mijn kindje het uiteindelijk door heeft dat hij anders is of niet, ik had het hem niet gegund. 

Ezra is nu 9 weken en we zijn supertrots. Hij loopt al een beetje voor op de ontwikkeling. Hij rolt al om en is supersterk. Soms denk ik dat hij ons laat zien hoe sterk hij wel niet is en dat we ons geen zorgen hoeven te maken. En hoe toepasselijk is zijn naam, het betekent hulp.

Plaats een reactie