Geeft de vakantie rust of juist meer stress?

| , ,

Op vakantie gaan is natuurlijk hartstikke lekker en vooral bedoeld om uit te rusten. We doen het vast al miljoen jaar en kennelijk bevalt het toch ontzettend goed, want we doen het steeds opnieuw. 

Ik houd van vakantie echt hoor, maar toch vind ik het ieder jaar weer een hele uitputting.

Het begint eigenlijk al bij de planning er van. Wie gaat wanneer op vakantie, wanneer is Lauren bij ons, wanneer zijn de jongens weg en wie geeft de kat te eten?
Data inplannen op werk en boeken maar. Juist, boeken maar. Dat is ellendige stap nummer 2; wáár gaan we nu weer heen? Nemen we de gok op lekker weer in Nederland, vliegen we of rijden we? Tegen de tijd dat ik alle bovenstaande puzzelstukjes bij elkaar heb geraapt zijn de lekkerste bestemmingen al hartstikke vol of niet meer te betalen.
Uiteindelijk trek ik altijd maar een fles wijn open, dan gaat het kiezen net iets makkelijker.

Ik vind een auto vakantie stiekem het leukst.
Gewoon omdat ik die thermoskan koffie en koude gehaktballetjes zo gezellig vind onderweg. Lauren is een held in lange afstanden achterin zitten en mijn man is een held in 12 uur achter elkaar gas geven. Ik speel een soort van stewardess-achtige serveerster die in 1 handomdraai een potje autobingo uitspeelt en een krentenbol voorschotelt aan de piloot.

Ik zelf vind het altijd maar lastig om tot rust te komen tijdens vakantie. Zeker met kids is het niets anders dan de dagelijkse drukte op een andere plek. Heeft iedereen het wel naar de zin? Doen we genoeg leuke dingen?
Moeten we niet nog even een Instagram-waardige foto ergens maken? Zo eentje waar iedereen op lacht, super gelukkig is en het ideale gezin vormt?
Zo’n foto waar achter de schermen dochterlief net het bloed onder m’n nagels weg heeft gehaal, omdat ze maar blijft zeuren om ijsjes. Of man lief gepikeerd is, omdat dit nu al poging 145 is van een leuke IG-post.
Ik heb het geprobeerd, dat meen ik, om m’n telefoon weg te leggen. Niet bereikbaar te zijn, geen jaloersmakende vakantie kiekjes te kijken van bekende IG-ers met photoshop over-skills.
Het lukte me, soms. Het lukte me ook soms om niets te plannen.
Ik vind het maar lastig hoor… helemaal ‘uit’ zijn.

Al met al is vakantie natuurlijk heerlijk. Met elkaar zijn, genieten, vitamine D opdoen.
Ik heb ontzettend genoten van met elkaar ‘vrij’ zijn en dat is denk ik toch het allerbelangrijkst. En niet in een vierkantje vast te leggen.

Xxx  

Lisa

Plaats een reactie