Haha, lees snel mee; welk van de 7 buurtdieren ben jij?!

| , ,

Ik woon nu ongeveer 6 jaar in een nieuwbouwwijk met een school en een supermarkt om de hoek. Mijn zoon zit inmiddels in groep 3 en mijn dochter staat op het punt zich bij haar broer te voegen op de basisschool. En ik ben eruit: Het is bij mij in de buurt eigenlijk een soort dierentuin. En dan heb ik het niet eens over de kinderen, maar over de ouders! Ben ik de enige of herken jij de volgende dieren ook bij jou in de buurt?

Stokstaartje

Elke middag om 14.15 uur (behalve op woensdag, dan speelt zich dit alles af om 12.15 uur) staat het vol met stokstaartjes. Zodra je het schoolplein op komt voel je de ogen van de stokstaartjes op je gericht en houden ze allemaal in de gaten waar je gaat staan en met wie je een praatje aanknoopt. Zodra er een nieuwe ouder het schoolplein opkomt, verplaatst alle aandacht gelukkig van jou vandaan naar de “nieuwe”. 

Capibara

Niet een alledaags dier, deze cavia zo groot als een hond, maar deze dieren worden gezien als één van de meest sociale dieren van het dierenrijk. Deze capibara’s kennen iedereen uit de buurt en kunnen niet even snel naar de supermarkt of de vuilniszak weggooien. Het meest gelukkig zijn ze wanneer ze op een bankje voor de deur zitten en iedereen gedag kunnen zeggen en kunnen kletsen met iedereen die langsloopt. Of wanneer ze met een leeg kopje koffie de buurt ingaan en overal aankloppen voor een bakkie en/of vers gebakken taart.  

Paradijsvogel

Paradijsvogels worden gezien als de mooiste vogels van de wereld. Je voelt hem al aankomen, er wonen ook best wat paradijsvogels bij mij in de buurt. Waar je ze ook tegenkomt, op straat, in de supermarkt, op school, in de vroege ochtenduren of ’s avonds laat. Deze paradijsvogels zien er altijd op hun paasbest uit.

Hyena

Daar tegenover heb je natuurlijk ook de rommelige types. En bij een rommelig dier denk ik aan een hyena, want dat lijkt wel een samenraapsel van verschillende soorten dieren. Deze personen zien er altijd uit alsof ze maar een paar uur slaap hebben gehad, of dat er geen schone was meer in de kast lag of ze een flinke griep te pakken hebben. Of een combinatie van deze drie.

Leeuw/Leeuwin

De heersers van de buurt. Dit zijn personen waar veel mensen tegenop kijken of als voorbeeld stellen. Of dit terecht is of niet valt natuurlijk te betwisten. Alles wat deze personen zeggen wordt geslikt als zoete koek en mensen hangen over het algemeen aan de lippen van deze leeuwen. 

Octopus

De Octopus heeft lange armen en de octopussen van de buurt zitten dus overal met hun armen in. Deze buurtgenoot is op één of andere manier altijd van alles op de hoogte, en is ook altijd van de partij met dingen die geregeld moeten worden op school of in de buurt. Deze is ook vaak initiatiefnemer van de buurt vogel-teldag, groencommissie, Burendag, buurtvoetbal en noem maar op.

Kameleon

Als laatste heb je nog de kameleon. De kameleon past zich aan, beweegt mee, treedt soms op de voorgrond en kan zich ook verstoppen op de achtergrond. Deze voelen zich soms een paradijsvogel en soms een hyena. Het is maar net hoe de wind waait en met welke been je uit bed bent gestapt. 

Ik ben een kameleon, en welk dier ben jij?

X NATASJA

Plaats een reactie