Guilty pleasures, die hebben we allemaal… Toch?

| , ,

Ik ga je een kijkje geven in mijn binnenste, ik ga mijn ziel en zaligheid op tafel leggen en ik hoop maar van harte dat je sommige dingen herkent. Zo niet, dan kan ik niets anders dan me voor de rest van mijn leven verstoppen. We hebben ze allemaal, guilty pleasures, maar wat zijn het eigenlijk? De exacte betekenis is : “Iets waaraan men stiekem genoegen beleeft hoewel men weet dat het eigenlijk niet hoort; stiekeme geneugte; heimelijk pleziertje.“ Ben je er klaar voor? Hier komen mijn guilty pleasures:

First dates

Waar ik echt van kan genieten is First dates op Nederland 3. Ken je dat? Een Engels programma dat mensen volgt op hun eerste date. Dit kunnen jonge, oudere, knappe, lelijke, keurige, weirde mensen zijn, die met elkaar gaan eten op een eerste date. Ik kan echt wegsmelten bij de oudere mensen die (opnieuw) de liefde vinden. Afgelopen winter hebben we in Nederland het concept gekopieerd, maar zoals zo vaak met Nederlandse versies slaat het de plank echt volledig mis. Tenminste dat vind ik.  

Pindakaas en hagelslag

Nog iets waar ik helemaal blij van kan worden is een boterham met pindakaas en hagelslag. Wanneer je de eerste hap neemt van je broodje snickers, hmmmmmm, dan genieten mijn hersenen volop. 

Appeltaart
Home made apple pie is ook zoiets. Die combinatie van warme appels, rozijnen, kaneel, suiker en het gebakken taartdeeg is hemels. Daar mag je me echt in het midden van de nacht wakker voor maken.

Alles wat klein is
Ik heb een zwak voor kleine schattige kittens, hondjes, kuikentjes, olifantjes, eigenlijk alles wat jong is. Die onbevangenheid en onhandigheid waarmee ze proberen groter over te komen dan dat ze in werkelijkheid zijn, is priceless. Daar kan ik echt uren naar kijken. Mijn wederhelft beschuldigt mij ervan dat ik geen gevoel heb, maar van deze beelden krijg ik echt een warm gevoel van binnen.

Leedvermaak

Filmpjes van mensen die vallen, tegen iets aan rijden, in het water vallen, dronken van de bar vallen, you name it. Deze beelden zorgen er altijd voor dat ik moet gniffelen. En een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, dat weten we allemaal.

I am Beyoncé

Heb jij dat nou ook? Als ik zing onder de douche of in de auto klinkt het eigenlijk best goed. Ik zing Beyoncé er gewoon uit en het is me eigenlijk een raadsel waarom ik nooit ontdekt ben. Maar als ik dan mezelf hoor schiet het schaamrood naar mijn kaken. Jezus, hoe vals kun je zingen!

Broodje bapao

En dan een broodje Bapao. De vers gemaakte beo’s met allerlei vulling zijn natuurlijk het allerlekkerste, maar die kant en klare uit de Appie doen het voor mij ook prima hoor. Even 90 seconden in de magnetron, chilisaus erbij en genieten maar!

TLC

De tv zender TLC. Die kennen jullie ook wel, toch? De meeste programma’s zijn echt om te smullen! KUWTK, Say yes to the dress, Dr Pimplepopper, One born every minute, Cake boss. Echt hoor, geef me een regenachtig weekend helemaal alleen en ik vermaak me prima!

Chocolade

Tony Chocolonely, en mijn ultieme favoriet is Karamel Zeezout of de witte reep met Framboos en knettersuiker. Ik zit te wachten op de dag dat ze een limited edition maken met schuimblokken, colaflesjes en zure matten, dan is mijn leven echt compleet.

Scheetjes

Stiekem stinkende scheten laten is het mooiste wat er is. En dan natuurlijk met een uitgestreken hoofd net doen alsof je niets heb gedaan. Dames laten toch geen scheetjes? Think again! Hoe harder ze stinken, hoe beter het is. 

Wollen sokken

Het weer wordt kouder en het wordt bijna tijd om mijn dikke gebreide sokken weer uit de kast te halen. Als ik deze niet aan doe dan loop ik echt de hele winter met koude voeten. Volstrekt niet charmant, maar o zo lekker warm. 

Luistervink

Dit is de laatste die ik met jullie ga delen. Wanneer ik in de bus, metro of trein zit luister ik graag naar de gesprekken van andere mensen. En het is helemaal top als je een beetje mee kunt lezen met de berichtjes die de persoon naast je stuurt en ontvangt.

Of mensen die ruzie maken in het openbaar. Sommigen gooien echt hun hele ziel en zaligheid op straat, en ik vind het bewonderenswaardig dat het je geen reet kan schelen of andere mensen je kunnen horen. En de onderwerpen waar mensen ruzie over maken is ook soms erg lachwekkend moet ik zeggen. Alhoewel, het gebeurt ook wel eens dat je dingen hoort die je eigenlijk liever niet wil horen.

Ik ben met de billen bloot gegaan. Laat me nu niet in de kou staan en deel jouw guilty pleasure met mij.

NATASJA

Plaats een reactie