Dit heeft iedere moeder nodig. Een nachtje in een hotel. Alleen!

| , ,

Ik heb het geluk dat ik het van mijn werk mag doen, in een hotel slapen. Alleen. Het is echt één van de fijnste dingen om te doen. Na avonden lang het bad/ tandenpoetsten/ bed ritueel met mijn bloedjes van kinderen, daarna door met de afwas/ was/ Duplo opruiming, verlang ik echt naar zo’n kamer. Alleen. Helemaal alleen. 

Ik was eerder stewardess dan dat ik moeder was. Toen vond ik het al fantastisch, zo’n heerlijke kamer voor mij alleen. We slapen altijd in luxe hotels, van alle gemakken voorzien. We zijn verwend. Maar toch waardeerde ik het allemaal nog niet zo. Ik was thuis immers ook alleen in mijn appartementje in de stad. Ik besefte mij echt niet wat voor paradijs dat luxe hotel was. 

Het feit dat je kunt gaan slapen wanneer je wilt. Dat lijkt iets heel normaals. Maar dat is het niet! Mijn kinderen bepalen namelijk wanneer en hoeveel ik slaap. Er is er altijd wel één die nog even moet plassen, een snotneus heeft, iets heeft gehoord, tóch nog wat wil drinken net op het moment dat jij naar bed wil. Waardoor mijn bedtijd toch weer minstens een uur verschuift. Voornamelijk door irritatie. Dan nog de nachtelijke onderbrekingen. Er kan namelijk ineens bedacht zijn dat er een bepaalde knuffel niet in het bed ligt. En dat is dan ook meestal jouw schuld, waardoor je slaapdronken op zoek gaat naar een glitteroog eenhoorn. Dat gebeurt in een hotel niet. Dan lig ik meestal al een tijdje in mijn bed. Onder knisperende dekens. Een boek te lezen en een film te kijken tegelijk. Omdat dat kan. Ik bestel roomservice en trek de dikke hotelbadjas aan. En dan bedenk ik mij, ja, nu ga ik slapen. Lekker.

Om vervolgens 8 à 9 uur later wakker te worden. ZONDER ONDERBREKINGEN! Ik zet dit in hoofdletters, want dit is het allerbeste wat er bestaat. 

En dan, na rustig douchen en aankleden, want je hebt de tijd; ga je naar het ontbijt. Het ontbijt!!! En dat is niet staand de korsten van je kind in je mond proppen. Nee. Dit is zittend en in rust je maaltijd nuttigen en warme koffie drinken. Wellicht praat je nog met iemand. Maar het lekkerste is om dit niet te doen. In stilte te genieten van dit moment. Kan geen dure mindfulness training tegenop. 

Na je derde croissant en vierde koffie, kun je doen wat je wilt. Ik raad je aan terug te gaan naar je kamer (hopelijk is housekeeping geweest om je bed op te maken. Toppunt van geluk) en weer in dat bed te gaan liggen. Niemand die je roept, geen wasmachine die aan moet, stofzuigen zou echt heel gek zijn en de kleren die slingeren zijn van jezelf, dus opruimen hoeft niet. Dan ga je al liggend in je bed genieten van de stilte. Als mensen aan mij vragen; wat heb jij gedaan vandaag in Manchester, Vancouver, Panama, Kopenhagen? Zeg ik; ik heb voor me uit gekeken. Dat was het. Omdat ik niks kon doen en niks wilde doen. En dat gun ik iedere moeder af en toe.

Dus boek dat hotel! Geef het jezelf kado deze feestdagen. En ga een tijdje voor je uit liggen kijken! Maar vergeet niet te ontbijten. 

Veel plezier!

MARLOES

Plaats een reactie