Het poepprobleem van Samm werd veroorzaakt door de jas van Letje

| , ,

We hebben met onze Samm heel wat dokters gezien. Zoals meer ouders misschien zullen herkennen: het poepprobleem.

Onze lieve schat kon namelijk niet goed poepen. Het is zo hard als steen en zo donker als de oude zwarte piet.  En dat had ze eigenlijk al vanaf dat ze geboren was. Ze deed zo erg haar best, maar het lukte haar niet. Ik geloof dat Samm 12 weken oud was en wat waren we radeloos. Waar komen die krampjes toch vandaan en waarom lukt het niet om te poepen….?

In mijn zwangerschap had ik een prachtige mintkleurige harige jas gekocht. Het was een topper uit mijn jassencollectie van Zara. Ralf vond het ding maar niks, want ik liet overal mijn sporen na. Hij verhaarde nogal namelijk. In de auto, op de bank, op de vloer, overal zag Ralf mintkleurige krulletjes. Hij werd er gek van.

Het was weer een avond dat Samm erg huilerig was en het poepen niet lukte. We hadden alles geprobeerd. De kruik… een massage in badje… Samm bleef duwen, maar het lukte niet. Uiteindelijk heb ik haar geholpen met de thermometer…. ja ik weet het, het mag niet van het consultatiebureau. Ik mocht haar anusje wel masseren, maar er geen thermometer in stoppen…. na 50 rondjes anusmassage vond ik het wel gescheten. … Ze bekijken het maar ik ga haar “tempen”. Voorzichtig die thermometer er in ….En ja hoor…. Daar kwam de ontlasting. Ralf en ik waren zo blij… net alsof we iets hadden gewonnen bij de lotto. We dansden de Marcarena door de kamer. Na de drolbevrijdingsdans ben ik Samm naar bedje gaan brengen. 

Toen ik terug beneden kwam, zag ik in de keuken Ralf boven het aanrecht hangen…. met naast zich een opengevouwen luier met poep…. Hij hield het drolletje van Samm onder de hete kraan…. ik dacht: “what the fuck doet hij?!”
Hij keek op en zei: “Ik weet het…ik weet waarom Samm niet kan poepen….en het is jouw schuld!”
Ik kon mijn lach bijna niet houden. 

Zo trots als een pauw… (hij keek alsof hij het wiel had uitgevonden) kwam hij naar me toe met op zijn hand een stukje keukenrol met daarop 1 minuscuul mintkleurig krulletje. 
“Dit zat in haar ontlasting…. die klote jas van jou. Het verstopt haar darmen!!!!”
Ik haalde diep adem en kon mijn lach nog net inhouden. Ojee toch Ralf… wat een ontdekking.
“Ik zal morgen een nieuwe jas moeten kopen”.
Hij blij omdat hij dacht het probleem opgelost te hebben (voor 1 dag) en ik blij dat ik geen smoesje hoefde te verzinnen om een extra nieuwe jas te kopen…..

Samm is vier jaar en nu pas van haar poepprobleempjes af. Klysma’s, poedertjes, pruimen en drankjes… Het hele circus hebben we gehad. Nu stinkt ze als een malle en is trots op elke grote drol… en wij ook nog steeds. Die Jas??? Die ligt op zolder in een doos bij de andere 50 te dure modemissers die ik maar een paar weken heb gedragen. Schijt aan 😉 

LETJE

Plaats een reactie