Een heel speciaal sintcadeau! A December to remember…

| ,

Tot twee keer toe wel een heel speciaal cadeau met Sinterklaas. Ons gezin bestaat uit Jelmer van 10 jaar, Thijmen wordt op 4 december 9 jaar en Laurens wordt op 6 december 5 jaar.

Het was dinsdag 4 december 2013. Thijmen werd 4 jaar. Wat een feest. Ik was zwanger van Laurens en Jelmer was 5,5 jaar. Het was een zware zwangerschap, maar dat wisten we. Ik heb veel prednison moeten slikken in de zwangerschap om me enigszins op de been te houden. Ik wilde de verjaardag van Thijmen wel graag vieren in het klein. Daarom wat familie uitgenodigd op woensdagmiddag 5 december . Het was erg gezellig. Na het opruimen voelde ik me moe en ben dus op de bank gaan zitten. Mijn man werkte de kinderen naar bed. Hij moest naar een dorpje verderop waar je echt geen bereik hebt met de telefoon. Ik zei voor de zekerheid: “Check elk uur even je telefoon, want je weet het nooit…” Niet dat ik me dan direct zorgen maakte, de vorige bevallingen duurden namelijk 18 en 22 uur, dus tijd genoeg, haha. Mijn voorgevoel klopte hoor, de vliezen braken op 5 december en op 6 december is onze lieve Laurens geboren. Wat betekent dat we op 4 en 6 december een jarige job in huis hebben. Gezellig toch!

De tijd van Sinterklaas is echt topdrukte voor iedereen, maar voor ons nog even net wat drukker. Reken maar uit: Sinterklaas opa en oma 1, Sinterklaas opa en oma 2 (die zijn ook nog eens op 5 december getrouwd, hoe krijg je dat bedacht, haha) sinterklaasviering thuis, surprises op school x 2, sinterklaasfeest op de club, 2 jarige kids en uiteraard horen daar nog 2x traktaties op school, verjaardag voor familie en kinderfeestjes bij! Help!! Hoe overleef ik Sinterklaas?

Het vergt wat organisatie, maar daarna loopt het op rolletjes. Mijn ouders vieren Sinterklaas behoorlijk uitgebreid met veel cadeaus. Omdat we een grote familie hebben en er nog meer neefjes en nichtjes jarig zijn in deze tijd, vieren we dit feest meteen zodra Sint het land in komt. We hebben de eer dat de Sint ons als eerste bezoekt! Op het moment dat Sinterklaas het dorp bezoekt, zetten onze kinderen hun schoentje. Zodra de lootjes bekent zijn van de surprises, gaan we meteen aan de slag. Het moet voor de beruchte week af zijn. Het weekend voor 5 dec vieren we meestal Sinterklaas als gezin. Meestal staat er een zak voor de deur met een gezamenlijk cadeau, zoals een gezelschapsspel. Vorig jaar zat er ook nog een briefje bij en nodigde Sint ons uit om uit eten te gaan. We zijn natuurlijk meteen gegaan. De kinderen genoten enorm van het etentje en als kers op de taart kwam Sinterklaas zelf ook nog even langs met zijn pieten! De kinderen waren hier zo enthousiast over, dat we  er over denken om het dit jaar weer zo aan te pakken.

Op 4 december, wanneer Thijmen jarig is, trakteren we op school. Hij kiest meestal wat makkelijks en ingewikkelde traktaties met veel knutselen hoef ik gelukkig niet te maken. Zo heeft hij al eens ijsjes en frikadellen getrakteerd. Gelukkig mag dit op school. Uit school vieren we zijn verjaardag met een etentje bij de Mac Donalds (scheelt meteen een keer koken). Op 5 december uiteraard sinterklaasfeest op school en uit school gaan we meestal even bij mijn schoonouders langs voor hun trouwdag en krijgen ze hier ook een cadeautje. Zij vieren pakjesavond (gelukkig!)  niet zo uitgebreid. Op 6 december is Laurens jarig, dat betekent weer een traktatie. Uit school meteen het kinderfeestje: hij wordt 5 jaar dus we houden het simpel. Een thuisfeestje met spelen en wat spelletjes en het hoeft dan ook niet lang te duren. ’s Avonds komen uiteraard de opa’s en oma’s nog even langs. Op vrijdag vieren we het kinderfeestje van Thijmen en zaterdag daarna het ‘grote mensenfeest’ voor beide kinderen tegelijk. Een hectische week, maar daarna zijn we er wel vanaf. 

Het kinderfeestje heb ik al klaar. In de kelder staan al drie tassen met boodschappen te wachten voor de feestjes. Een goede voorbereiding scheelt een hoop stress. In die week zet ik mezelf in overlevingsstand en genieten we van al die leuke feestjes en heuuulll veuulll cadeaus!

JOLINDA

Plaats een reactie