‘Redenen’ waarom mijn peuterpuber huilt

| , ,

Zoals sommige van jullie inmiddels wel weten, heb ik er sinds vier maanden een beeldige dochter bij. Direct hield ik van haar tot de maan en terug, maar ik moet je eerlijk bekennen dat ik best een beetje gespannen was voor haar komst. Zo’n baby’tje erbij is toch best pittig. In mijn gedachte huilden baby’s ook onwijs veel en daar zag ik toch wel een beetje tegenop. Gelukkig ben ik gezegend met een baby die nauwelijks huilt. Maar… mijn 2-jarige dochter vindt geloof ik dat het me toch allemaal iets te makkelijk wordt gemaakt met zo’n zoete baby, dus die is begonnen met de boel te compenseren (en saboteren?!) door plotseling om ALLES te gaan huilen (joepie de peuterpuberteit is begonnen!). Hieronder volgt een lijstje. Welk(e) nummer(s) is/zijn voor jou herkenbaar?

Mijn ooit zo’n voorbeeldige oudste dochter huilt:

1. Omdat ze niet elke dag pindakaas op haar boterham mag.

2. Omdat ze nog niet op skeelers mag rijden.

3. Omdat we, nadat ik haar een half uur (!!) op de schommel geduwd heb, weer verder moeten gaan.

4. Omdat ze niet de hele dag “Frozen” mag kijken.

5. Omdat, als ze wel “Frozen” mag kijken, ik niet continu door -/ of terug wil spoelen naar Elsa’s liedje “Laat het gaan”.

6. Omdat ze niet op de muren mag stempelen.

7. Omdat ze in bad moet.

8. Omdat ze uit bad moet.

9. Omdat ze geen gaatjes in de kiwi’s mag prikken.

10. Omdat we niet elke vijf minuten papa gaan bellen als die aan het werk is.

11. Omdat ze na twee mandarijnen gegeten te hebben er niet nog eentje mag.

12. Omdat haar knuffel uit bed ligt (die heeft ze zelf op de grond heeft gegooid).

13. Omdat ze geen klein karretje mag in de supermarkt.

14. Omdat ze mijn Chanel tas niet mag meenemen naar het kinderdagverblijf.

15. Omdat ik boos word omdat ze de speen van haar zusje in de prullenbak heeft gegooid.

En zo had ik nog wel even door kunnen gaan, maar ik moet nu stoppen. De hel is hier namelijk zojuist los gebroken, omdat papa haar mond schoon heeft gemaakt en dat had ze zelf willen doen… (nummer 16).

Liefs,

ILSE en haar peuterpuber
(klik hier voor haar Instagram) 

Plaats een reactie