Onze zoon van 2.5 jaar wil niet slapen, iemand tips!?

| , ,

Voor vele van jullie is het “nachtelijke kost”, gebroken nachten of misschien maar twee a drie uur slaap? Misschien sliep jullie kroost na twee maanden al wel heerlijk door?

Toen wij ouders werden van Javaj, de oudste, hebben wij het acht weken best pittig gehad. Althans, dat dachten wij toen. Hij sliep na acht weken in zijn eigen bedje heerlijk door. Javaj is altijd een hele goede slaper geweest. Toen werd James geboren, de jongste telg. Na een half jaar sliep hij zijn eerste nacht door. EIN-DE-LIJK! Maar, dat was van korte duur. Doordat hij “gedwongen” bij ons op de kamer moest slapen, omdat wij maar twee slaapkamers hadden, waarvan een zo klein dat er maar één bed in past,hebben wij er snel voor gekozen om James ‘s nachts bij ons te nemen wanneer hij wakker werd. Wij waren bang dat Javaj wakker zou worden van het gehuil van James. En hij kàn een keel opzetten… Believe me!

Als wij moeten tellen hoe vaak James heeft doorgeslapen dan kunnen wij dat op één hand tellen. Hij is nu bijna 2,5 jaar en het werd toch langzamerhand wel tijd dat hij naar een eigen kamer zou verhuizen. Zo geschiede, er kwam een stapelbed, James beneden en Javaj boven. Javaj vindt het prachtig om bovenin te liggen. James wil gewoon niet meer naar bed, niet in het stapelbed, niet in zijn ledikant en niet eens in ons bed. Het is één groot drama! Nu hoor ik jullie denken: “Laat hem dan gewoon huilen in zijn ledikantje, dan valt hij vanzelf wel in slaap.” Hij klimt eruit, ook geen optie! Laten huilen in het stapelbed? Ook daar klimt hij dus uit. Omkopen? Welnee, daar is die kleine draak te slim voor. Dreigen? Ook dat maakt deze snotpin niets uit! Hij doet ALLES om maar niet te hoeven slapen.

Misschien kunnen jullie begrijpen, dat wij na 2,5 jaar toch wel met onze handen in het haar zitten. Elke avond dezelfde strijd. Iedere nacht je kont niet kunnen keren in je eigen bed. Om nog maar te zwijgen over de geweldige seks die wij hebben als er een kleine parasiet tussen ons in ligt. Zo zal er nooit een derde komen! En het klopt, het is onze fout geweest. Maar kunnen wij deze fout nog herstellen? Of moeten wij echt geduld hebben totdat hij naar de middelbare school gaat?

Liefs, 

SANNE (klik hier voor haar Instagram)  

Plaats een reactie