20 fouten die alle ouders wel eens maken

| , ,

Iedereen maakt fouten. Maar voor ouders van jonge kinderen kan dit echt heel vervelend zijn. Ik leerde bijvoorbeeld al heel snel dat je nooit terug moet praten door de babyfoon. Kind schrikt zich rot, klaarwakker door de adrenaline en voor altijd bang voor ‘de stem uit de foon’. Oeps. Hieronder nog 20 van die fijne fouten. Doe je allemaal maar één keer…..

 1. Een slapend kind wakker maken. Omdat het tijd voor een flesje is, of je denkt dat er weleens een schone luier nodig kan zijn. Tip. Maak. Nooit. Een. Slapend. Kind. Wakker. Ze melden zich vanzelf wel.
 2. Zonder luiers de deur uit. Ook al is het maar voor een kwartier. Ze gaan altijd kakken als het niet uit komt.
 3. Zonder doekjes de deur uit. Goed voor de kakluier, snot, modder, plakhanden. Goed voor alles. Altijd.
 4. Te laat aan het avond eten beginnen. Waardoor je de broccoli in je knikkebollende kind aan het proppen hebt. 17.30 is voor jou saai, maar voor je kind een prrrrrima tijd om nog enigszins fit aan het diner te starten.
 5. Je kind een klein winkelwagentje geven. Nadat je kind tegen 5 enkels is gebotst, bij alle speciale kinder marketing items op peuter/kleuter ooghoogte staat te treuzelen, loop jij vervolgens met alle boodschappen in je armen omdat alleen de Danoontjes in het wagentje mogen.
 6. Iets beloven wat je nooit waar kunt maken. Zoals ijs als de boerenkool opgegeten wordt, terwijl je helemaal geen ijs in huis hebt. Beloven naar de speeltuin te gaan als je klaar bent met koken. Terwijl het regent. Drama’s gegarandeerd.
 7. Je sleutels laten slingeren. Die vindt je dus nooit meer terug. Of 1,5 jaar later in het oventje van je dochters speelgoedkeuken. 
 8. Roddelen over anderen met je kind erbij. ‘Nee, mijn mama vindt jou te druk. Je mag niet komen spelen’.
 9. Je kind te laat op de dag nog een dutje laten doen. Om 16.00 nog een dutje is gegarandeerd om 22.00 nog samen Brandweerman Sam kijken.
 10. Je kind introduceren in de wereld van K3. Dat betekent iedere autorit Mama Sé en 10.000 luchtballonnen. Probeer dit te voorkomen en dring ze vooral je eigen muzieksmaak op. Om de autoriten zo gezellig mogelijk te maken. Voor iedereen.
 11. Weggaan zonder snacks in je tas. Een kind krijgt regelmatig op een willekeurig moment van de dag hongerklop. En de meeste kinderen lusten geen Smint. Dus wees voorbereid. En zorg dat je altijd rozijntjes, Liga of crackers in je tas hebt.
 12. Leer ze nooit klokkijken. Dan weten ze nooit wanneer het bedtijd is. Gordijnen dicht om 18.00. Het is al suuuuuperlaat! Naar boven!
 13. Denken dat je genoeg Nutrilon in huis hebt. Dat heb je nooit. De fles valt om. Er moet toch nog een extra fles komen. En niks zo erg als midden in de nacht ontdekken dat de nutrilon op is.
 14. Na een lange, drukke en volle dag proberen je kind zijn groente op te laten eten. Pick your battles. Ode aan de compensatie kiwi.
 15. Dingen beloven waarvan je hoopt dat kinderen het vergeten. Ik heb nieuws, kinderen vergeten niks. Nooit. Beloof dus niet; ‘jaaahaaa in de zomer mag jij een groot zwembad in de tuin’. Vanaf 21 juni zal je kind je iedere dag herinneren aan deze belofte. Die je hebt gedaan in december. 
 16. Je niet aan je woord houden. Als je zegt dat jij vanmiddag op het schoolplein staat te wachten, en papa staat er dan in plaat van jou. De hel. Want dit hadden we niet afgesproken!!!!! 
 17. Schoonmaken tijdens een dutje. Dutjes van je kind zijn voor Netflix. Of Temption Island terugkijken. 
 18. Je kind ‘belonen’ met opblijven. Is op de avond zelf al niet leuk. Want je kind houdt nu eenmaal niet van ‘Wie is de mol?’ dus een mokkend kind. En ook al gaan ze om 23.00 naar bed, hun biologische klokje start gewoon weer om 6.30. Dus chagrijn de heeeeeele dag. 
 19. Maar 1 lievelingsknuffel hebben. Als je baby eenmaal een favoriet heeft gekozen, sla er dan meteen nog 63 in. Want dat de knuffel een keer voor onbepaalde tijd kwijt gaat raken is slechts een kwestie van tijd. 
 20. Denken dat je wel genoeg luiers hebt. Die heb je dus nooit. Het is net als met de Nutrilon. Is altijd ineens midden in de nacht op. Sta je dan, midden in de nacht, op YouTube te kijken hoe je lekker ecologisch luierdoeken kan knopen tot luier. Wil je niet.

MARLOES (klik hier voor haar Instagram)  

Plaats een reactie