Vriendinnen zijn als wijn op een vrijdagavond, essentieel dus!

| , ,

Vriendinnen. Ik weet niet hoe jij er over denkt, maar mijn vriendinnen zijn echt enorm waardevol voor mij. Eigenlijk zouden we vriendinnen veel vaker in het zonnetje moeten zetten als je het mij vraagt. Misschien kunnen we een Nationale Vriendinnendag in het leven roepen of iets dergelijks om ze te laten zien hoe belangrijk ze zijn. Er zijn drie vrouwen in mijn leven die mij het beste kennen en waar ik lief en leed mee deel. Ik vind dat het wel eens tijd wordt om hen aan jullie voor te stellen.

 Mijn vriendin E. en ik gaan way back. Wij hebben elkaar ontmoet op de middelbare school en op het moment dat we uiteindelijk bij elkaar ik in de klas kwamen zijn we echte vriendinnen geworden. We zijn opgegroeid in hetzelfde dorp en we bleven samen zitten in de vierde klas. Toen ik voor het eerst zonder ouders op vakantie ging, was zij er bij. We hebben zelfs nog een tijdje gedate met stiefbroertjes. We hebben menig avondje doorgebracht waar we gedanst hebben alsof ons leven er vanaf hing met als hoogtepunt een legendarische stap avond in Maastricht, maar ik zal daar niet over in detail treden. Inmiddels is zij ook moeder van twee kinderen en een succesvol zakenvrouw. Ik zie haar lang niet zo vaak als dat ik zou willen, maar als we elkaar zien is het goed. Ze is lekker nuchter, gedreven, gestructureerd, creatief, inspirerend, maar zeker ook lief. Toen mijn moeder overleed was zij de eerste die me kwam troosten.

De volgende die in mijn leven kwam was M. Wij ontmoetten elkaar tijdens onze studie in Amsterdam. We raakten aan de praat toen we bij elkaar in een projectgroepje kwamen en sindsdien zijn we vriendinnen. Daarna werden we ook nog collega’s in een bar in de stad. In die tijd was ik vrijgezel en zij had al jaren een serieuze relatie, dus veel samen stappen gebeurde eigenlijk niet. Zij werd moeder toen ze dertig was en daar was ik toen helemaal niet mee bezig. Onze levens liepen eigenlijk helemaal niet parallel, maar dat mag de pret niet drukken. Toen ik moeder werd is zij langzaamaan de vriendin geworden die ik het vaakst zie. We wonen bij elkaar in de buurt, en we sporten regelmatig samen en we zijn dol op gin-tonics. Ze is eigenlijk een surrogaat moeder voor mijn kinderen en haar dochter is eigenlijk ook een beetje mijn dochter. We werken hard, maar gelukkig doen we ook regelmatig leuke dingen samen. Ook zij is nuchter en lief, maar boven al zorgzaam. Ze heeft altijd het beste voor met alle mensen om haar heen en ze staat altijd voor je klaar. Ze heeft best wat uitdagingen waar ze zelf ook mee dealt, maar ik kan altijd op haar (gespierde) schouder leunen.

 En dan hebben we natuurlijk nog L. Die ontmoette ik toen zij een collega van mij werd in het hotel waar ik al een tijdje werkte. Wij werkten allebei bij de receptie. In het begin waren wij allebei vrijgezel, dus we hebben heel wat avondjes doorgebracht in de kroeg. Of als de één uit de kroeg kwam en de ander nachtdienst had, belde wel elkaar altijd even op en vertelde met dubbele tong hoe de avond was verlopen en wie we nu dan weer gezoend hadden. We zijn samen een paar keer op vakantie geweest en we hebben zelfs een keer onze verjaardag gevierd in New York! We zijn jarenlang collega’s geweest en kunnen echt een boek schrijven over alle avonturen die we in het hotel beleefd hebben (al dan niet met een goede afloop, zie hier voor deel 1, deel 2 en deel 3 van een handvol van de avonturen). Ze zit vol met humor, is nuchter en heerlijk sarcastisch. Helaas zie ik L. ook niet zo vaak. Zij is getrouwd, heeft twee kids en woont niet meer in de buurt. We zijn ook geen collega’s meer, dus we moeten echt plannen om elkaar te zien. Altijd moet er één met de trein, dus ouderwets doorzakken en achterstevoren naar huis fietsen zit er niet meer in. Ze gaat door een moeilijke tijd en het doet me pijn dat ik niet meer voor haar kan doen.

Dit zijn ze, de vrouwen die het dichtst bij mij staan. Ik kan met alle drie lachen en huilen en ik hou van ze met heel mijn hart. Dank jullie voor alle mooie, grappige, gekke, serieuze, fantastische, lachwekkende, boze, droevige, dronken, gevoelige en ongelooflijke momenten. Ik denk met veel plezier terug aan alles wat we samen hebben beleefd en ik hoop dat we er nog heel veel mooie herinneringen gaan maken. Ik hou van jullie! 

En nu is het jouw beurt. Zet je vriendinnen in het zonnetje, want ze verdienen het!

X

NATASJA (klik hier voor haar instagram)

Plaats een reactie