Gezinszwemmen: met je voeten in de natte frietjes en drijvende kleffe zwemluiers

| , ,

Daar hoort een dagje uit bij en we lieten onze dochter Samm kiezen. Ze wist het meteen en er was geen discussie mogelijk. Ze wil zwemmen. GADVERDAMME ! Zwemmen, ik haat het. Ik heb geprobeerd haar om te lullen met de meest mooie verhalen maar ze bleef bij haar keuze. Ze wilde naar het zwembad met een glijbaan. Alles voor je kind toch? Ik ben zeikend naar boven gelopen en trok het laatje open met badkleding. Twee peperdure bikini’s die ik in mijn beste slanke jaren gekocht had lagen vol stof in de la. Nee, dit kan echt niet meer. Mijn vetrolletjes puilen over de te strakke slip en als ik buk verdwijnt de broek compleet in mijn kont. Dus ik ga voor het badpak. Als iemand me vier jaar geleden had verteld dat ik een moeder-badpak zou kopen had ik die voor gek verklaard. Maar nu is hij ideaal want hij houdt alles binnenboord. 

In het zwembad prop ik mezelf in een te klein hokje met Samm. Op de grond zie ik de schaamharen van mijn voorganger liggen en ik probeer mezelf uit te kleden zonder de grond te raken. Samm heeft er zin in en zingt ondertussen K3 in mijn oor. De buurman heeft een jankend kind bij hem in het hokje en volgens mij staan er twee hokjes verder twee pubers tegen elkaar aan te schuren. Als ik mezelf in de badpak heb gewurmd loop ik met Samm richting het zwembad. Ik loop langs de rij spiegels en besef dat de TL-lampen mijn cellulitis niet ten goede doen. Kak, ik moet afvallen, bah ik baal van mijn lichaam. Morgen lijnen. 

EERST DOUCHEN SVP 

Ik wil niet nat worden dus laat twee druppels over mijn rug lopen en zwaai naar een moeder die ik ken van school. De strakke moeder met maatje 36. Ze komt elke dag in sportbroekje al joggend haar kind naar school brengen. En door haar voel ik me nog slechter, want ik ren alleen maar als ik heel nodig naar de wc moet omdat ik sinds de bevalling mijn plas niet meer in kan houden. Alles voor je kind, kom op je kunt het. Het zwembad is overvol, nog 500 andere mama’s en papa’s hadden het geweldige idee om te gaan zwemmen en zitten allemaal in het warme pierebadje. Ik ga op een stoeltje naast het bad zitten, maar Samm trapt er niet in. “Kom mama!!! In het water!!!” Eenmaal gewend aan die lauwe soep ga ik zelfs een paar keer mee de kinderglijbaan af. Samm straalt en daar doe ik het voor. Kinderen met groene snotneuzen rennen me voorbij in het water en er drijft ook een kleffe zwemluier voorbij die zijn kont kwijt is. 

Ik kijk om me heen… Waar ben ik in godsnaam in beland. Waarom zit ik niet in een leuk lunchtentje met een Latte en een stukje taart. Oja, ik doe dit voor Samm. Gelukkig heeft papa Samm even mee in het diepe bad genomen en hoef ik niet mee. Veel te koud bah. Terwijl ik met mijn blote voeten in de natte frietjes stap om wat te gaan bestellen, komt er een knappe gespierde papa voorbij en even hou ik mijn buik in. Niet wetende dat mijn mascara op mijn neus hangt en mijn knot een stijf nat hoopje ellende is geworden. Ik geef hem mijn meest zwoele blik en bestel twee ijsjes. Zelf eet ik de meegebrachte wortel in de hoop dat ik ter plekke drie kilo afval. 

Samm is niet moe te krijgen en wil ook nog in het bubbelbad. Mij niet gezien, ik werp daar een blik op en besluit ter plekke dat ik niet naast  de bubbelende ballen van Harrie de borsthaar-man ga zitten. En dan ben ik er klaar mee… Ik wil weg uit deze “natte” droom.

Naar huis!

Nadat samm nog 50 keer de glijbaan is afgeweest en ik haar al al gillend onder mijn arm heb meegenomen naar de uitgang. Mijn onderbroek ben ik vergeten, dus met een natte kont kom ik thuis. Ik hijs me in een joggingbroek en plof neer op de bank. Wat een dag!!! GADVERDAMME. Ik heb nu schijt aan alles en trek een zak chips open. Het zwempak mag weer in de kast en die vetrollen vallen in het donker best mee. Dan komt er een klein meisje de kamer binnen: “Mama dit was de allermooiste dag van de vakantie! Mag ik morgen weer? 

Alles voor je kind! 

LETJE (klik hier voor haar Instagram) 

Plaats een reactie