Onze draagconsulent geeft antwoord op vragen, zoals wat is jouw favoriete knoop?

| , ,

Twee week geleden was het de Europian Babywearing Week. Een week waarin het dragen van kinderen in heel Europa centraal staat. Dit jaar was het thema ‘draaggeluk’. Tijdens deze week was er een special hashtag (#EBW2019) waarin gevraagd werd om je foto’s tijdens het dragen te posten met deze hashtag. Ook zijn er tijdens deze week speciale acties van merken en winkels. Deze zijn ook vaak terug te vinden via de hashtag. In Nederland is er daarnaast ook nog de draagdinsdag-tag, bedacht door Mary-lou. Ik vond het wel een mooie gelegenheid om pwesoonlijk antwoord te geven op vragen speciaal over dragen.

Knopen of klikken?

Beide, soms is een draagzak erg handig. Het is snel en zit makkelijk goed. Er kan niet zoveel mee fout gaan. Maar voor een langere tijd dragen, bijvoorbeeld tijdens een wandeling, vind ik een draagdoek fijner. Omdat deze toch fijner om jou en je kindje heen zit. Het zit dan net wat steviger en comfortabeler.

Buik of rugdragen?

Meestal draag ik op mijn buik. Vooral als je kindje nog wat kleiner is, is het gewoon wat gezelliger! Mijn oudste zoon droeg ik in wel veel op de rug, hij is simpelweg te zwaar voor op de buik (En nu ook te groot voor de zak en hij loopt nu liever!). 

Nieuw of tweedehands?

Ik heb mijn meeste doeken en draagzakken nieuw gekocht. Maar ook een paar tweedehands. Tweedehands is meer dan prima, soms zelf fijner. Doordat de doek of zak zachter wordt tijdens het dragen. De zakken en doeken zijn wel waardevast en sommigen worden zelfs meer waard als ze ingedragen zijn.

YouTube of draagconsult?

Ik heb twee keer een draagconsult gehad en dit vond ik erg fijn. Er word echt met je meegekeken wat bij jou en je kindje past. Maar ook om doeken of zakken te passen en te vergelijken is fijn. Als je er eenmaal handig in bent, is ook Youtube prima hoor. Dan leer je bijvoorbeeld net een andere knoop dan welke je geleerd hebt in je consult.

Wat is je favoriete knoop?

De Front Wrap Cross Carry gebruik ik het meest. Deze heb ik ook geleerd in een draagconsult en draagt het fijnst.

Wat is je favoriete accessoire?

Mijn panterprint doek. 

Wat ik nog graag wil doen? 

Nog meer consulten geven en daarbij mijn website maken. Deze ook meer promoten bij lokale verloskundigen.

Wat ik nog graag wil zien? 

Mijn vader met mijn jongste in de draagzak

Wat ik nog graag wil zeggen? 

Hopelijk genieten jullie allemaal net zo van dragen als ik!

 DRAAGCONSULENTE ANIEKE (klik hier voor haar Instagram) 

Plaats een reactie