Hoe overleef ik de autorit naar mijn vakantiebestemming met Terrorkids

| , ,

Wij zijn vertrokken naar de camping in Frankrijk met onze dochter van vier jaar oud. Hoe gaan wij dit overleven 1100 kilometer lang?! Want als je Terror kleuter lastig is in die auto kom je met wallen tot aan de ballen aan op je bestemming.

Mijn tips:
1: En meteen de allerbeste tip. Zorg dat je een tablet hebt. Schijt aan alle regels en tegens van dat ding, maar als ze vier uur film willen kijken, laat ze dat vooral doen! Kun jij lekker lezen of je insta checken. Kunnen ze zich niet meer concentreren op de film? Zet dan plan B in: YOU TUBE. Thuis haat je de Russische Elsa’s en Baby Shark, maar in de auto omarmen we deze. Laat ze lekker drie uur kijken naar ‘Red collour, Green collour, where are you’ of naar een volwassen man die als een kleuter klei uittest. Als het maar stil is op die achterbank. Koppel je tablet aan je telefoon met een hotspot en gaan met die banaan. Geen internet? Download thuis vast filmpjes en spelletjes. Ga je voor de allerbeste situatie? Koop dan een hoofdtelefoon voor kids erbij. Lekker rustig.

2: Kun je ‘s nachts rijden? Doe dat dan, want als het goed is slapen de koters. Misschien kun je zelf dan ook een dutje doen als je een chauffeur bij je hebt. Mijn vriend en ik zijn geen nachtchauffeurs, wij vallen al in slaap bij de eerste rotonde. Wij rijden het in twee keer. Halverwege boeken we een hotelletje, waar we na zes uur reizen neerstrijken. Voor de kids ideaal zodat ze ook een paar uur eruit kunnen om te hollen en springen. En wij pakken een lekker restaurantje zodat we de volgende dag weer uitgerust verder kunnen. Voor de ouders waarvan het kind zes keer per nacht wakker wordt. Kak echt kak, maar daar heb ik geen oplossing voor.

3: Hou voldoende pauze’s. Als je kind gaat zeuren en gillen, stop en laat ze eruit! Want geloof me, anders word je zelf ook gek. En dan geen snelle plas pauze, maar neem een bal mee en laat ze rennen, spelen en klimmen, zodat die energie er uit is. Neem een koelboxje mee met een wijntje en een kaasje (Voor jou en voor je partner die moet rijden een cola ). Ga heerlijk in het zonnetje vast aan je zomer teint werken. Vergeet de benzine- en pislucht om je heen en negeer de kakkende Franse tekkel. Je bent tenslotte op vakantie.

4: Hygiënische doekjes! Neem je overal mee naar toe. Die gore wc’s onderweg zijn niet te doen soms. Voor dat mijn dochter op de pot gaat in een stinkend pishokje heb ik er al drie pakken hygiënische doekjes doorheen gehaald. Lunchen op een picknick tafel; doekjes, kots in je auto; doekjes. We love natte doekjes!

5: De schatkist. Ik koop een zak goedkope rommel speeltjes en pak deze in. Elke 2,5 uur dat mijn dochter niet zeurt, krijgt ze wat uit de schatkist. Geloof me het werkt! Ideaal chantage middel.

6: Heb genoeg broodjes, snoepjes, drinken, fruit, en andere tussendoortjes mee. Als een kind zijn mond vol heeft kan het niet zeuren.

7: Spelen in de auto. Tegenwoordig hebben ze handige auto “tafeltjes” voor je kind. Je zet ze over de auto stoel heen en je kindje kan heerlijk spelen. Kleine puzzeltjes, kleuren, poppetjes, kleien. Er is hier wel een klein risico dat er klei tegen het raam zit of dat je achterstevoren een puzzelstukje tussen de zitting uit moet vissen.

8: Doe je kind de avond voor de reis wat later naar bed . Zo is de kans dat ze slapen in de auto groter. Wij rijden rond half 6 ‘s ochtends. Zodat ze ( hopen wij tenminste) nog twee uur verder slaapt.

9: Vergeet niet; zodra je de straat uit rijdt, begint je vakantie dus laat je niet gek maken. Het is geen race tegen de klok. Blije mama, blije kids.

Succes met jullie reis! Hebben jullie nog tips? Wij horen ze graag.

LETJE (klik hier voor haar Instagram)

Plaats een reactie