Oké ik ben zwanger en nu? Een nest maken!

| ,

Ik ben zo’n vrouw die vanaf haar achtste al wist dat ze moeder wilde worden. Dat was eigenlijk best wel mijn hoofddoel moet ik eerlijk bekennen. Ik schreef het in vriendenboekjes bij ‘beroep’ en iedereen zag aan me dat ik een moedertje in opleiding was. ik ben op het moment dat ik dit schrijf dus zwanger en wel al 39 weken. Ik sta op knappen dus. Zo voelt het gelukkig nog niet, ik voel me nog aardig goed. Ik heb alles gereed in huis, maar wel pas sinds deze week. Lekker laat he, I know, thats me. Ik werk al acht jaar in de kinderopvang. Ik heb daar genoeg dingen gezien die ik wel of niet wilde voor mijn toekomstige kind en ik heb natuurlijk al jaren kunnen dromen over hoe en wat voor een kind. Ik wist echt wel wat ik wilde. En toen was ik het in het echt, zwanger van een kind.. en nu? Ik zeg je eerlijk, ik wist niet waar ik moest beginnen. Alles, maar dan ook alles was ik kwijt. Ja, ik had m’n namenlijstje die ik de afgelopen jaren heb bijgehouden op m’n telefoon. Maar wat ik nou precies wilde?! Waar te beginnen. Je wacht natuurlijk eerst de eerste echo’s af om te kijken of alles goed gaat. Alles was goed. De bekendmaking? Oké, gedaan. Verder denken. Wat hebben we nodig, wat moet er gebeuren in huis en wanneer gaan we wat doen. De perfecte box vond ik al toen ik ongeveer 15/16 weken was op een tweedehands website. Lekker op tijd en we hadden ‘m ook al meteen in elkaar gezet. Met 17 weken hadden we de gender reveal. Lekker op z’n Amerikaans met familie en vrienden die confetti gingen poppen op ons. Een meisje! Het grootste struikelblok was toch echt de ruimte in huis. We wonen in een fijn driekamer appartement en het ‘kleine kamertje’ gebruikten we voor schoenen, extra kleding, de droger en voornamelijk rommel. Je kent het wel. Dat moest dus de babykamer worden. Een plan van aanpak was daar zeker voor nodig. Onze slaapkamer omgooien, nieuwe grotere kast kopen, droger naar de badkamer, schoenenkast naar de gang en opruimen. Dit was niet in één dag geklaard hoor, daar gingen wel wat weken overheen. Ondertussen had ik ook nog dé babykamer gevonden, ja weer op een tweedehands website. Ik schaam me daar trouwens echt niet voor hoor, iedereen mag het weten. Mensen, er staan echt pareltjes op dit soort sites. Goed zoeken en gij zult vinden! PLUS je kan bieden, onderhandelen en je bent een stuk minder kwijt. Maar goed, we gaan verder. Babykamer opgehaald, maar de kleine kamer was nog niet leeg. Dus alles stond in de gang. Bende. Zucht, we zijn er nog niet. Uiteindelijk kleine kamer leeg. Dat moest ook nog geverfd worden EN we wilden een nieuwe vloer er in. Tsja, als je tóch bezig bent. Goed, geverfd en vloer gelegd, check! Kinderkamer kon eindelijk in elkaar gezet worden. De commode en het bedje moesten een beetje geschuurd en geverfd worden en de kast was in perfecte staat. Ondertussen had ik ook al alle spullen in de box gesorteerd in tassen. Knuffels, kleding, speelgoed en dergelijke. In tassen ging het ook zo de babykamer in, in de kast. Dat komt nog wel. Ik wilde graag wachten met alles wassen en opruimen tot na mijn babyshower. In die tussentijd hebben we nog dingen gekocht voor de babykamer. Verschoonkussen, prullenbak, hemeltje en stoel. Na mijn super leuke en gezellige babyshower met al mijn lieve vriendinnen, door wie ik ontzettend ben verwend, had ik de meeste spulletjes wel binnen. Ik had trouwens voor mijn babyshower zelf een online cadeaulijst opgesteld. Zo wisten de meiden wat ik wilde hebben en kreeg ik wat ik leuk vond. Handig toch. Spulletjes weer sorteren en dan voornamelijk de kleertjes. Ik had zes verschillende bakken gemaakt, zodat het voor mij overzichtelijk was op welke stand ik moest wassen en wat voor was het was. In mijn eerste week verlof heb ik alles gewassen, gedroogd en gestreken. En nu een balans opmaken en ik kan je zeggen over de kleren, we hebben bijna alle kleren gekregen en echt niet normaal VEEL. En dan vooral maatje 62/68, twee bakken vol. En ze zijn ook nog eens allemaal leuk. Ik heb natuurlijk ook kleertjes zelf gekocht, maar het meeste is gekregen. Ik moest alleen nog wat dingetjes bij kopen in 50/56. Ik ben er een dag met mijn moeder op uitgegaan om de laatste spullen te kopen. Nog dekentjes, hoezen, boxkleed, kruikzakken, kleertjes en dat soort dingen. Toen was ik er wel even klaar mee. Ik heb verlof, maar ik ben alleen maar bezig. Niks chillen en met de voetjes omhoog. Oké, babykamer is helemaal geordend en nu? Het hele huis moet schoon. Help, niet mijn favoriete klus. In twee dagen had ik de babykamer, badkamer, wc en onze slaapkamer gedaan. Ik heb toen maar mijn moeder en zusje ingeschakeld voor hulp met de rest van het huis. Ik kan je vertellen, ik ben ZO blij dat dat nu achter de rug is. Ik heb nooit echt nesteldrang gehad, maar dit moest gewoon gedaan worden. Het huis had een flinke schoonmaakbeurt nodig. Dit was trouwens vorige week. Toen pas heb ik alles afgerond, dikke 38 weken, bijna 39 weken zwanger.

Oja ik had het verhaal van de kinderwagen, dat duurde van ongeveer week 16 tot en met week 36. Ja, de helft van de zwangerschap. Vriendlief wilde een ander dan ik. Het werd uiteindelijk geen van twee, maar een compleet andere wagen. Eind goed, al goed. Alle babyspullen binnen, gewassen, alles schoon, huis op orde En kinderwagen op tijd binnen. Oja, en hoe ik wist wat ik allemaal moest kopen en in huis hebben? Op internet staan gelukkig heel veel lijstjes en zo heb ik mijn eigen lijstje samengesteld. Ik denk dat ik wel goed zit hoor. En anders bestaat er internet om te bestellen of is de stad om de hoek. Al met al was het toch iets meer hoofdpijn dan ik dacht, maar we zijn er. Ik kan sinds twee dagen echt met rust chillen, maar ga soms toch nog onzin boodschappen doen of naar de stad. 17 Juli ben ik uitgerekend, dus als deze blog geplaatst wordt, ben ik misschien al bevallen of ik loop nog rond te waggelen. We gaan het meemaken! Volgende blog gaat zeker weten over de bevalling en de eerste weken, hemel en hel. 

REBECCA (klik hier voor haar Instagram)

Plaats een reactie