Even terugblikken op de vakantie met een baby

| , ,

‘Een vakantie met baby is helemaal niet leuk’. Dat was wat ik vaak hoorde vanuit mijn omgeving. Nou, een zomer niet op vakantie gaan, dat is pas niet leuk. Dus hoe dan ook, we moesten op vakantie. Uiteraard wetende dat dit een andere vakantie zou worden dan anders. Een grote (rond)reis buiten Europa, zoals we de afgelopen jaren hadden gemaakt, wilde ik niet maken met een baby. Wat ik wel wilde, werd een vakantieplek die moest voldoen aan een flinke lijst met eisen. Deze wil ik graag met jullie delen:

1. Ik wilde geen ellenlange autorit, dus we moesten met het vliegtuig. Ik wilde dan wel vliegen vanaf Eindhoven, lekker dichtbij (voor ons Brabanders), een klein overzichtelijk vliegveld en niet zo druk voor Isa.

2. De vlucht mocht niet te lang duren, zo’n 3 uur vond ik voldoende. Als ze dan zou krijsen, is het in ieder geval ‘maar’ voor 3 uur…

3. Ik wilde geen hotel. Het moest een appartement zijn met een keukentje, een airco en een aparte slaapkamer, zodat Isa rustig kon slapen. De volgende vakantie wordt dit punt denk ik uitgebreid naar twee slaapkamers, zodat papa en mama ook rustig kunnen slapen…

4. De accommodatie mocht niet te ver van het vliegveld liggen. Ik had geen zin in een te lange busreis, waarbij je eerst nog tien andere gezinnen af moet zetten en zelf natuurlijk altijd als laatste wordt gedropt.

5. Het appartement moest gelegen zijn op de begane grond en beschikken over een terras en tuintje, zo dicht mogelijk bij het zwembad, zodat we gedurende Isa’s slaapjes zelf met de babyfoon aan het zwembad konden blijven liggen.

6. Het appartementencomplex moest niet te groots zijn opgezet à la all inclusive met animatie enzo (you hate it or you love it), maar wel beschikken over voldoende faciliteiten, zoals een zwembad (met genoeg ligbedden en parasols – zonder handdoekenleggers), een restaurant en een bar.

7. In de directe omgeving moesten op loopafstand genoeg leuke restaurantjes liggen.

8. Last but not least, de zon moest schijnen.

Misschien zijn deze eisen voor sommigen van jullie heel normaal, maar als je in je achterhoofd houdt dat ik met mijn backpack door Azië trok en tegen de avond een willekeurig hostel binnenstapte, snap je me misschien. Daarnaast was het trouwens niet eens zo makkelijk om iets te vinden wat aan al deze eisen voldeed tegen een schappelijke prijs. Voor een ander is het misschien allemaal wat overdreven. Maar voor mij was dit top. Het is uiteindelijk gelukt iets te vinden in Portugal en het was heerlijk! Isa kon haar slaapjes overdag fijn in haar bedje doen en wij lagen met de babyfoon aan het zwembad. We hebben vooral gezwommen, gegeten en gedronken en ik heb zelfs een boek uit kunnen lezen. De vliegreis met baby ging ook voorspoedig. Isa heeft in het vliegtuig maar een uur gekrijst, althans zo voelde het, ik denk dat het hooguit tien minuten waren.

Reizen met een baby leverde nog voordelen op ook. Je hoefte nergens te wachten op het vliegveld en zelfs de reisorganisatie regelde voor ons een privé transfer met babyzitje naar de accommodatie zodat we niet half Portugal hoefde te zien. Een baby was ook een goed excuus om helemaal niks te moeten. Het was toch veel te warm om met haar de omgeving te verkennen?! We bleven lekker bij het zwemband hangen.

Dus of een vakantie met baby leuk is? JA! Ik vind van wel. Het is anders. Maar wel heel leuk. Je moet je er op instellen en misschien wat meer eisen stellen, maar dan kan je wel een top vakantie hebben! Wat vinden jullie?!

LOTTE (klik hier voor haar Instagram)

1 gedachte over “Even terugblikken op de vakantie met een baby”

  1. Hoi,
    Ik ben ook alvast aan het oriënteren voor volgend jaar, op vakantie met een baby! Je eisen komen overeen met die van mij :)! Welke accomodatie is dit in Portugal?

    Beantwoorden

Plaats een reactie