Waar bemoeit iedereen zich mee; ja ik ben een jonge mama

| ,

Op dit moment ben ik 10 maanden moeder en heb al zo’n veel meningen over me heen gekregen dat ik soms niet meer weet wat goed of fout is. Meestal gaat het over kleine dingetjes, maar deze mevrouw ging toch echt net iets te ver…

Ik werk in een kledingwinkel voor twee dagen per week. Er zijn twee vestigingen en ik werk één dag per vestiging. De ene vestiging zit niet veel meer dan 7 kilometer vandaan van waar ik woon. Dat betekent dat er genoeg bekende gezichten voorbij komen op een dag. Alleen deze mevrouw met dochter herkende ik niet, maar zij mij wel. ‘Hé, werk jij hier?’, zei ze tegen me. En ze kwam binnen alsof ik haar ook kende, maar ik had haar nog nooit gezien l. Het dorpje waar ik woon is niet groot en ik loop er dagelijks doorheen met hond en baby, maar toch krijg ik het voor elkaar elke dag nog iemand tegen te komen die ik nog niet heb gezien. Ik antwoordde dat ik hier inderdaad werkte, maar ik keek wel vragend naar haar of ik haar ook kende. Toen zei ze: ‘Ach, ik zie je zo vaak voorbij lopen! En ik dacht nog bijmezelf: Och die is zwanger en dat is nog maar een studentje ofzo.’ Jullie kunnen dus best begrijpen dat ik stomverbaasd was over deze opmerking. Ja het klopt, ik ben 24 jaar oud, toen ik zwanger was 23 jaar, maar soms ben ik het zó beu om uit te leggen dat we al bijna drie jaar samen wonen en negen jaar samen zijn. Sommige mensen zijn een jaar samen en heel gelukkig, die gun je het toch ook om ouders te worden? Het bleef hier niet bij. Ik vertelde over onze huidige situatie, het voelde als een soort van verplichting naar mijn idee. En dat klonk toch wel logisch voor deze vrouw en dochter die erbij stond. Ze vertelde dat haar oudste dochter van 24 (!!!!!) ook zwanger was en bijna was uitgerekend. Máár ze was wel getrouwd. Dat vertelde ze wel twee keer… Werd ik even op mijn plek gezet of moet ik dat anders zien? Ik ben inderdaad niet gelovig opgevoed, maar ik heb wel gewoon respect voor deze mensen. Onze beste vrienden zijn ook gelovig en ik vind gewoon dat iedereen z’n eigen ding moet kunnen doen. Deze mevrouw wilde graag haar mening geven, waar ik me in eerste instantie ongemakkelijk bij voelde. Maar ik ben ook heel trots op waar ik nu sta en dat kan niemand mij afnemen! 

JEANINE

Plaats een reactie