Er komt een First Dates baby, en wij mochten het stel als eerst interviewen!

| ,

Het First Dates restaurant zit vol met singles die op blind date gaan. De kijker krijgt de kans hun eerste en vaak ongemakkelijke gesprek te volgen. Het format is aan twintig andere landen verkocht, en wordt daar ook uitgezonden. Gaan de deelnemers hun match vinden? Carin en Gerard hebben elkaar gevonden verwachten in oktober hun baby. De allereerste First Dates baby is een feit. Wij mochten het stel apart vragen wat ze nou echt van de date vonden en hoe ze tegen het toekomstige ouderschap aankijken. Allereerst is Carin aan de beurt.

Waardoor besloot je met First Dates mee te doen?

Ik denk dat ik vrijwel alle seizoenen van First Dates wel heb gezien, niet elke aflevering hoor, maar ik vind het een leuk concept. Ik heb hiervoor een relatie van bijna 11 jaar gehad en vond het destijds wel leuk om te zien, hoe mensen op een blind date de liefde kunnen vinden. Nadat ik weer vrijgezel was, heb ik tinder en happn geprobeerd, maar niet met het gewenste resultaat. Ik dacht: “Wie weet lukt het anderen wel om mij aan de juiste persoon te matchen”. Oh, en toen ze me belden met de vraag of ik nog mee wilde doen, was ik eigenlijk al weer vergeten dat ik me had ingeschreven, maar ik was wel enthousiast. Ik houd wel van een uitdaging en spontane, impulsieve acties.

Wat zocht je in een partner?

Ik vind het belangrijk dat ik kan lachen met mijn partner, dat we samen lol kunnen hebben, maar dat we ook in elkaars sociale leven passen. Ik wil goede gesprekken kunnen voeren en hij moet ook wel een liefde hebben voor het bourgondische leven, haha. Ik was op zoek naar een sterke man, die weet hij wil en lief voor me is.

Wat was je eerste indruk van de ander?

Omdat ik geen uiterlijke kenmerken had opgegeven, was ik erg benieuwd wat voor man er zou zitten. Ondanks dat innerlijk het belangrijkst is, vind ik het ook belangrijk dat er qua uiterlijk ook een aantrekkingskracht is. Ik was ergens een beetje bang dat ik die klik niet zou voelen. Toen ik binnen naar Sergio liep, keek ik al stiekem naar de bar en was ik meteen opgelucht. Ik zag een knappe man met een open uitstraling. Ik was wel erg zenuwachtig, maar door zijn houding en dat we meteen een leuk gesprek hadden, was ik snel op mijn gemak.

Hoe verliep de eerste date volgens jou?

We hebben erg veel gelachen en ik voelde me al snel vertrouwd bij hem. Ik had meteen het gevoel dat ik mezelf kon zijn. Ik was van te voren bang dat ik zijn naam zou vergeten, maar omdat mijn vader ook Gerard heet, kon ik het makkelijk onthouden. Hij vergat wel mijn naam, tot het moment dat ik dat wist, was ik zenuwachtig. Na dat moment dacht ik: “Yes, nu heb ik je!” Ik vond het te makkelijk om mijn naam meteen te vertellen en deed alsof ik beledigd was, een minpunt noemde ik het. Hier heb ik samen met mijn vrienden later hard om moeten lachen. Ik kreeg ook van iedereen te horen: “Je was zo lekker jezelf op tv Carin”. Verder kwamen we er tijdens de date achter dat we veel raakvlakken en interesses hebben. Ik vond het een geslaagde en leuke date en hoopte dat hij mij ook nog een keer wilde zien.

En daarna?!!!

We zouden na de date nog een drankje samen gaan doen. Echter duren de opnames erg lang en was ik samen met een vriendin. Gerard is daarom na de opnames nog naar mij in Breda gekomen, we zouden in de stad een drankje gaan doen, maar gezien het tijdstip, hebben we bij mij op de bank een drankje gedaan. Later die nacht is hij netjes weer naar huis gegaan. We zouden die dinsdag erna elkaar weer zien (De opname van FD was op vrijdag). Echter zag ik hem zondag al weer en sindsdien is hij eigenlijk niet meer weg gegaan.

Hoe reageerde je toen je zag dat je mama werd?

Ik was een paar dagen over tijd en voelde me niet zo lekker, mijn collega’s suggereerden al dat ik zwanger zou kunnen zijn. Zelf geloofde ik dat nog niet, maar aangezien carnaval die dag erna zou beginnen en we vijf dagen later naar Australie zouden vertrekken, heb ik toch een test gedaan. De test was positief, echter geloofde ik hier niks van en dacht dat het een valse test was. Ik riep Gerard en vroeg hem wanneer de test positief was, hij bevestigde dat ik toch echt zwanger was. Nog steeds geloofde ik het niet, ik heb een foto van de test gemaakt en op mijn werk aan twee collega’s gevraagd of het ook mogelijk is dat er test vals positief is. Zij ontkenden dit. Later heb ik nog drie testen gedaan en begon ik het aardig te geloven. Wel was ik meteen erg blij, maar ik vond het vooral onwerkelijk.

Wat voor ouder is de ander denk je?

Gerard gaat bovenal een lieve vader zijn. Hij zal ervoor zorgen dat de baby niets tekort komt. Daarnaast zal hij de baby structuur en duidelijk meegeven, waar ik misschien soms wat makkelijker toegeeflijk ben. Ook zal Gerard elke week langs de zijlijn van welke sport dan ook klaar staan om de kleine aan te moedigen. Gelukkig zitten we op de meeste punten qua opvoeding op één lijn en zal het allemaal vanzelf lopen denk ik.

Gaat de naam van de baby iets met First Dates te maken hebben?

We weten sinds afgelopen zondag (26 april) dat het een jongetje gaat worden. Voor meisjesnamen zaten we redelijk op een lijn, voor jongensnamen nog niet. Het zal geen Victor of Sergio worden, maar verder hebben we eigenlijk nog geen idee.

WORDT VERVOLGD MET GERARDS DEEL…

CARIN

Plaats een reactie