Nikki van ‘Ex in the beach’ vertelt over haar bevalling

| ,

Als je Nikki ergens van lijkt te kennen… Klopt. Ze heeft meegedaan aan het programma Ex On The Beach van MTV. Een aantal singles verblijven in een paradijs vol zon, zee, plezier en liefde. In het programma krijgen ze onverwachts bezoek van exen! We zien hoe ze huilen, ruziën en verliefd. Nikki vertelt over haar bevalling.

Ik was totaal onverwachts zwanger. Tijdens de zwangerschap had ik weinig klachten. Ik heb enorm genoten. De kleine deed het fantastisch. Hij groeide goed in mijn buik. In mijn verlof werd het steeds zwaarder. Ik kreeg last van m’n ribben. Hoe groter de kleine werd, hoe erger de pijn. Toen heeft het ziekenhuis besloten om in week 39 een inleiding te gaan doen. In week 38 ben ik naar het ziekenhuis gegaan om de datum te bepalen en voor de controle. Daar bleek dat ik al 2 centimeter ontsluiting had.

Ik nam me voor om van de laatste dagen te genieten. Echter kreeg ik voor het naar bed gaan ineens onverwachts bloedverlies. We belden de verloskundige. Bij thuiscontrole bleek ik al 4 centimeter ontsluiting te hebben. De verloskundige l stelde me gerust en vertelde dat er niets aan de hand was. Ik moest vooral nog even lekker gaan slapen Diezelfde avond werd ik wakker van lichte krampjes. Op het toilet had ik weer bloedverlies. Ik besloot de weeënapp te downloaden om te kijken hoeveel tijd er tussen mijn krampen zat. Na drie keer timen, gaf de app aan ‘ga direct naar het ziekehuis’. De weeën werden inmiddels steeds heftiger. We gingen meteen naar het ziekehuis waar mijn ontsluiting steeds meer werd. Omdat mijn vliezen nog niet gebroken waren, hebben we ervoor gekozen om ze door te prikken. Hierna kreeg ik een storm van weeën.

Ik wilde graag een ruggenprik. Hiervoor moest ik eerst 30 minuten aan een scan om te kijken of de kleine het wel goed deed. Na deze scan zat ik op 8 centimeter ontsluiting. Helaas pindakaas: te laat voor de prik … Voor ik het wist zat ik op de 10 centimeter ontsluiting. Ik mocht gaan. persen. Na een paar keer persen was de kleine er al. Ik had nog nooit zoiets meegemaakt. Het ging zo snel. Mijn bevalling heeft 4.5 uur geduurd.

Eenmaal thuis zat ik op een roze wolk. Ik kon niet geloven dat dit mij was gelukt en dat mijn lichaam dit op eigen kracht gedaan heeft. Wat was ik trots en wat hield ik onvoorstelbaar veel van dit mannetje. Alle clichés zijn waar: de ”ellende” van de bevalling vergeet je zo weer! Nu zijn wij volop aan het genieten van onze zoon.

Wil je meer goede kost over de bevalling lezen?! Dan is dit een echt een topboek.

NIKKI

Plaats een reactie