De kinderkamer een make-over geven? Dat kan goedkoop, makkelijk èn snel

|

Helaas zitten we tegenwoordig meer thuis. Maar dat geeft ons wel de drive om het huis lekker knus te maken. Om de kinderkamer te pimpen, is geen enorm bedrag nodig. Vaak kan je al met een klein budget een hele nieuwe kamer maken. Met een paar nieuwe accessoires, behangetje en beddengoed krijgt de kamer al een hele nieuwe uitstraling. Met deze vijf tips pimp je de kinderkamer op een manier waar je kind én je portemonnee blij van worden.

1. Een kek behangetje aan de muur

Als je een echte blikvanger wilt in de kinderkamer, dan zijn de muren mooie oppervlaktes om aan te pakken met gaaf behang. De muren restylen is de leukste klus van de kinderkamer. Het heeft zoveel effect op de sfeer van de kamer. Het is handig om vooraf te bedenken welke kleuren en eventueel thema je wilt laten terugkomen in de kamer. Van daaruit is het slim om als eerste de muren aan te gaan pakken. Het is leuk om op één muur een prachtig behang te plakken, terwijl je de andere muren gewoon rustig en effen laat. Met wat mooie wanddecoratie aan de muur maak je zo in een handomdraai een gezellige kinderkamer. Wil je geïllustreerd landschap en bergen in zachte kleuren terugzien, dan is dit onderstaand behang prachtig.

2. Muuraccessoires

Met muuraccessoires zoals piegels en pluche dierenkoppen wordt de kamer meteen een stuk gezelliger. Zoek posters en kaarten in verschillende formaten die bij jouw thema en kleurpalet passen. Wees creatief met washitape. Dit ziet er mooi uit en kost weinig. Verder doet een simpele en duidelijke klok ook veel.

Aan een andere muur is het altijd fijn om wat spullen kwijt te kunnen. Minimalistische wandrekjes of boekenrandjes geven nèt wat extra opbergruimte en een gezellige uitstraling. Hiernaast is het leuk om een tweedehands whiteboard of prikbord te scoren. Zo kan jouw kindje allerlei leuke taakjes, blaadjes, kaartjes en uitnodigingen vastpinnen.

Wil je een andere muur ook nog wat extra’s geven? Dan kan je op zoek gaan naar gave muurstickers die bij de kamer passen. Denk hierbij aan chique sterren, een maan, of juist vlinders en diertjes. Het voordeel van stickers is: ben je deze zat, dan kan je het zo eraf halen en gemakkelijk weer aanpassen.

3. Vloerkleden en kussentjes

Een vloerkleed geeft de kinderkamer een warme uitstraling èn warme voeten. Tegenwoordig heb je hele goedkope vloerkleden die stoer zijn of ga juist voor een aardetint èn bijzonder materiaal, zoals jute. Er zijn vloerkleden die je tegelijkertijd als speelkleed kan gebruiken. Er zijn zelfs Perzische lookalikes. Houdt je niet zo van kleden, dan kan je ook een knus hoekje creëren door wat toffe kinder- en babymatrasjes van verschillende diktes en met verschillende hoezen leuk op te stapelen tegen de muur. Natuurlijk doe je de leukste kleur en print bovenop. Erg tof dat je deze matrasjes en hoezen kan afwisselen. Leg er gezellige kussens met verschillende prints en stoffen en grote knuffeldieren bovenop en tegen de muur, hang een snoertje lampen op en voila! Je kind heeft een knus hoekje waar hij of zij gezellig kan dromen, lezen of kletsen.

4. Beddengoed

Beddengoed heb je hoe dan ook nodig. Probeer beddengoed te scoren dat volledig overeenkomt met de kleurpalet en het thema van jullie kinderkamer. Ook dit kan een vrolijke eyecatcher van de kamer zijn! Zorg ervoor dat het niet té druk wordt. Effen kleuren uit jouw specifieke kleurenfamilie doen het namelijk altijd goed en is vaak niet al te duur.

5. Kamer accessoires

Probeer ook wat tijdloze accessoires te plaatsen zoals Rotan spiegels, schattige of juist stoere houten dieren en droogbloemen in gekke potjes met print. Wist je dat vetplantjes het altijd goed doen in kinderkamers?! Denk je echt dat al die planten niet overleven bij jou kindje op de kamer? Kunstplanten zijn tegenwoordig prachtig en haast niet van echt te onderscheiden. Dit is ook een goede optie om de kamer af te stylen en een groene look te geven.

Plaats een reactie