Mijn snelle en positieve badbevalling

| ,

Doordat ik me erg goed voelde tijdens mijn zwangerschap en ik positief terug keek op de bevalling van mijn eerste kindje, besloten we voor een thuisbevalling te gaan. We leenden hiervoor een bevalbad. Mijn eerste bevalling ging redelijk snel, daarom moest ik als de bevalling begon meteen bellen van de veeloskundige.

Donderdagavond 19 september

Mijn man kwam thuis van het werk en ik sprong even onder de douche. Toen ik er onder weg stapte, zei ik: “Kijk mijn buik hangt veel lager en mijn borsten zijn groter dan gister. Ik denk dat ze morgen of van het weekend komt”. Ik had nog nergens last van. We gingen vroeg naar bed. Ik zakte nog even een paar keer door mijn knieën om te kijken of mijn vliezen zouden breken. Dit was namelijk bij onze zoon het geval. Maar helaas. We gingen maar slapen. Om 3 uur in de nacht werd ik wakker met wat kramp. Ik deed even mijn kleine elektrische dekentje aan en legde deze op mijn buik. Om 3:30 kon ik niet meer slapen en sloop ik naar beneden. Ik instaleerde een weeëntimer app op mijn telefoon en zag al snel dat er regelmaat in zat. Een half uur lang had ik om de 5 minuten een wee. In de tussentijd zette ik alles klaar, stak ik kaarsjes aan en dronk ik een kop vrouwenmantel thee. Elke keer als er weer bijna 5 minuten om waren of ik een wee aan voelde komen, dook ik in een hoekje van de bank en ving ik deze even op. Daarna kon ik prima verder gaan met alles klaar zetten voor de thuisbevalling.

Om 4 uur sprong ik even onder de douche en hield de weeën nog steeds bij met de app. Ze werden iets langer, maar ze wsren prima te doen. “Ik ben er nog lang niet”, dacht ik nog. Na het douchen mengde ik clary sage olie met kokosolie en smeerde deze op mijn buik. Het gaf inderdaad zoals ik gelezen had op internet een ontspannen gevoel. De geur vond ik echter niet heel lekker, dus ik smeerde het er niet nog een keer op. Ze zeggen dat clary sage olie de snelheid van de ontsluiting stimuleerd.

Het was 5 uur toen Julan wakker werd. Onee. Mijn man lag nog steeds te slapen en wist van niks. Ik ving even een wee op en liep daarna naar boven om mijn man wakker te maken. “Lieverd, ik heb al anderhalf uur om de 5 minuten een wee”. Samen gingen we met Julan naar beneden. Ik appte mijn schoonvader dat de bevalling was begonnen. Mijn schoonmoeder kwam 5:20 Julan ophalen. Mijn schoonouders woonden 5 minuten bij ons vandaan, dus die waren hier zo.

We belden de verloskundige

In de tussentijd pompte mijn man het bevalbad op. Verder had ik alles al klaar gezet, de kaarsjes al aangestoken en was ik er helemaal klaar voor. Hij hoefde het bad van mij nog niet te vullen. Ik wilde eerst wachten tot 6:00, een schappelijke tijd om de verloskundige te bellen. Dan kon ze nog even uitslapen. “Stel dat ik dan nog maar 2 centimeter ontsluiting heb, dan is het water al koud als ik eindelijk mag gaan persen”, dacht ik. Stipt om 6:00 belde ik de verloskundige met de mededeling dat ik al vanaf half 4 om de 5 minuten een wee had. Ze schrok een beetje. De bevalling van Julan was zo snel gegaan. Om 6:20 was ze er.

Ontsluiting

Toen ik half 7 te horen kreeg dat ik al op 8 centimeter zat, moest als de wiedeweer het bad gevuld worden. Met de slang ging het te langzaam, dus rende mijn man met emmers door de woonkamer. Inmiddels werden de weeën wel wat heftiger. Ik zat op mijn meditatiekussen met mijn elektrische dekentje op mijn buik en een tens op mijn rug, de weeën op te vangen. Deze tens trilde constant. Het haalde de pijnlijke randjes van de ween af.

Persdrang 

Om 7:00 kreeg ik mijn eerste perswee. Ik heb echt respect voor vrouwen die geluidloos kunnen bevallen. Hoe dan? Er zat inmiddels net genoeg water in het bad om er in te mogen bevallen. Nog lang niet vol, maar het water kwam net op de streep. De verloskundige zei: “Als je in bad wil bevallen, moet je er nu in gaan zitten”. Met een beetje hulp stapte ik in bad. Voor een paar minuten zakte de pijn helemaal weg. Ik dacht nog: “Dit was het dan. Het stopt en gaat morgen weer verder”. Maar daar kwam een perswee. Om 7:06 werd onze dochter Lievé Juna geboren.

Positieve terugblik

Ik kijk weer heel positief terug op mijn bevalling. Nstuurlijk is het even pittig. Het woord pijn gebruik ik liever niet. Het bad is mij erg goed bevallen! Jammer dat ik de verloskundige pas om 6 uur heb gebeld en het bad niet eerder had gevuld. Ik heb masr 6 minuten in bad gezeten! Na de bevalling heb ik er nog wel even met Lievé in gelegen. Heerlijk om samen even zo bij te komen. Een badbevalling kan ik echt iedereen aanraden!

Ik ben weer niet gescheurd en ik heb bijna geen bloed verloren (300 cc). Fijn dat ik dit positieve verhaal met jullie mag delen. Zo kan het dus ook! Moet jij binnenkort bevallen? Zet hem op! Het komt vast goed!

LAETITIA

Plaats een reactie