Eén van de beste geboortefotografen van de wereld!

| , ,

Hallo allemaal, ik ben sinds kort expertblogger voor Kids en Kurken en het leek me leuk om me even voor te stellen. Ik ben Jessica, 36 jaar oud, maar voel me met gemak 10 jaar jonger. Moeder van Brent van 12 jaar en drie poezen. Getrouwd met Rob, en gepassioneerd geboortefotografe. Ik ben introvert, hoog sensitief, hou van suppen, skaten en hardlopen. Ik ben gek op sneakers, lekker eten en diepe gesprekken.

Ik heb mijn eigen bedrijf sinds 2013 en heb inmiddels ruim 150 geboortes mogen fotograferen. De liefde voor alles rondom zwangerschap en geboorte zat er al heel vroeg in. Toch deed ik geen opleiding in die richting en ik heb ook qua fotografie mezelf alles aangeleerd. “Zolang je ergens genoeg passie voor hebt en keihard werkt, kom je er wel”, is mijn motto.

Je zou mij kunnen kennen van Koffietijd waar ik begin dit jaar te zien was omdat ik een van de grootste internationale fotografie wedstrijden voor geboortefotografie gewonnen heb. Deze prijs heeft mij wereldwijde bekendheid opgeleverd en was voor mij wel echt de kroon op mijn werk. Doordat mijn eigen bevalling niet zo liep zoals gewenst en ik foto’s heel erg miste, ben ik de urgentie van een fotograaf bij de bevalling gaan inzien. Als je foto’s hebt, helpt dat enorm bij de verwerking. Je kunt je nu een beeld vormen bij de gebeurtenis. Dingen die aan je voorbij zijn gegaan, liggen vast op beeld: liefdevolle kusjes van je partner, die eerste blik toen je je kindje voor het eerst zag…of echt de momenten die jij moest missen omdat het niet goed ging na de bevalling en je kindje werd meegenomen.

Een professionele geboortefotograaf is onzichtbaar aanwezig. Je partner heeft zijn of haar handen vrij om zich volledig op jou te focussen. De fotograaf zal zich nergens mee bemoeien, tenzij dat juist wenselijk is. Ik heb vaak genoeg gerend met spuugbakjes, koude washandjes gehaald of dat soort dingen. Ook als een mama even haar ademhaling kwijt was en ik was alleen met de ouders dan gebruikte ik mijn kennis uiteraard om haar even op weg te helpen.

Het zwaarst van dit vak is het ‘op wacht staan’. Per klant sta je ‘standby’ vanaf 38 weken tot de baby er is. Dit kan dus ook vier weken zijn en de periodes van verschillende klanten overlappen elkaar vaak. In deze periodes moet je dus 24 uur per dag direct weg kunnen als je gebeld wordt. Ik drink dan dus geen alcohol, ga niet verder dan 30 minuten van huis, niet naar de bios, het strand, kapper of dergelijke. Ook moet ik thuis alles zo geregeld hebben, dat ik weg kan. Nu mijn zoon ouder wordt, wordt dit gelukkig steeds makkelijker. De grootste uitdaging van dit vak is voor mij genoeg slaap krijgen. Soms sla je nachten achter elkaar over en heb je last van een jetlag. Ook kunnen klanten direct achter elkaar bevallen, waardoor je enorm lange zware dagen maakt. Ik werk met vaste backups die het van mij overnemen als ik niet meer kan of als er twee tegelijk bevallen.

Geboortefotograaf zijn is geen baan, het is een levensstijl. Als je er niet voor 300% voor gaat, ga je het niet redden. Je gezin levert er enorm veel voor in. Na al die jaren ben ik nog steeds op zoek naar de juiste balans. Je zult begrijpen dat ik enorm veel meemaak in mijn vak. Het is elke keer weer de vraag of ik op tijd zal komen, en hoe de bevalling zal verlopen. Ook hou ik ervan om taboe onderwerpen bespreekbaar te maken zoals mijn eerste blog over het krijgen van een miskraam die laatst gedeeld is. Ik zal mijn avonturen hier met jullie gaan delen, en taboes met jullie doorbreken. Ik heb enorm veel zin in dit avontuur! Ik hoop jullie ook! Heb je een vraag? Stel die gerust.

JESSICA

Plaats een reactie