Klussen aan de woonkamer samen met kinderen

|

De huidige situatie in de wereld zorgt er voor dat we dit jaar meer thuis zitten dan we ooit van te voren hadden kunnen bedenken. En juist omdat we zoveel tijd in ons huis doorbrengen, beginnen velen van ons alles om zich heen eens met een kritisch oog te bekijken. Om vervolgens tot de conclusie te komen niet helemaal tevreden te zijn met het huidige interieur.

Mijn afgelopen verhuizing heeft er aan bijgedragen dat ik me heb ontpopt tot een ware “Interior Queen”. Ik heb zó veel tijd doorgebracht met het bekijken van woningen op Instagram en Pinterest, dat ik volledig op de hoogte ben van de laatste trends. Om jullie deze uren aan speurwerk te besparen, deel ik hetgeen ik tegen ben gekomen graag met jullie in deze blog “Klussen met k..” juist ja “kinderen”. Want die zijn tenslotte ook meer thuis dan ooit. Hier volgen vijf tips voor jouw droomwoning van deze ervaringsexpert:

Tip 1: Maak een moodboard! Je droomt van een prachtig interieur. Met een fijne sfeer, geweldige tinten en die perfecte balans. Maar waar begin je in hemelsnaam? De mogelijkheden zijn eindeloos! Keep it simple, begin gewoon bij het begin en dat is met het maken van een moodboard. Een nuttig tijdverdrijf voor de hele familie en nog leuk ook! Pak voor iedereen een stuk karton, een stapel tijdschriften, lijm en een schaar en ga maar eens ouderwets knippen en plakken met z’n allen.

Tip 2: Zorg voor balans! Dit is eigenlijk iets van alle tijden; je grootouders probeerden al balans te creëren met hun donkerhouten meubels en gehaakte witten kleedjes en vandaag de dag gaat het om de balans tussen de visgraatvloer en zwartstalen deur. Balans in je interieur is essentieel. Balans tussen hoog en laag. Balans tussen licht, donker en kleur. En zeker ook balans tussen materialen.

Wissel dus af met hoge en lage meubels. Als je van wit en licht houdt, zet er dan juist zwarte elementen tegenover. En kies voor kussens in verschillende materialen, bijvoorbeeld katoen, fluweel en teddy. Dit alles creëert rust en harmonie.

Tip 3: Creëer een statement in je woonkamer! Zorg voor een heuse eyecatcher waar mensen naar willen blijven kijken. Zoals bijvoorbeeld bovenstaande behang een levensgrote Schotse Hooglander waarbij je de natuur letterlijk in huis haalt. Of je woonstijl nu modern, industrieel of Scandinavisch is, dit behang kan altijd! En kijk waar je kinderen je bij kunnen helpen, die van mij hebben bijvoorbeeld het vorige behang er mee vanaf gehaald. Wat de kinderen helemaal leuk vinden is om op het oude behang te tekenen, dus laat ze de dag ervoor lekker los gaan met dikke stiften. Het zorgt gegarandeerd voor uren plezier.

Tip 4: Investeer in tijdloze meubels, die trendproof zijn. Trendy items maken je woning natuurlijk helemaal hip en happening, maar zoals het gaat met trends: ze verdwijnen vaak weer net zo plotseling als dat ze gekomen zijn. Vooral met trendmeubels of -keukens kan dit een duur grapje worden. Dus mocht jij salaris over hebben aan het einde van de maand, dan adviseer ik je te investeren in grote, kostbare elementen, maar dan wèl die tijdloze stukken. Bijvoorbeeld: een grijze bank is nu mooi, maar dat was het 20 jaar geleden ook en zal het de komende 20 jaar ook nog zijn. Geldt hetzelfde voor dat roze, fluwelen exemplaar?!

Tip 5: DIY! Hierboven schreef ik dat je de grote, dure trendtips misschien af en toe beter aan je voorbij kunt laten gaan. Door dan wel mee te gaan met de kleinere items, ziet je woning er toch nog super stijlvol en trendy uit. En het is ook nog eens een stuk goedkoper. Zeker als je het zelf, of in dit geval, samen met je kideren maakt.

Helemaal van nu zijn de “twisted candles” oftewel gedraaide kaarsen. Voer deze term in op You Tube en de DIY video’s vliegen je om de oren. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn lange, dunne kaarsen, een vaas gevuld met warm en eentje gevuld met koud water en een deegroller. Je plaatst de kaars(en) 15 minuten in het warme water om zacht te laten worden en daarna rol je de kaars plat en kun je hem in iedere gewenste vorm draaien! Zodra je tevreden bent, zet je de kaars in de vaas met koud water. Dan wordt ‘ie weer hard en blijft deze in vorm! Heel leuk om samen met je mini-me te doen op een druilerige zondagmiddag! Helemaal leuk om kleine kaarsje te laten draaien door de kinderen.

Is het juist zonnig weer, spring dan op de fiets om aan de slag te gaan met de volgende trend: droogboeketten en pampasgras! Deze trend is de tuincentra uiteraard niet ontgaan, vandaar dat er soms echt schandalig hoge prijzen voor worden gevraagd. Ga er dus lekker op uit met de kleine en kijk wat er nu nog te vinden is in de natuur voordat het dadelijk echt koud wordt. Laat de kleine lekker plukken. Bind de gevonden bloemen bij elkaar en hang ze 2 à 3 weken ondersteboven. Wil je er extra lang van genieten, spuit de gedroogde bloemen dan in met haarlak alvorens je ze in een vaas zet. Pampasgras is nog eenvoudiger: zet de pluimen losjes in een droge vaas en that’s it. Helemaal on trend!

Zo, ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad. Ga uiteindelijk voor wat bij jou past. Het allerbelangrijkste is dat jij je thuis voelt in je eigen huis, want het ziet er naar uit dat we er de komende tijd nog veel tijd zullen gaan doorbrengen…

ILSE

Plaats een reactie