Weg schuldgevoel, vervelen in de vakantie is goed voor je kind!

| ,

Wij ouders zijn geneigd om onze kinderen te entertainen, allerlei taakjes te geven of activiteiten te organiseren. Maar hiermee creëren we ook vaak ‘luie’ kinderen. Alles wordt ze voorgeschoteld. Als je kind zich af en toe verveelt, kan dat juist goed zijn voor zijn of haar ontwikkeling, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Vervelen betekent rust. Het werkt ontspannend, net zoals bij ons. Even tijd om naar buiten te staren, bank te hangen en aan de haren te plukken. Je kind hoeft helemaal niets en laadt eventjes op, ja ook de hersenen van je kindje.

Zo kan je kind daarna juist weer ruimte en tijd vinden om zelf spelletjes te bedenken of aan fantasie te doen. En juist: dit is hartstikke goed voor zijn zelfvertrouwen en ontwikkeling.

Volgens experts zitten er wel een max aan deze voordelen. Laat je kind maximaal een kwartier vervelen. Het is goed om je kindje hierna op weg te helpen. Ga hier niet te ver in, kauw niet alles voor je kindje voor. Doe twee algemene suggesties ter inspiratie voor je kind.

Bron: CJG

Plaats een reactie