Met kinderen naar Languedoc: glamping Domaine en Birbès

| ,

Vorig jaar hebben we een pareltje in Frankrijk ontdekt: Domaine en Birbès. Het zit in Laurac, Zuid-Frankrijk. Gegarandeerd mooi weer in de zomer en een prachtige omgeving! Dit leuke plekje heeft een ge-wel-dig zwembad, midden in de natuur.

Ik begin bij het begin. Wij reden met 1, 2, 3, 4 kinderen in de auto naar Zuid-Frankrijk. En eerlijk: we hadden geen grote problemen. Ieder kind had een organizer over de voorstoel met allerlei vakken. In ieder vakje zat een verrassing: autobingo, doosje rozijntjes, snoepjes, zakje chips, kleurplaten met potloden, een pakje sap, leesboekjes, koptelefoon met tablet én films, Pim Pam Pet en andere spelletjes. Natuurlijk stopten we ook regelmatig en hadden we om beurten onze keuze van muziek op in de auto.

Onze accomodatie

We kwamen aan bij onze luxe safaritent. We kregen een buitengevoel mét luxe en comfort. Ideaal met kinderen. Ik ben niet zo’n campeertype. Ik vond het fijn dat ik een goede keuken had met een lekker koffieapparaat én mijn eigen badkamer. Bovendien stond er een goed bed en loungebank in. Even wegdommelen was regelmatig een goede optie. Ook hadden we een romantische buitenzit, waar ik en mijn man vele avonden (en stukjes nacht) hebben doorgebracht onder het genot van een flesje wijn.

Het geniale concept van deze glamping

Het was een kleinschalige schattige glamping met alleen maar Nederlanders. Erg gezellig. Het stond midden in de natuur en we hadden enorm veel ruimte. Het leek of je helemaal alleen was, met een paar mensen om je heen. Heel bizar. Het concept was zo uniek: je kon je inschrijven voor eetavonden met elkaar. Het was ons kent ons. En echt: dat was onwijs gezellig. Verder was er een openbare speelruimte voor de kinderen met allerlei spellen, speelgoed en hang- en chillplekken. De trampoline werd door alle kids veel besprongen. We hadden hier het volle vertrouwen om zelfs ons één na jongste kind ‘los’ te laten lopen. Hij was toen 3 jaar oud. Hij werd door iedereen op sleeptouw genomen en vele ontfermden zich over hem. De kinderen haalden elkaar ‘s ochtends op en speelden dan bijvoorbeeld met elkaar in de boomhut of ze namen een duik in het zwembad. Dit zwembad is overigens goed beschermd voor kleine kindjes, wel zo veilig. Je kreeg het gevoel dat het zwembad in the middle of nowhere stond. Je dobberde in de wildernis. Alsof je alleen op de wereld was. Het uitzicht was fenomenaal. De sfeer op de glamping was gemoedelijk en ik kende ieder gezin.

Diners, borrels en meer

Bij de openlucht bar haalde ik dagelijks heerlijke drankjes, van bier tot sapjes, van wijn tot ijs, en je mocht zelf op een lijstje aanvinken wat je had gepakt. Je zocht een plekje in de zon uit en chillen maar. Hoe heerlijk! Love it: op goed vertrouwen.

We hebben daar ontzettend veel spellen gespeeld met de andere gasten met een drankje en hapje erbij: van een pingpongtoernooi tot koehandel.

De eetavonden waren bijzonder opgezet. Er waren verschillende avonden met bepaalde thema’s. Zo kwam er bijvoorbeeld een avond een kok langs die een XXL pan met paella maakte, LIVE, voor ons neus. Die geur riep van alles op. We konden er bijpassende wijntjes bij bestellen. Dat hebben we natuurlijk gelijk gedaan. Ook hadden we een avond met drie verrukkelijke gangen (voor, hoofd en dessert). Dit heette culinaire table d’hôtes. Iedereen die wilde meedoen, kon aanschuiven aan de lange tafels voor een gezellige avond. Iedere avond aten de kinderen eerst, zodat de volwassenen samen in rust en met veel gelach samen konden zijn. Echt een goed concept. Ook hadden we een pizza avond met verschillende versgemaakte en afgebakken pizza’s. We zaten er totdat het donker werd in het kaarslicht. Romantisch. Maar ook uniek. Ik ben oprecht als ik zeg dat ik nog nooit zo’n speciale vakantie heb ervaren. Ook de eigenaar en eigenaresse zijn Nederlands en zo leuk. Ze zorgen er echt voor dat je het naar je zin hebt.

De omgeving

Mijn man werd door de andere mannen meegevraagd om te gaan fietsen. Maar écht fietsen. Ze reden keihard, maar hebben ook de mooie omgeving en natuur ontdekt. Mijn man was er vol van. Het was af en toe ook best spannend. We hebben op een andere dag met ons gezin een idyllisch dorpje bezocht waar we verschillende borrelplanken, wijntjes en uiteindelijk diner hebben besteld. Ook zijn we een dag naar een fijn strand geweest. De kinderen vonden het spetteren en het bouwen van zandkastelen geweldig. Daarna hebben we cocktails gedronken en in een beachclub gegeten. Uiteindelijk lagen de kinderen kapot, maar verzadigd in bed.

Het afscheid nemen, vonden we best lastig. We hadden met een aantal mensen een band opgebouwd. Zo bijzonder! We zouden er graag nog een keer terug komen. Mijn man heeft het regelmatig over deze vakantie. Maar de kinderen ook. Deze glampingplek heeft bij ons allen een plekje veroverd in ons hart.

Aantal sterren volgens ons

LAURA

Plaats een reactie