Ik ben zwanger na een miskraam

| ,

Zwanger en het avontuur van het eerste trimester kan beginnen. Van de eerste echo, de mijlpalen, tot aan het bekend maken. Ik ervaar deze zwangerschap dit keer als één spannende rollercoaster.

Ik staarde naar de zwangerschapstest die ik net had gedaan. Daar waar het vakje nog helemaal wit was, ontstond langzaam een plusje. Ik kon het nauwelijks geloven, een positieve zwangerschapstest? Ik was opnieuw zwanger na de miskraam van twee maanden terug. Een gevoel van intens geluk ontstond. Ik was dankbaar dat er na zoveel verdriet, dit moment was aangebroken, zonder dat we hier überhaupt over hadden nagedacht. Tegelijkertijd voelde ik dat het anders was. Ik was bang. Ik voelde angst voor wat er zou komen.

Onzekerheid en angst

De spanning en onrust was dit keer duidelijk aanwezig. Het overheerste mijn gevoelens. Er was een angst voor herhaling. Toch nam ik mezelf bewust voor om te gaan genieten van de zwangerschap. Hoe graag ik het ook wilde en echt mijn best deed, onbezorgd zwanger zijn lukte mij niet. Zwanger na een miskraam geeft zoveel onzekerheid. Het was heel anders, dan onbezorgd zwanger zijn als vroeger. Ik herkende deze gevoelens waar ik doorheen ging niet. Alle gevoelens waren nieuw voor mij en ik wilde het liefst dat ze zo snel mogelijk werden uitgedoofd. Ik voelde me 10 weken op en af beroerd.

Ik tikte de magische 12 weken aan

De dagen werden weken en ik ging op vakantie. Daar had ik genoeg afleiding. Het was fijn en ik genoot volop, maar de eerste weken van de zwangerschap, duren lang als je jezelf zorgen maakt. In de eerste weken kreeg ik ook te maken met roze verlies, steken, buikpijn, duizeligheid, hoofdpijn en om over de misselijkheid nog maar te zwijgen. Ik herkende mezelf niet. Ik ben altijd heel ontspannen en rustig, maar dit keer kon ik (stiekem) niet wachten tot ik een gezonde baby in mijn armen mocht houden. Op 11 augustus tikte ik de 12 weken aan. Een mijlpaal waar ik elke dag naar toegeteld heb. Ik hoopte dat ik mezelf dan eindelijk zekerder zou gaan voelen en echt volop zonder zorgen kon gaan genieten. Dit kleine lieve wondertje was zó welkom! Het eerste trimester was voorbij. Hoewel dat een opluchting was, bleef ik toch onrustig. Natuurlijk is zwanger zijn een leuk proces, maar deze zwangerschap werkte de eerste weken meer op mijn zenuwen, dan dat ik rustig van week naar week ging.

Nu geniet ik van mijn buik

Ik ben 16 weken zwanger en kan het nu pas loslaten. Ik ben stapelverliefd op mijn buikje en kijk wel 20 keer per dag even snel in de spiegel. Zwanger zijn vind ik zó mooi staan. Ondanks al mijn onzekerheden, geniet ik steeds als ik mijn buik zie. Ik haal er kracht uit. Afgelopen week deed ik de allereerste aankoop voor de mini. Ik ben verliefd op die kleine kleertjes.

PRISCILLA

Plaats een reactie