Hotspot voor het gezin: “Bij TerSpegelt is zelfs een overdekt warm kinderstrand” 

| ,

Iedere maand bezoeken wij een hotspot voor het gezin, zodat jij niet meer hoeft te zoeken. Sla onze hotspots op op je telefoon of in je notities. Trust us: je wil deze pareltjes ooit gaan boeken met je gezin. Afgelopen maand hebben we camping TerSpegelt bezocht. Deze stond al heel lang op m’n lijst, omdat ze bijzondere waterlodges op het prachtige water hebben. Een oase van rust. Daarbij is er enorm veel moois voor de kinderen op het park. Vooral het Sterrenstrand (overdekt zand- en speelparadijs) en het binnenzwembad wilden we ècht ontdekken. Deze camping heeft 5 sterren en de reviews van anderen liegen er niet om. Tijd om een kijkje te gaan nemen.

Feiten van de Waterlodge

  • Geschikt voor: 8 personen. Wij waren er met 3 volwassenen en 4 kinderen, dus 7 in totaal
  • Aantal slaapkamers: 2 slaapgedeeltes en een knusse bedstee
  • Aantal badkamers: 1
  • Regio: Noord-Brabant
  • Inclusief: toegang tot het zwembad, sterrenstrand, kinderboerderij en de activiteiten. Je hebt gratis WiFi in de WaterLodge.
  • Prijsklassebudget (33 EUR per bed per nacht)

Budget = 25 – 40

Normal = 40 – 60

High = 60 – 100

High End = > 100

De binnenkant en interieur

We kwamen aan bij het meertje en de Waterlodge, en het geheel voelde direct aan als het buitenland. Een oase van rust en natuur. Prachtig uitzicht! Naast het grote buitendek met BBQ en loungebank, was een hangnet boven het water. De kinderen doken er direct in. Wat een originele accommodatie. De Waterlodge is ruim met genoeg zitplek, en heeft een eigen badkamer en keuken. Het voelt zo ruim aan, mede door de hoogte en de tweede verdieping. Op deze tweede verdieping staan vier eenpersoonsbedden. In ons geval konden alle kinderen bij elkaar slapen, en dat was een feestje.

De camping

Er is ontzettend veel te doen voor jong en oud op de camping. Zoveel, dat een weekend eigenlijk te kort is. Alleen het Sterrenstrand, zwembad en zwemplas vult al het hele weekend. Daarnaast is er een sportplein, kabouterpad, kinderboerderij, knutselzolder, speeltuin met trampolines en pumptrack (fiets- en crossbaan). Je kunt ook nog midgetgolfen en suppen. Onze kinderen werden helemaal gek en wisten niet wat ze als eerste moesten kiezen. Om het nóg moeilijker te maken, heeft het recreatieteam een divers programma opgesteld. Van discodansen tot aan quizen. Met een handige app kan je bekijken wat er om welke tijd te doen is. Dit werkt erg fijn! Ik vertel later welke activiteiten onze kinderen, maar ook wij als ouders, allemaal hebben gedaan. Er zijn veel eet- en bezorgmogelijkheden op de camping. Genoeg keuze! Er is werkelijk aan alles gedacht bij TerSpegelt.

De invulling van ons weekend

Vrijdag

Bij aankomst trokken we een flesje wijn open. Hmmm! We proostten op een magisch weekend. We zetten de app van TerSpegelt op onze telefoons en maakten samen met oma en de kinderen een planning voor het weekend. Dat was nog een flinke klus. Na een aantal keer schrappen en switchen, stond de planning vast. Hierna liepen we naar het restaurant De Keizer. Onder het genot van ijsthee, water, bier en wijn bekeken we de kaart. Het menu was ontzettend veelzijdig.

We deden uiteindelijk de volgende bestelling:

Ik en Chris: All meat Josper platter met sparerib, brisket, pulled pork, bavette, buikspek, coleslaw, verse friet en maïskolf

Oma: Josper kaasfondue vol Camembert, groente en focaccia brood

Nikki en Lola: soep van Pomodori tomaten

Sef en Rocco: kibbeling met verse friet

Voor het dessert deelden we marshmallows met chocolade en lange vingers, een exotische verrassing met citroen, witte chocolade, mango, passievrucht en merengueen en een goedgevuld kaasplankje met scone en noten

Wat hebben we heerlijk gegeten! En wat fijn dat er een keertje vis was voor de kinderen. Hierna deden we in de Waterlodge een spelletje Rummikub en las oma de kleintjes een verhaaltje voor.

Zaterdag

Sef (4 jaar oud) wilde meedoen met knutselen om 10.00 uur. Onder het genot van leuke kindermuziek maakte hij samen met de animatiemeiden een grote papieren aardbei met pitjes en een gezichtje. Hierna deed hij er wat glitters op, et voila, klaar. Terug bij de Waterlodge pakten we onze zwemtas in en liepen we naar het zwembad en het Sterrenstrand. En wauw… Wat was dat een magische plek. Er was van alles te doen, van loopbruggen tot klimparcours met bruggen en touwen, van rubberen bootjes en motoren voor kleuters in een waterbaan tot glijbaantorens. Ook schoten de kinderen om de beurt met een waterkanon. En dat alles onder een aangename temperatuur. De kinderen kregen er geen genoeg van. Het is geschikt voor alle leeftijden. Onze kinderen zijn 9, 7, 4 en 2 jaar en ze hebben zich stuk voor stuk kostelijk vermaakt. Ook erg fijn dat TerSpegelt daar zwembandjes en -ringen heeft liggen. Zo hoef je zelf niet al dat opblaasspul mee te sjouwen, op te blazen en weer leeg te laten lopen. Ideaal. Tussendoor bestelden we frietjes en kroketten op het Sterrenterras. Rocco en Sef speelden naast ons in de zandspeeltuin met schepjes en de waterbaan. Ze hadden het zo leuk, dat ze bijna niet aan tafel wilden. Haha.

Hierna bouwden we even rust in de dag. De kinderen loungten op de banken van de Waterlodge. Rocco viel eventjes kort in slaap. Hij heeft soms nog een klein dutje nodig. Oma deed even mee. En toen was het tijd om met de auto naar Eersel te rijden. Daar aten we bij ‘t Menneke. We bestelden pasta Carbonara (ik), kogelbiefstuk (Chris), salade geitenkaas (oma), tomatensoep (Nikki en Lola) en frites met kipnuggets (Sef en Rocco). Terug op de camping deden we mee met de Grote Familiequiz van TerSpegelt. Het was in één woord: hilarisch. Oma bestelde aan de bar bier voor ons en ijs voor de kinderen. Ieder gezin mocht een teamnaam bedenken. Wij heetten “De Steentjes”, naar onze achternaam. Ieder gezinslid mocht om de beurt een opdracht doen en het opnemen tegen gezinsleden van andere teams. We hebben ons helemaal kapot gelachen toen oma een koekje op haar hoofd moest leggen, samen met andere mama’s en papa’s, en zonder handen moest proberen op te eten. Nikki deed mee aan de opdracht ‘zeg-geen-ja-nee-of-uhh’. Lola moest blind, maar met aanwijzingen van haar zus zo snel mogelijk een voorwerp in de ruimte vinden. We hebben ons als familie zo giga vermaakt. Oma viel bijna naast haar stoel van het lachen. Het was erg laat geworden voor de kinderen, maar ze vielen voldaan in slaap.

Zondag

Omdat de kinderen geen genoeg kregen van het Sterrenstrand en het zwembad, brachten we vandaag nog een bezoek. Nikki en Lola gleden wel honderd keer van de grote glijbaan. Rocco en Sef speelden heel erg leuk en lief in het zand. Chris liep kort hierna met de twee jongens over de bruggen naar de speeltoestellen. We bestelden weer allerlei lekkers op het Sterrenterras. Deze keer tosti’s, kaassoufflés en sap. Toen alles op was, namen Chris en ik alle kinderen mee naar het grote zwembad. Nikki en Lola doken hun haarelastiekjes op. En we gleden als gezin door de stroming. Hierna droogden we ons af, deden kleding aan en sprongen de kinderen op de luchttrampoline buiten. Op het dek van de Waterlodge had oma ondertussen verschillende hapjes en sapjes klaargezet. We genoten van het uitzicht en het doorbrekende zonnetje. De plas water en de vogeltjes waren zo rustgevend. Je krijgt daar het gevoel alsof er niemand om je heen is, en dat je helemaal niet op een camping staat, maar eventjes alleen op de wereld bent als gezin. Helemaal alleen met dat kabbelende water. Ontzettend bijzonder.

Plaats een reactie